Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki lehet jönni szülés után...

Ki lehet jönni szülés után 1-2 nappal a kórházból?

Figyelt kérdés

Az első fiam után szinte azonnal kitettek a kórházból rendesen betegbiztosítva (mert ahol szültem, ott az a szokás, mellesleg nyugat-európai ország), akkor szívesen maradtam volna még benn, mert mellesleg komplikációs szülés volt. A gyerekem besárgult otthon valamikor, de abból sem csinálnak nagy ügyet abban az országban (pár nap múlva elmúlt magától. Mi nem is figyeltük, mert kezdő szülők voltunk, csak a fényképen látjuk így utólag)

Most viszont már attól parázom, hogy ott kell valamelyik kórházban lenni napokig, amikor szívesebben lennék a családom körében. 1-2 nap még elmegy, de 3-4, ha minden rendben megy?...

Volt rá példa, hogy valakit előbb hazaengedtek, ha igen, melyik kórházban?

Ragaszkodom a kórházi szüléshez.

2011. júl. 25. 21:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia!

mi is pétek reggelre értünk be a kórházba és 4 órára rá meg is volt!Hétfőn 2-kor már otthon voltunk! :)

Mosta másodiknál én is reménykedem, hogy sokan leszünk, minden rendben lesz, és esetleg egy nappal még hamarabb hazajöhetünk :)

De nem nagyon szoktak hazaengedni 3 napon belül :(

2011. júl. 26. 08:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerdán reggel 8-kor szültem, szombaton reggel 10-kor indultunk haza. Letelt a 72 óra és jöhettünk is. A babám egy picit besárgult, de még határ érték alatt volt, de én elég para vagyok ahhoz, hogy előbb el mertem volna jönni.
2011. júl. 26. 08:41
 13/19 anonim ***** válasza:
22%
72 órát bent kell tölteni, különben nem fizet az OEP a kórháznak. Előbb nem fogják kiadni a zárót. Én is haza akartam jönni, mondták, csak megszökni lehet. Kérdeztem, mi lesz, ha megszököm, azt mondta, bármi baja lesz a babának, akkor elveszik, és lecsuknak :o Geréb óta nagyon szigorúan veszik. Sajnos :(
2011. júl. 26. 09:38
 14/19 anonim ***** válasza:
hivatalosan 72 óra, szobatársamnak nem telt el annyi a szülés és a távozás előtt, de elengedték. de őt is csak úgy engedték, hogy 2. babás anyuka és 100%an jól voltak mindketten. És a sárgaság is kb. a 3., 4. napon jelentkezik, ezért érdemes kivárni. ha azt nézzük, így a 72 óra nagyon kevés, sok mindenkinek nem is lövell be a teje addigra.
2011. júl. 26. 11:26
 15/19 anonim ***** válasza:
A kórház nem börtön, ha haza akarsz menni, akkor hazamész. Nekem volt egy szobatársnőm, aki két nap után "lelépett", mert nem akarta a december 24-e estét a kórházi szobában tölteni. (Szent István Kórház) Különben az orvosom egyszer azt mondta, hogy igazából 24 órát lenne "érdemes" bent tölteni szülés után a kórházban, ha valami akut probléma van, az annyi idő alatt kiderül. Csak azért marasztalnak mindenkit három napig, hogy fizessenek a kórháznak.
2011. júl. 26. 12:12
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, épp amikor járt le a 3. nap és belelkesültem, hogy megyünk haza, aznap reggelre sárgult be a kisfiam. Aztán kezelni kezdték, de a rákövetkező napra még rosszabbak lettek az értékei. Ha ez otthon történik, akkor kezelés nélkül mi lett volna? Szerintem pont, hogy kéne a 3 nap helyett inkább 5-öt várni. Az alatt jobban kiderülnek a dolgok
2011. júl. 26. 14:43
 17/19 anonim ***** válasza:
mi 6 napot voltunk mert besárgult a baba.amúgy csak kibírsz már 3 napot.
2011. júl. 26. 14:56
 18/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Most legalább tudom, hogy mire számíthatok. Üdv.
2011. júl. 26. 22:04
 19/19 anonim ***** válasza:

én is a szent imrében szültem szombaton késő este, kedd reggel "tettek" ki :) első baba.

ott a babának 48 óráig kell bent maradni és du. 5-ig van a nap, tehát ha az után szülsz, másnap reggeltől számolják a 48 órát, a záró miatt, azt reggel adják ki.

anyuka hazamehet 24 óra után, bár ezt nem hiszem, hogy igénybe vennék, de nekem mondták ha akarok...

én babám is besárgult, azzal nem kell kórházban maradni, csak akkor ha nagyon besárgulna, de minimálisan minden baba besárgul, emiatt ne parázz :)

2011. júl. 27. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!