Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Méhlepény "megszülése"....

Méhlepény "megszülése". Hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Bocsánat, tudom, hogy hülye kérdése, de már napok óta motoszkál bennem, hogy hogyan fog ez lezajlani. Az orvosomtól szégyelltem megkérdezni, mert van, hogy kiröhög, ha kérdezek valamit. Kismama ismerősöm nincs, én császárral születtem, szóval édesanyámnak sincs ilyen tapasztalata.

Első szülés lesz, szóval még nincs ilyen téren tapasztalatom.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2011. aug. 3. 08:47
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Jajj, bocs a hülye megfogalmazásért, tele szóismétléssel, csak kicsit zavarban vagyok a kérdés miatt :S
2011. aug. 3. 08:48
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Megszületett a baba és a méhlepényre nem is emlékszem. A baba születése után már semmi fájdalmam nem volt és csak a babát néztem!

Szerintem vagy kicsusszant, vagy a doki kihúzta, de tényleg fogalmam sincs! :o)

2011. aug. 3. 08:53
 3/29 A kérdező kommentje:
Ohh, köszi :)
2011. aug. 3. 08:54
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem húzták. Legalábbis a férjem elmondása szerint, én nem értem rá arra figyelni. :D
2011. aug. 3. 08:55
 5/29 Togcsi ***** válasza:
100%

Megszületik a kisbabád,kitisztítják azonnal az orrát és egyből rád teszik ha minden rendben volt.Egy kis idő után elveszik,hogy lemossák és akkor "megszülöd"a lepényt.Annyi az egész,hogy nyomnod kell egyet és a szülésznő kihúzza belőled.

De az már nem fájdalmas és semmiség az egész! :)

Sok sikert neked ,könnyű szülést és sok boldogságot!

2011. aug. 3. 08:57
 6/29 anonim ***** válasza:
75%

Mi az, hogy kinevet az orvosod?

Lehet, hogy neki vicces, mert az egész tankönyv a kisujjában van, és a sokéves munkája során látott elég szülést, de egy első babás kismamának elég felkészülni az ismeretlenre...

Ugyanúgy születik meg a lepény, mint a baba, szinte észre sem veszed majd. Kicsusszan, a szülésznő közben úgy segít a lepénynek is megszületni, mint a babának.

Ha volt előtte (a baba könnyebb kibújása és a repedés elkerülése miatt) gátmetszés, akkor csíphet, ahol hozzáér az éppen kifelé jövő lepényrész (nekem csípett, de ezen kívül semmit nem éreztem belőle) utána megvizsgálják, hogy minden része kijött-e és rendben van-e, aztán jön a vizsgálat (megnézik a méhszájat, a hüvelyt, hogy nem sérült-e és kitörölgetik) és a varrás (ha volt gátmetszés, vagy van olyan repedés, amit varrni kell) és kész!

Ne aggódj ezen, ott már minden természetes lesz!

Könnyű, szép szülést kívánok!

9 hónapos kisfiú anyukája

7/29 A kérdező kommentje:
Értem, ezek szerint nem olyan nagy dolog. De hallottam már olyat, hogy valakinek ki kellett kaparni :S
 8/29 A kérdező kommentje:

Köszi szépen Nektek is!

Most már megnyugodtam :)

Hát, ami az orvosomat illeti, amúgy jó fej, meg nagyon kedves, de tényleg gyakran kinevet, amikor kérdezek valamit, szóval inkább hanyagolom a kérdezősködést :(

2011. aug. 3. 08:59
 9/29 A kérdező kommentje:

Azt még leírná valaki, hogyan nézik meg, hogy a lepény minden része kijött-e?

A méhlepényt nézik meg, hogy hiányzik-e róla egy darab?

2011. aug. 3. 09:00
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

8.57-es vagyok. Erre ne is gondolj!

Igen sajnos előfordul, hogy magától nem jön ki (vagy nem jön ki egyben az egész) és akkor altatásban kiszedik, de azért ne erre készülj, az esetek nagy részében nincs ilyen probléma!

2011. aug. 3. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!