Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jelenleg táppénzen vagyok....

Jelenleg táppénzen vagyok. Most vagyok 24 hetes. Mikortol mehetek szülési szabadságra? Az hány honap? Mindenkinek jár?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 6. 14:44
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
szülési szabi szülés után van,ha jol tudom 168nap
2009. ápr. 6. 14:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Szülési szabira a szülés várható ideje előtt 4héttel lehet elmenni, vagy addig táppénzen maradsz és szülés napjától automatikusan kiírnak szülési szabira, ha beviszed a munkahelyre a születési anyakönyvi kivonatot.

Érdemes csak szülés utántól igényelni, mert addig kapod a táppénzt. 168napig jár, és IGEN jár mindenkinek, akinek van munkaviszonya, illetve, ha nem szünik meg szülés előtt a munkaviszonyod, mert akkor nem vagy jogosult se erre, se pedig a GYED-re. Ebben az esetben célszerü még előtte kivenni.

Remélem tudtam segíteni!

2009. ápr. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!