Méhlepény "megszülése". Hogyan zajlik?
Bocsánat, tudom, hogy hülye kérdése, de már napok óta motoszkál bennem, hogy hogyan fog ez lezajlani. Az orvosomtól szégyelltem megkérdezni, mert van, hogy kiröhög, ha kérdezek valamit. Kismama ismerősöm nincs, én császárral születtem, szóval édesanyámnak sincs ilyen tapasztalata.
Első szülés lesz, szóval még nincs ilyen téren tapasztalatom.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Köszi a biztatást!
Igazából félni nem félek (még) a szüléstől, inkább csak aggódom kicsit, de szeretek minden eshetőséggel tisztában lenni! :)
Amúgy jövő hét szerdára vagyok kiírva.
A méhlepény megszületése után az orvos azért szétnéz odabent, megnézi többek között azt is, hogy a méhszáj nem sérült-e esetleg.
Ha szükséges, akkor a doki a méh belsejét kitakarítja, kikaparja, nálam erre szükség volt sajnos az egyik szülés után. Ez nem kellemes, de ki lehet bírni, főként, hogy el vagy foglalva már a pici babáddal. Ezt követi - ha kell - a varrás, ennél szoktak adni helyi érzéstelenítő injekciót, így ebből nem érzel semmit. Ha mégis érzed, akkor szólj a dokinak, és ad még fájdalomcsillapítót.
Még általánosban a magyar tanárnőnk tartott egyszer a lányoknak felvilágosító órát, és ő azt mondta, hogy a méhlepény megszülése sokkal rosszabb a szülésnél. Ez akkor annyira megmaradt bennem, hogy sokáig nagyon tartottam a szüléstől is. Így, három gyerkőc megszülése után azonban tudom, hogy ezt maximum fura érzésnek lehet mondani, alig-alig érzel valamit belőle, és egyáltalán nem fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!