Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a magzatvíz elfolyik akkor...

Ha a magzatvíz elfolyik akkor azonnal be kell menni a kórhàzba?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy előtte még pl:lezuhanyoznék,rendbe raknàm magam? És ilyenkor a fogadott dokit hívjam hogy megyek? Mert álttalában annyira elfoglalt hogy nem mindig veszi fel a telefont. Vagy a kórhàzat hívjam? Ès még annyit hogy majd mentővel mennék be a kòrhâzba. Kinek hogy zajlott?
2011. aug. 9. 23:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mar joelore pakolj be, es irj egy listat az utolso percben berakando dolgokrol (telefon, penztarca, stb). Egy nagyon gyors zuhanyra van ido, ha nem kezdodnek a fajasok es tiszta a magzatviz. Ha mar vannak fajasok, akkor inkabb ne huzd az idot. Eloszor a mentot hivd ki, azutan az orvost hivd fel.
2011. aug. 9. 23:43
 2/13 anonim ***** válasza:
Egy röpke zuhany talán nem árt!De nagyon gyors!Mert ha az egész magzatvíz elfolyik abból nagy baj lehet!Nővéremnek másfél napig szivárgott és tojtak rá!Hívd a kórházat és szólnak a dokinak.Remélhetőleg!A mentő jó dolog,de ne engedd,h,ültessenek!Mert ha be ágyazódott a baba és fájások is vannak már meg is sérülhet az út közben ha ülsz.
2011. aug. 9. 23:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha lefolyt a magzatvíz, a fájások is egyre erősebbek lesznek nem beszélve arról, hogy a nyitott méhszájon keresztül már a burok sem védi a babát;így a fertőzés veszélye is fennállhat.

Természetesen lezuhanyozhatsz és ha egyedül vagy akkor javaslom hívj mentőt. Ők is tudják értesíteni a fogadott orvost.

2011. aug. 9. 23:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Bocs hogy beleszolok, de ha valaki messze van a korhàztol(15km) mint én akkor zuhanyozni se nagyon van ido nem?
2011. aug. 10. 00:58
 5/13 anonim ***** válasza:
zuhanyozhatsz, de nekem pl. folyamtaosan csordogált, néha ömlött, szóval ugyanolyan trutyis voltam mint zuhanyzás előtt. A kórház majd értesíti a dokit, hol tart a dolog. ha máshogy nem tudsz menni, akkor hívd a mentőt. De nem biztos, hogy el fog folyni a víz, nekem 2. szülésnél csak fájások voltak, nem burokrepedéssel kezdődött, csak először.
2011. aug. 10. 06:56
 6/13 anonim ***** válasza:
45%

Nekem is elfolyt a magzatvizem,úgy mentünk a kórházba. Próbáltam zuhanyozni,de semmi értelme,mert a magzatvíz folyamatosan folyik. Elég sok idő,miután eláll. Ha zuhanyzol,ha nem a kórházban úgyis kell a beöntés után. Készíts inkább ki pár törölközőt,és a kocsiban is arra ülj,mert folyamatosan folyni fog. Kórházba igen,azonnal menni kell. A dokit,ha abban a kórházban dolgozik,akkor úgyis értesítik. Legalábbis nálunk (miskolcon) így működik. Megkérdezik,hogy ki a dokid,és ők szólnak neki. Ha mentővel mész,akkor előbb őket hívd,aztán ráérsz készülni,mert sajna lehet,hogy várni kell a mentősökre is... Szép szülést!

22 hós kislány anyukája

2011. aug. 10. 07:11
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
Egy zuhany, "rendbe rakás" simán belefér! Sokaknak a magzatvíz elfolyás után csak órákkal kezdődnek a fájások, és kb. 10-12 óra, mire baba van... Persze vannak kivételek.
2011. aug. 10. 07:34
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem 25 zuhany belefért volna. :)

Miután elfolyt a magzatvíz, 15,5 órával később jött a baba. Beöntés után amúgy is kellett zuhanyoznom. De tényleg folyamatosan szivárog, tök fölösleges még zuhanyozgatni is. A dokidat meg majd a kórházból felhívják a szülésznők.

2011. aug. 10. 07:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Attól is függ, mennyi időre laksz a kórháztól. Nekem kb. 10 perc kocsival, és azt mondták, elég 5 perces fájásokkal bemennem. Persze a mentőket hívd időben, a magzatvíz elfolyása után, mert ők kiszámíthatatlanok! A dokit ne hívd, mert nem tudod megítélni, mennyire vagy előrehaladott állapotban. Majd a kórházi személyzet hívja őt.

Ja, és szerintem rendbe rakhatod magad, belefér az időbe.

2011. aug. 10. 09:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Felesleges zuhanyozni, hiszen úgyis folyik a vized. Az nem olyan, hogy elfolyt és nincs több, hanem folyamatosan termelődik. Szóval úgyis trutyis leszel. Nekem éjjel folyt el. Semmit nem csináltam már, hanem rögtön visszafeküdtem, törölköző a lábközé és apának adtam az instrukciókat, hogy mit csináljon. Ha be van illeszkedve a babád feje, akkor elvileg mozoghatsz, meg elvileg akkor a folyás sem olyan intenzív. A mentőt ugye alap, hogy hívod, meg a dokidat is. A kórházat felesleges. Nekem nem volt fogadott orvosom, csak simán beállítottunk a kórházba hajnalban, hogy szülni jöttem. Ja és 13 órán keresztül folyt a magzatvizem. Leginkább csak fájásoknál. Két fájás között csak csordogált.
2011. aug. 10. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!