Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Málnalevél tea? Vélemények/tap...

Málnalevél tea? Vélemények/tapasztalatok? Nektek bevállt?

Figyelt kérdés

"enyhe görcsoldó hatású,alkalmazása hasmenés esetén ajánlott.Összehúzó hatása miatt forrázata külsőleg bőrgyulladás mérséklésére használható.kellemes,frissítő ital készíthető belőle."

most akkor pontosan mire is való?

2011. aug. 11. 18:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

sya.

első lányommal nem ittam nem szedtem semmit és 22 óra vajúdás után bujt ki,a 2 kislányommal a 35.héttől ittam a málnalevelet napi egyet és szedtem homeos bogyot..nos 39+3 naposan 2 óra alatt megszületett..

2011. aug. 15. 06:56
 12/12 anonim ***** válasza:
11%

Szia!

Tegnap 14:32-es vagyok.

Akkor én is leírnám, hogy is volt nálam, mert úgy látom "ez a mérvadó".

Első baba császár, előtte 3 és fél óra vajúdás és már 1 perces tolófájásokkal vittek a műtőbe, mert faros volt.

Második baba spontán szülés, 3 és fél óra vajudás után kint volt a baba.

Harmadik megint császár. Faros szülésnek indultunk, 7 óra vajudás, ebből teljesen kitágulva 4 órán keresztül 1 perces tolófájásokkal 1 cm-t sem jött lejebb a babóka, így lett belőle császár.

Természetesen mindenki azt iszik amit jónak lát, és úgy csinálja a dolgait ahogy neki tetszik, csak azért írtam le én is a szülésimet, mert szerintem nem azon múlik, hogy ki mit ivott előtte. De ha valakit ez megnyugtat akkor lelke rajta.

Én úgy gondolom, hogy sokat pihenni, (már amennyire lehetséges), egészséges ételeket, italokat fogyasztani, és nem stresszelni magunkat, hogy mi lesz. Baba még úgy sem maradt bent sose...

Írányítani úgysem tudjuk a dolgokat, ha ki akar jönni, akkor ki fog jönni.

Még az sem mérvadó, hogy milyen volt az első, na akkor a második, biztos, hogy ilyen, vagy olyan szülés lesz.

Minden napnak megvan a maga baja, ne aggodalmaskodjunk a holnap miatt.

Minden rendben lesz, gyönyörű, egészséges kisbabád lesz, és a szülés az egyik legszebb élményed lesz (mégha ezt akkor ott nem is így fogod gondolni)az életetdben.

Régen sem ittak, ettek homeopátiás bogyókat, és mégis megszültek az anyák, ki könnyebben, ki nehezebben.

Nekem is ajánlgatták a málnalevélteát már a szülés után, hogy fogyasztó hatású, mert itt meg ott olvasták.

Utánanna olvasgattam, és szopttás alatt nem ajánlott mert vízhajtó, és apasztja a tejet.

Szerintem terhesség alatt sem jó egy vízhajtó bármit is szedni, vagy inni...

Első terhességemnél, a vége felé (bár nem vizesedtem) 36-38 fok volt nyáron, és a védőnő azt mondta, hogy csak napi másfél liter folyadékot ihatok, nehogy vizesedjek. Ne egyek, se dinnyét, se barackot, semmi ilyet, mert az nem jó!

Magamban körberöhögtem, hogyha már az egészséges gyümölcsöket sem eheti a kismama, és csak másfél liter folyadékot ihat a nyár legmelegebb napjain akkor az nem éppen a legnormálisabb.

Erre a nőgyógyászom azt mondta, hogy nyugodtan igyak amennyi jólesik (ilyen melegben mennyit szoktunk inni?), mert a szervezet akár fél literből is visszatartja a vizet, ha "akarja".

Ne a bogyókat, növényeket istenesítsük, gondoljuk, hogy ezeken múlik minden?

Én csak a magam példájáról beszélek, hogy amikor én is kipróbáltam minden vackot amit ajánlottak és rá kellett jönnöm, hogy nem használnak semmit sem. Legfőképpen a szoptatás segítő homeopátis marhaságokra gondolok.

Azt hiszik az anyukák, hogy ha ezeket nem innák, nem szednék akkor éhenhalna a babájuk? Akkor nem lenne tejük?

Komolyan azt gondolják, hogy attól van tejük, azért van tejük, mert bekapnak egy bogyót? Sajnos sokan tényleg azt hiszik... azért van annyi tápszeres baba, mert azt hiszik, hogy anélkül nem is tudnak szoptatni! Erről is lenne mit írni!

Bocs, hogy ennyire eltértem a témától!

Ne izgulj! Minden rendben lesz teával, vagy anélkül!

Könnyű szülést és jó babázást kívánok!

Minden jót!

2011. aug. 15. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!