T. Gyás-t igényelnék a várható szülés előtt 28 nappal, de megakadtam. Ha még meg sem született, akkor mit töltsek ki rajta? 2 nyilatkozatot kaptam. Mind a 2-t kitöltsem és elküldjem (ha elérem a munkahely megadott címére vagy) az oep-nek?
Addig oké,hogy az igénylő neve,meg tajszáma... de a többi...
2/1 A t.gyás folyósítását...... nevű gyermekemre tekintettel kérem.
gyermek születési ideje,helye: tajszáma.
(gondolom ez mind üresen marad.)
2/2 Az újszülött gyermek után ön vagy más személy igenelt e a jelenlegi igényen kívül ellátást? Ide a "nem"et kell x-elni?
2/3 A háztartásban élő másik gyermeke(i) után ön vagy más személy részére folyósítanak (folyósítottak)e ellátást?
Ide a jelenlegi gyes-t kell írni?- amiről majd lemondok,a t.gyás igénylés miatt?
Lehet hülyének néztek,de nem vagyok biztos a dolgomban!
(pedig 2 éve már túlestem ezen a procedúrán,akkor a munkahelyen lett kitöltve,ott is segítettek.)
Nagyon szépen köszönöm!!!
Ha letöltöd az igénybejelentő lapot, annak utolsó két oldala a kitöltési útmutató:
A munkahelyemet felvásárolták,az új tulaj megadott egy címet ahol lehetne intézni ezeket a dolgokat,tavasszal elérhető is volt a cím,de nyáron már nem. Holnap töltöm fel a telefonom,hogy meg tudjam csörgetni-remélem fel is veszik!- egyik ismerősünk már nyár közepe óta próbálkozik,eddig sikertelenül. Az oep-nek írtam levelet,hogy ez a probléma,amire ők küldték a nyomtatványt 2 példányban,és választ a kérdésemre. Semmi egyebet nem kaptam, értem ezalatt a kitöltési útmutatót.
Na,majd holnap felhívom az oep-et is.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
A munkáltató lenne a kifizető hely-csak épp nem elérhető.
Az oep a válasz levélben azt írta,hogy ebben az esetben-ha továbbra sem lehet elérni,akkor intézhetem én a t.gyás igénylést közvetlenül hozzájuk,de akkor mellékelnem kell hogy ez van. Írták,hogy kell a terhes állományról papír-ha nincs,akkor kiskönyv,illetve a születési anyakönyvi kivonat.
Ha minden igaz,eljutott az agyamig a dolog: nekem akkor el kell küldenem az igénylő lapot,és majd az orvosi igazolást. Ha megszületik a baba,akkor az anyakönyvi kivonatot (fénymásolva). Jól jár az agyam? (csendes pihi van,jól kell hogy járjon!:-D )
A 2/3-as pontban jól gondolom,hogy a jelenlegi gyes időtartamát kell írni,amiről lemondok hogy megigényelhessem a t.gyás-t?
2/1 üresen marad, csatolni kell a dokidtól egy papírt, hogy a 36. héttől kéred a szülési szabit.
2/2 nem-et ikszelsz.
2/3 ide a jelenlegi gyest írod és a szülés várható ideje előtti 28 naptól már a TGYs jár.
Az én melóhelyem nem kifizetőhely, illetve a főnököm megcsinálta a papírjaim felét és el is magyarázta, aztán velem küldette be az oep-hez.
De legalább nem kellett rá várnom, lehet, még most sem kaptam volna TGYS-t pedig már 7 hónapos a lányom, de a főnök egy tutyi-mutyi tökölős alak:)
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Azt meg gondolom úgyis tudod, hogy ha megvan a pici, akkor annak papírjaival (TAJ kártya, anyakönyvi)ismét irány az OEP, hogy igazold, hogy megvan a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!