Ki lehet jönni szülés után 1-2 nappal a kórházból?
Az első fiam után szinte azonnal kitettek a kórházból rendesen betegbiztosítva (mert ahol szültem, ott az a szokás, mellesleg nyugat-európai ország), akkor szívesen maradtam volna még benn, mert mellesleg komplikációs szülés volt. A gyerekem besárgult otthon valamikor, de abból sem csinálnak nagy ügyet abban az országban (pár nap múlva elmúlt magától. Mi nem is figyeltük, mert kezdő szülők voltunk, csak a fényképen látjuk így utólag)
Most viszont már attól parázom, hogy ott kell valamelyik kórházban lenni napokig, amikor szívesebben lennék a családom körében. 1-2 nap még elmegy, de 3-4, ha minden rendben megy?...
Volt rá példa, hogy valakit előbb hazaengedtek, ha igen, melyik kórházban?
Ragaszkodom a kórházi szüléshez.
Ha minden rendben megy, akkor is 3 nap a minimum. Ezalatt rengeteg szűrővizsgálatot végeznek a picin, ezért van szükség ennyi időre. Ezalatt pihenj, mert sok energiára lesz szükséged! :)
Jó babavárást!
Saját felelősségre eljöhetsz bármikor. VIszont ha gond van, visszamenni nem tudsz, illetve el kell vinned a pár napos újszülöttet PKU szűrésre, amit alapesetben még a kórházban megcsinálnak (fejéből vért vesznek a babának), mert ehhez legalább 72 órának el kell telnie.
Nekem a második babával szerencsém volt, szombat délelőtt született, és hétfőn du fél háromkor hagytuk el a kórházat, a PKU szűrés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!