Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális dolog hogy szülés...

Normális dolog hogy szülés után 4 nappal ugyanakkorra a has mint szülés elött?

Figyelt kérdés
A férjem huga csütörtökön szült,és ugyan olyan nagy a hasa.Mennyi idő után kéne visszahuzódnia?Ilyenkor nem adnak semmit a kórházba?
2009. ápr. 13. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már szülés után 3-4órával(akkor már álltam) sokkal kisebb volt a hasam. Olyan 20hetes féle volt a hasam. sőt a méhem fundusa is pont a köldökömnél volt.

Tényleg ez jó kérdés,mindjárt ki is írom.

2009. ápr. 13. 13:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szülés után nagyon sok idő kell, mire az ember visszanyeri eredeti hasát. A dokim azt mondta, hogy 6 hét kell ahhoz, hogy a méh rendesen visszahúzódjon, de akkor még nem beszéltünk a hasra rakódott feleslegről.

Első szülésemkor szülés után meleg homokos tasakot tettek a hasamra, hogy hamarabb visszahúzódjon, amikor hazamentem, nem is volt hasam. Egyébként vizitek alkalmával ellenőrizték a méhünket, s akinek kevésbé húzódott vissza, az oxitocint kapott. Második szüléskor kérhettem, mert a másik kórházban nem volt szokás.

Egyébként a szoptatás során a méh összehúzódásokat végez, ezzel is ösztönözve a visszahúzódásra. Minél többedszer szül a nő, annál intenzívebbek ezek az összehúzódások!

2009. ápr. 13. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Maga a has és méh két külön dolog.

Akinek izmos hasa volt a szülés előtt, annak hamarabb visszaálla za ereseti állapot, mert az izmok összehúzzák a hasat és megtartják a belső szerveket. Akinek nem izmos, lazák a szövetei, annak sokszor "kinyúlva" marad és a megnövekedett méh helyét elfoglalják a belek.

Ezért (is) fontos mind a terhesség előtt, mind alatta a torna. Természetesen utána is.

2009. ápr. 13. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, ez is biztos alkat kérdése, meg hogy ki mennyit hízik. nekem ahogy kijött a gyerek visszament a hasam. persze annyi maradt, amennyi a méhem miatt muszáj volt, de hordtam haskötőt, esetleg megpróbálhatnátok ti is. gyógyászati segédeszköz boltban árulják.

ergam cseppet nem kapott? az méhösszehúzó.

2009. ápr. 15. 12:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem kapott rá semmit,ezt furcsállom én is
2009. ápr. 15. 12:23
 6/6 anonim ***** válasza:
akkor szerintem próbáljátok a haskötőt, vagy hasszorítós bugyit. ártani nem fog.
2009. ápr. 15. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!