Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A glicerines kúp vagy a...

A glicerines kúp vagy a beöntés hatékonyabb szorulásos kisgyereknél?

Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 19:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kicsimnél a beöntés megtette a hatását. Megszakadt a szívem úgy sírt miközben adtam neki a beöntést. Azóta megindult a széklete. Az ovónő szerint nagyon szorong az oviban, nem érzi jól magát, lehet hogy ez okozza a székrekedését. A cukros tejet ajánlotta reggelire, most htvégén adtam is neki.
2009. márc. 1. 21:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Nálunk már 10 hónaposan kezdődött a dolog, amint elkezdett enni több kaját, és kevesebb tejet kapott (csak reggel meg este). El nem tudom mondani milyen kínokat élt/éltünk át, semmi nem használt, nem kakilt, amikor meg igen, akkor olyan kemény volt, hogy teljesen felsértette a végbelét. Ez azóta is így van, teljesen fel van szakadva neki, már aranyere is van. Doki semmit nem tud mondani, azt mondta hogy mindennap legyen kaki, és akkor 4 hónap (!) alatt talán begyógyul neki. Na igen, de most már a fájdalom miatt is visszatartja (most 13 hós).

Próbálkoztunk: sok-sok folyadékkal (azért ez nagyon hasznos, sokat kell itatni,csak önmagában nem használ), figyelni mit eszik, a fogós ételekből keveset adok neki (rizs, banán, répa, sok hús, alma, stb.). Szilvalekvár, szilvalé, őszilé, kamillatea, stb. nem használt nálunk :-( Mások javasolták, úgyhogy próbaként ajánlom ezeket is, hátha valakinél beválik: ananászlé, apróbojtorján tea, hidegen és keveset, napi fél-fél decit 3x. Ez sokáig meghozta a hatást, aztán már ez sem, szóval váltogatni kell a módszereket. Nálunk még a paradicsom válik be, vagy kajában kapja, vagy paradicsomlé formájában. Ez általában meghajtja. De mostanában már a glicerines kúpot is próbálgatjuk, hogy mindennap kakiljon - egyenlőre kevés sikerrel. Én már kétségbe vagyok esve, mert ilyen pici még, és teljesen szét van szakadva a feneke amikor erőlködik :-( Bár vannak napok amikor a bölcsiben teljsen magától kakil és laza állagút, szóval nehéz eldönteni mi a baj és mi használ... próbálkozzatok többféle dologgal.

A Laevolac-ot én azért nem használtam, mert az mint kiderült tejcukor. És azt mondta a doki ez azért hashajtó hatású, mert a szervezet ha túl sokat kap belőle, nem tudja feldolgozni, és átfolyik a gyereken. Én elrettentem, hiszen a tejet, tápszert sem bírta és nem akartam hogy rögtön allergiás legyen, hiszen ez tömény tejcukor... Úgyhogy ezt nem adtam, mert nem akartam rosszat. De lehet hogy másnál beválik.

2009. márc. 15. 22:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Még egy ötletem lenne...az anyósom mondta, hogy neki a lánya volt nagyon szorulásos, neki még a végbele is kifordult. Minden nap egy teáskanál paraffinolajat adott neki, reggel, éhgyomorra. Utána mindennap volt széklet, és ugye ez lenne a cél. Ez sem hashajtó, csupán lazítja a székletet.
2009. márc. 20. 12:52
 14/15 anonim ***** válasza:
a beöntés mindig meghozza a megoldást és lehet hogy nem is fájt neki csak félt mert én is szoktam kapni beöntést és először én is sírtam de most már élvezem :) 14/L
2010. máj. 9. 14:45
 15/15 anonim válasza:
utolsó: csak nem rászoktál a beöntésre?:)
2010. jún. 2. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!