Szerintetek mitől függ, hogy valaki könnyen tud szülni?
Állítólag a tágulás gyorsasága genetika. Nem tudom, nem vagyok szakember, viszont azt tudom, hogy a családban nálunk mindenki nagyon könnyen és gyorsan szült.
Az orvosom szerint a kitolásnál a sportos alkat pont hátrány, valami olyat mondott, hogy az izmok kötöttebbek, és a kitolás nehéz lesz. Én is sportoltam a terhességem alatt, a tágulás pikk-pakk megvolt, a kitolás majdnem egy óráig tartott.
Lusta vagyok és kövér. Teherbe esnem sem kellett volna azonnal, hiszen a kövérség gátló tényező... meg veszélyes is a terhesség alatt, a szülést sem könnyíti állítólag.
Mi rendben voltunk végig, szerencsések vagyunk :) A csípőm széles, nem sportoltam. Gátam nem repedt, nem vágtak. Szép nagy, egészséges babám lett, én is jól vagyok, és azóta fogyok :)
sokmindentől :)
első sorban genetika - anyukám irtó keskeny csípőjű, nekem meg széles a medencém. viszont mindketten nagyon jól tágultunk, így mindketten a második baba születésekor éppenhogy beértünk a kórházba, már el volt tűnve a méhszáj, tolók jöttek.
én mindig úgy éreztem, hogy én könnyen fogok szülni. lehet, hogy ez agyban dől el, és azért ment könnyen....
viszont ellenpélda van - sógornőm csípője nagyon keskeny, nagyon könnyen szült mégis; a barátnőm soha nem félt a szüléstől, jó széles a csípője/medencéje, mégis nagyon nehéz volt a szülése...
én első babám előtt az utolsó hónapban sokat pihentem (hogy ne nyíljon ki idő előtt a méhszájam), mégis kinyílt a 40. hétre, fájás nélkül.
a második babával már nem pihentem semmit - hisz ott volt a tesója - mégis csak a terminusra nyíl ki a méhszáj. villámgyorsan született meg a pici, kb 10 perc volt a kitolás, pedig nem volt kicsi a baba! (3,7 kg, 57 cm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!