Milyen volt a szülés? Mármint úgy értem, hogy kórházba voltatok vagy otthon indult meg a szülés?
Az első gyerekemnél bementünk a férjemmel a kórházba, de azok még csak igen erős jóslók voltak, de bent fogtak. Pár óra múlva indult meg a vajúdás, apát telefonon hívtam, jött be azonnal, együtt szültünk.
Második gyerkőcnél apát leküldtem hozza fel a fenyőfát, díszítsük fel, gyerkőc örüljön reggel a fának. Persze díszíteni nem tudtuk, 5 percesek lettek a fájásaim. Elindultunk a kórházba, félúton tanakodtam, biztosan az-e. Megvizsgáltak, szóltak öltözzek át, szülünk. Én úgy szerveztem, hogy a kiírt nap környékén apa szabin legyen velem otthon, hogy ha menni kell, azonnal indulhassunk. Egyedül anyumat hívtam fel, hogy szülni mentünk, mindenki más már csak a gyerek megérkezését követően lett értesítve.
Az első indítás volt, szóval nem volt nehéz a szervezés. Minden és mindenki időben a helyén volt. Második ua. Mindkettőt túlhordtam. Harmadik itthon kezdődött és mivel ilyen élményem még nem volt, nem is voltam igazán biztos benne, hogy ez az. Először. Mert reggelre már egész biztos voltam benne :) De még így, hogy harmadszor szültem, is volt elég idő a gyerekeket felöltöztetni megreggeliztetni és elvinni a nagymamáékhoz. Utánna nyugisan beérni a korházba. Mi is minden alkalommal úgy szerveztük, hogy párom szabin és a kocsi tele tankkal menetkész legyen.
Ági
Én a 36. hétben voltam, az orvos mondta, hogy semmiképp nem fogom végig kihordani, de kb 10 nappal jósolta előbb.
Gondoltam is, hogy a héten még nem lesz meg, majd esetleg az utána levőn, vagy azután. Előtte nap még elmentem úszni, még voltam boltban, megfőztem stb. Semmi jele nem volt, max talán annyi, hogy délután az egyik mellem érzékennyé vált. Másnapra Tescos nagybevásárlást terveztem:-)Lefeküdtem aludni 9-kor, és éjfélkor arra ébredtem, hogy mintha bepisiltem volna. Gondoltam, kimegyek, megnézem, de ahogy indultam ki, folyt belőlem rendesen a magzatvíz, mindent elárasztott.15 percen belül el is indultunk a kórházba. Izgulni így nem sok időm volt. A táskám már a 34. hétre be volt pakolva. Valahogy gondoltam, hogy éjjel fog megindulni, vagy hajnalban, nem tudtam elképzelni, hogy napközben. Fájásaim nem voltak, így egy idő után meg kellett indítani a szülést. Az nagyon kemény volt,egyből 2 perces fájásokkal, szinte szünet nélkül, de végül is 5 óra vajúdás után meglett a baba. 3050g lett így is, teljesen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!