Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mivel kedveskedjek a most...

Mivel kedveskedjek a most szülő sógornőmnek?

Figyelt kérdés
Szeretnék neki bevinni valamit, de nincs ötletem. Mit lehet ilyenkor enni, inni (gyümölcs, ivólé)? Mit főzzek esetleg neki, amitől több teje lesz és gyorsan felépül?
2011. aug. 1. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem valami olyat vigyál neki, ami a kedvence. Finomságot, házisüteményt, beszélj a tesóddal, hogy nem mondta-e mit kíván. A cukros üdítők és a túl sós ételek nem jók, de azon kívül szerintem minden mehet.
2011. aug. 1. 11:56
 2/14 anonim ***** válasza:

Én azt szerettem, amikor megkérdezték tőlem, mire vágyom, és azt kaptam. Szóval szerintem kérdezd meg.

Amúgy meg bármilyen gyümit ehet, tejterméket inkább ne, és ne puffasztó ételt, inkább valami könnyűt, pl. gyümölcsleves, krumplileves, stb.

2011. aug. 1. 11:57
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Amit ne (nem feltétlenül minden babánál igaz a lista, de nálunk ezek voltak tiltólistán):

- káposztafélék

- hüvelyesek

- paradicsom nyersen

- szénsavas üdítő

- hűtő nem szokott lenni vagy csak a folyosón egy közös rettenet, tehát hűthetőt inkább ne

A teje attól lesz több, ha próbál szoptatni és eleget iszik (ezek nélkül semmilyen csodaszer sem segít), a felépülést pedig pihenéssel lehet elérni. Ezekben nem sokat tudsz tenni.

Ami segítség nekünk jól jött volna az első néhány héten (tudom, valamit bevinni szeretnél a kórházba, de szerintem ezek fontosabbak volnának):

- takarítás, mosogatás

- főzés vagy főtt étel hozás

- bevásárlás (étel, pelus, elfogyott mosószer, stb.)

- mosás, a száraz ruhák elrakása a helyükre

Kéretlenül jótanácsokkal ne lásd el, ilyenkor amúgy is meg lesz zavarodva, nem kell fokozni ezt a helyzetet.

2011. aug. 1. 12:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, utolsóm nagyon hasznos volt.Sok tanácsot nem tudok adni,mert még nincs babám:)
2011. aug. 1. 12:21
 5/14 anonim ***** válasza:
én mindig azt mondtam hogy nem az a barátnö aki eljön babázni hanem az aki felporszivoz:)) nekem nem volt ilyen segitségem de ha te akasrz neki majd ha hazamennek, menj át hozzá, és ölelgesd a babát, had tudjon legalább 2 naponta megfürödni vagy egyet enni, wc-re menni, ezeke a segitségek, mielött szül, mindenki azt mondja hogy majd egyedül megoldja de hidd el, nagyon kell ilyenkor pár perc nyugi is:)
2011. aug. 1. 12:55
 6/14 anonim ***** válasza:
nekem anyukám köménymagos levest csinàlt mind a 2 szülésmnél zsemlekockával a tej serkentésére.olyan mint a tojásleves csak tojás nélkül.
2011. aug. 1. 15:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Konkrét kérdésem az volt, hogy a kórházban mivel kedveskedjek neki??!egyértelmű, hogy segíteni fogok, hiszen a keresztlányomat szüli meg.az is egyértelmű, hogy akkor nem lesz ideje semmire és kell a segítség és majd tudja, mi lesz az.A kórházi napok megkönnyítése a célom finom kajával.ebben kértem segítséget
2011. aug. 1. 15:14
 8/14 anonim ***** válasza:
utolsó vok.Ezt a levest közvetlen szülés utánra szokták javasolni még a korházba h hamarabb beinduljon a tej pl.
2011. aug. 1. 17:53
 9/14 sumergo ***** válasza:
Ha szereti az édes dolgokat, akkor vigyél neki madártejet! A rokonság esküszik rá, h segít a tejet megindítani!
2011. aug. 1. 18:02
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha ételt szeretnél vinni, szerintem mindenképp kérdezd meg mit szeretne. Én például a szülés után pár napig a zsömlén kívül mást képtelen voltam megenni. A sok ajándéka hozott kaját meg nem győztem hova pakolni.
2011. aug. 1. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!