A glicerines kúp vagy a beöntés hatékonyabb szorulásos kisgyereknél?
Nálunk már 10 hónaposan kezdődött a dolog, amint elkezdett enni több kaját, és kevesebb tejet kapott (csak reggel meg este). El nem tudom mondani milyen kínokat élt/éltünk át, semmi nem használt, nem kakilt, amikor meg igen, akkor olyan kemény volt, hogy teljesen felsértette a végbelét. Ez azóta is így van, teljesen fel van szakadva neki, már aranyere is van. Doki semmit nem tud mondani, azt mondta hogy mindennap legyen kaki, és akkor 4 hónap (!) alatt talán begyógyul neki. Na igen, de most már a fájdalom miatt is visszatartja (most 13 hós).
Próbálkoztunk: sok-sok folyadékkal (azért ez nagyon hasznos, sokat kell itatni,csak önmagában nem használ), figyelni mit eszik, a fogós ételekből keveset adok neki (rizs, banán, répa, sok hús, alma, stb.). Szilvalekvár, szilvalé, őszilé, kamillatea, stb. nem használt nálunk :-( Mások javasolták, úgyhogy próbaként ajánlom ezeket is, hátha valakinél beválik: ananászlé, apróbojtorján tea, hidegen és keveset, napi fél-fél decit 3x. Ez sokáig meghozta a hatást, aztán már ez sem, szóval váltogatni kell a módszereket. Nálunk még a paradicsom válik be, vagy kajában kapja, vagy paradicsomlé formájában. Ez általában meghajtja. De mostanában már a glicerines kúpot is próbálgatjuk, hogy mindennap kakiljon - egyenlőre kevés sikerrel. Én már kétségbe vagyok esve, mert ilyen pici még, és teljesen szét van szakadva a feneke amikor erőlködik :-( Bár vannak napok amikor a bölcsiben teljsen magától kakil és laza állagút, szóval nehéz eldönteni mi a baj és mi használ... próbálkozzatok többféle dologgal.
A Laevolac-ot én azért nem használtam, mert az mint kiderült tejcukor. És azt mondta a doki ez azért hashajtó hatású, mert a szervezet ha túl sokat kap belőle, nem tudja feldolgozni, és átfolyik a gyereken. Én elrettentem, hiszen a tejet, tápszert sem bírta és nem akartam hogy rögtön allergiás legyen, hiszen ez tömény tejcukor... Úgyhogy ezt nem adtam, mert nem akartam rosszat. De lehet hogy másnál beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!