Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha elfolyik a magzatvíz,...

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi ideig jó ha fekve maradunk? 5 perc? 10? 20?

Figyelt kérdés
A köldökzsinór miatt kérdezem, ha még nem illeszkedett be a baba feje a csatornába.
2011. ápr. 30. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
amíg meg nem érkezik a mentő. Ha nem szívárog, hanem egyben elfolyik, akkor azonnal feküdni, mentőt hívni, nehogy előreessen a köldökzsinór
2011. ápr. 30. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Így van, jól írja, az előző. Nálam pont így történt, hogy elfolyt a magzatvíz, nagy mennyiségben, épp feküdtem. Nem mertem felkelni, hívtuk a mentőt és ők sem engedték, hogy felkeljek a köldökzsinór miatt.

Bent a kórházban meg azonnal talpra állítottak, nem foglalkoztak ilyesmivel. Ráadásul nekem zárva volt a méhszájam, úgyhogy, nem is tudott volna előre esni.

2011. ápr. 30. 21:33
 3/7 A kérdező kommentje:

És ha épp a játszótéren vagyok a 2,5 éves kislányommal?Gyalog 10 percre van tőlünk.

Lehet, hogy akkor inkább nem megyünk arra, nem lenne jó a padon fekve várni a mentőket.

2011. ápr. 30. 22:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom mikor vizsgáltak utoljára, de ha elég lent van a baba feje, azt mondták, h. be van illeszkedve, akkor nem kell túlzásba vinni a parát, egy picit úgy maradsz, aztán ha a nagyja kijött, akkor óvatosan felkelsz. Szerintem.
2011. máj. 1. 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám, hogy a lehető legkevesebbet maradj talpon utána otthon, főleg ha "zúdul" ki a víz, ha csak folydogál az talán nem olyan veszélyes.

Nekem a kórházban burkot repesztettek, nem folyott el gyorsan pukkanásszerűen a magzatvizem, de nem foglalkoztak holmi köldökzsinorral.. azt mondták sétálgassak, így ment szülésig kb 2 órán keresztül. Ott ezzel nem fektettek.

2011. máj. 1. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia, amikor nekem elfolyt épp feküdtem és én azonnal felpattantam, állva is maradtam, vécére mentem, zuhanyoztam, hajat mostam, megreggeliztünk és mentünk be a kórházba. Ja, szülésznő tanácsára. Szóba sem került, hogy maradjak fekve... nem is hallottam még, érdekes.
2011. máj. 1. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem illeszkedett a feje. Elfolyt a magzatvíz egy része, utána én még lezuhanyoztam és indultunk a kórházba. El is felejtettem, hogy esetleg fekve kéne maradnom. Szernitem csak kicsit rpedt meg a burok, mert utána a kórházban is folyamatosan szivárgott. Gondolom a fekvés rra vonatkozik, ha az összes víz elfolyik, mivel az én dokim csak annyit mondott, amikor felhívtam éjjel, hogy menjünk be most a kórházba
2011. máj. 2. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!