Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Méhlepény "megszülése"....

Méhlepény "megszülése". Hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Bocsánat, tudom, hogy hülye kérdése, de már napok óta motoszkál bennem, hogy hogyan fog ez lezajlani. Az orvosomtól szégyelltem megkérdezni, mert van, hogy kiröhög, ha kérdezek valamit. Kismama ismerősöm nincs, én császárral születtem, szóval édesanyámnak sincs ilyen tapasztalata.

Első szülés lesz, szóval még nincs ilyen téren tapasztalatom.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2011. aug. 3. 08:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, igen a méhlepényt kiterítik, átfogatják, minden részét leellenőrzik, még az erek lefutását is, hogy biztos kijött-e teljesen. Nem maradhat figyelmen kívül, ha baj van!
2011. aug. 3. 09:03
 12/29 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást!

Igazából félni nem félek (még) a szüléstől, inkább csak aggódom kicsit, de szeretek minden eshetőséggel tisztában lenni! :)

Amúgy jövő hét szerdára vagyok kiírva.

2011. aug. 3. 09:04
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, én úgy tudom, hogy a méhlepényt nézik át, hogy minden része meg van-e!
2011. aug. 3. 09:05
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Második válaszoló vagyok. Én pl. utólag, a zárójelentésemből tudtam meg, hogy töredezett volt a lepény, emiatt úgynevezett Bumm kanállal ki kellett kaparni, nehogy bent maradjon valami. Észre sem vettem, mi történik, egyáltalán nem fájt.
2011. aug. 3. 09:06
 15/29 A kérdező kommentje:
:) Ez azért biztató.
2011. aug. 3. 09:07
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kellett nyomnom, de azt nem tudom, hogy húzták-e, vagy magától kijött. Egyébként nem fájt egyáltalán, és gyorsan kijött. Aztán felvágták rajta a burkot és alaposan megnézték. Még nekem is megmutatták. Állítólag különleges méhlepényem volt, mert volt egy fő, meg egy mellék lepény is.
2011. aug. 3. 09:25
 17/29 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2011. aug. 3. 09:28
 18/29 anonim ***** válasza:
Amikor megszületett a kislányom, rögtön elvitték megvizsgálni és megmérni. Akkor szólt a szülésznő,h a lepényt meg kell szülni...szépen felültem,egy picit nyomtam és kicsusszant,fájdalom nélkül...csak egy kis puha,sima felületű dolog,nem járt semmi kellemetlenséggel!
2011. aug. 3. 10:08
 19/29 anonim ***** válasza:

A méhlepény megszületése után az orvos azért szétnéz odabent, megnézi többek között azt is, hogy a méhszáj nem sérült-e esetleg.

Ha szükséges, akkor a doki a méh belsejét kitakarítja, kikaparja, nálam erre szükség volt sajnos az egyik szülés után. Ez nem kellemes, de ki lehet bírni, főként, hogy el vagy foglalva már a pici babáddal. Ezt követi - ha kell - a varrás, ennél szoktak adni helyi érzéstelenítő injekciót, így ebből nem érzel semmit. Ha mégis érzed, akkor szólj a dokinak, és ad még fájdalomcsillapítót.

Még általánosban a magyar tanárnőnk tartott egyszer a lányoknak felvilágosító órát, és ő azt mondta, hogy a méhlepény megszülése sokkal rosszabb a szülésnél. Ez akkor annyira megmaradt bennem, hogy sokáig nagyon tartottam a szüléstől is. Így, három gyerkőc megszülése után azonban tudom, hogy ezt maximum fura érzésnek lehet mondani, alig-alig érzel valamit belőle, és egyáltalán nem fáj.

2011. aug. 3. 12:04
 20/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásodat! :)
2011. aug. 3. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!