22 hétre történő szülést, amit oxytocinnal indítottak be, lehet spontán vetélésnek nevezni?
borzasztó,ami veletek történt. Én nem tudtam,hogy ez spontán vetélés, csak azt,hogy a kódokkal sokat manipulálnak. egyismerősünk átment ezen, nála is hasonlóan történt ez a dolog, neki a mentőben még azt is mondták, hogy ne nyomjon, meg emelje fel a fenekét és tartsa vissza a vetélést... iszonyat :( Nála igaz, spontán indult sajnos, pont így a 22. hét környékén. lehet, hogy azért írtak kevesebbet 3 héttel, mert a baba méretei alapján kisebb volt.
jó lenne, ha az orvosok az orvosi titoktartást nem úgy kezelnék, hogy magának a betegnek is titkolóznak :((
félre ne értsd, tisztelem a dokikat, de sajnos a konfliktus kezelésük, őszinteségük sokszor hagy kívánni valót és nem is tudják, hogy 1-1 nyitott kérdés mennyire nehezíti egy trauma feldolgozását, lezárását.
az nagyon jó, hogy tudtok erről beszélni, meggyászolni a kisbabát.
sajnalom ami veled tortent. csak annyit tudok hozzafuzni, hogy orvosilag helyes volt az elnevezes, a vizvalaszto "koraszuleshez" a 26-27. het, mert akkortol lehet eletkepes is, addig "csak" vetelesrol beszelunk
egy orvos anyuka
elozo vagyok
azert spontan, mert spontan modon nyilt a mehszajad es mivel a petezsak becsuszott a megszajba, szo szerint elveszitettel egy meg nem eletkepes babat.az oxitocin arra szolgalt, hogy hamarabb menjen es kontrolalni tudjak a verzest. de nem azzal inditottak, hanem magaol indult veszites.sajnos
Miert nem dont az orvos ilyen helyzetben??? mert ez a TE donteseden mulik, nem o kell felvallalja, hogy megszakitja a terhessegededt, aztan kiirjak az ujsagban, beperelik stb. szerintem ez a korrekt dolog, a te babad, a te dontesed...
azt hittem ertem a kerdesedet, probaltam is segiteni a valaszommal, de nagyon antipatikus nekem a hozzaaallasod, meg te legyel felhaborodva...le is pontozhatsz, az orvos anyuka
Ne haragudj,de nem tudom mi a baj a hozzáállásommal.Ez egy kicsit rosszul is esett,de nem pontozlak le.
Egy kicsit hosszabb a történet.Az ügyeletes orvos anélkül ,hogy megkérdezte volna mit akarok bejelentette,hogy ennyi volt,beindítják a szülést.Én ragaszkodtam,hogy várjuk meg a reggelt,ha lehet,az én orvosomat.
Azt mondta végül is neki mindegy,mert ez a gyerek ugysem marad meg,és neki jobb ,mert nem kell kikaparjon hajnali 4kor.
A saját orvosom volt aki döntés elé állított,és ezzel kavartak össze,hogy akkor most mi is van.
Mit nem értesz a kérdésemben?Hallottunk olyan történeteket,hogy egyetemistáknak mutogatják az ilyen magzatokat,és mivel egyetemi korház,felmerült ez is.Hogy talán azért irtak kevesebbet,és azért volt spontan veteles a neve,mert az elobb emlitett célra használták volna fel a babánkat,és ,hogy ne legyen nyoma.
Nem haragszom az orovsomra,de az akárhányéves tapasztalata után,nem tudta ,hogy semmi esélye annak a babának,és nem volt értelme 3 napot kinozni mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!