Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen nehézségekkel szembesül...

Milyen nehézségekkel szembesülhet élete során az a nő és férfi, amelyiknek nem születik gyereke?

Figyelt kérdés
Olyasmire gondolok, hogy pl idős korában nem lesz aki törődjön vele, eltartsa, nincs közvetlen örökös, megszakad az evolúció kezdetéig visszanyúló leszármazási lánc, stb.
2011. júl. 18. 02:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Nem biztos, hogy rosszul nevelte, az is lehet hogy például csak elköltözött a világ másik végére és soha többet nem akar hazajönni. A gyereket nem azért szüljük és neveljük hogy legyen aki foglalkozzon velünk.
2011. júl. 19. 01:02
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Az unokát meg nem a nagyszülőnek kell nevelni.
2011. júl. 19. 01:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A statisztika szerint a meg nem született gyermek az egyik leggyakoribb váló ok. De azok az öreg emberek akiknek nincsenek gyermekeik komolyan mondom hogy megkattannak. Van egy idős szomszéd házaspár akiket eleinte az összes szomszéd szeretett meg minden aztán kimutatták a foguk fehérjüket. Tisztára bekattantak, irigyek a fiatal párokra, összekarcolják mások ajtaját, cirkuszolnak, hogy ne engedjük le a redőnyt 8 óra után mert zavarja a hang őket nem tudnak aludni, feljelentenek másokat, az egyik szomszéd vállalkozóra ráküldték az APEH-ot mert csak úgy. Az egész napjukat azzal töltik hogy másokat fúrnak és várják a póstást hátha kapnak valakitől képeslapot vagy levelet de már a keresztgyerekeik is utálják őket, úgyhogy soha semmi nem jön. Szánalmas két vén tetű, mindenkinek jobb volna ha nem is lennének...JA a legjobb egyszer hallgatóztak a lépcsőházban és félre hallottak valamit és azt értették hogy az én 47 éves apám /akinek 3 gyereke és egy kis unokája van/meghalt. Erre kiszaladtak az utcára és aki ismerheti apumat mindenkitől megkérdezték, boldogan izgatott arccal, hogy igaz e? Na mondanom sem kell hogy elküldte mindenki őket a büdös pi.ba, és még aki nem utálta őket addig olyan nagyon az is hányingert kapott.
2011. szept. 23. 07:46
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól függ, hogy milyen öregsége lesz az embernek, hogy van-e gyereke. Vannak, akiknek sok barátjuk, kiterjedt rokonságuk és szeretettel "végzett" hobbijuk van öreg korukban. Van, akik meg elmarják maguk mellől a gyerekeiket, unokáikat vagy a gyerekek keverednek rossz társaságba, elköltöznek külföldre vagy ők szorulnak segítségre.

Az, hogy valaki megkergül betegségtől vagy csak szimplán mert általában mindenkinek a háklis oldala erősödik fel idős korára, gyerek nélkül és gyerek mellett is bekövetkezhet.

Szerintem ha erős a szerelem és mindkét fél számára "kielégítő" :) ez ill. a társasági életük, boldog lehet egy gyermektelen pár is. De ha erősebb a gyermek iránti vágy bármelyik fél részéről, akkor érdemes elgondolkodni az örökbefogadáson vagy azon, életképes-e így a kapcsolat.

2011. szept. 23. 09:20
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Van egy barátnőm, akinek a betegsége miatt nem lehetett gyereket szülnie. Beletörődtek a férjével és egymásnak éltek, imádták egymást. Aztán a férje egyik nap - minden előzetes jel nélkül - agyvérzést kapott, lebénult, és rá 4 napra egy újabb agyvérzésben meghalt. 40 éves volt. A lány magára maradt, 38 évesen. Ideg-összeroppanást kapott, és csak azt tudta hajtogatni, hogy most nem maradt neki semmi a férjéből. Ha az én életem szerelmével történne valami (akivel 18 éve vagyunk együtt), nekem itt maradna a 3 csodálatos gyerekünk, akikben minden nap láthatnám az ő arcát és mozdulatait. Szerintem a gyerekvállalás olyan egy picit, mint a halhatatlanság, a lényünk egy része tovább él... A 4 éves kisfiamnak pontosan olyan világító kék szeme van, mint a nagyapámnak volt, aki 2 éve meghalt. Ha a szemébe nézek, mindig eszembe jut papa. A pici fiam 8 hónapos, soha nem látta az imádott nagyapámat, de pont ott van egy tűzfolt a hátán, ahol papának is volt, úgyhogy ő is kapott tőle valamit.
2011. szept. 23. 09:24
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Előnyök:

Nem kell azon gürcölnie, hogy el tudja indítani a gyerekét az életben. Ha rosszul nevelte, akkor nem csak elindítani, hanem eltartani. (És csak zárójelesen jegyzem meg: az is előfordulhat, hogy a gyerek kerül előbb halálközelbe, kórházi ágyba, egyéb non-stop ápolásra...)

Ha úgy látja jónak, akkor az első csövesnek odaadja az összes pénzét, ha gondol egyet eltartási szerződést köt a házára.

Ápolhat olyan kapcsolatot a többi rokonnal, vagy csak baráttal, akik mellette fognak állni, akkor is amikor egy gyerek nem. Ismerjük a mondást: a barátaidat te válogatod meg, míg a rokonokat készen kapod.

Nem attól függ az időskori "jólét" (értsd: anyagi és szellemi értelemben is), hogy van-e gyereked vagy nincs. Két nőrokonom van, akik szinte egész életükben szinglik voltak, az egyik 80, a másik 60, nem az a tipikus vénlány egyik sem. Mindkettő a testvérei gyerekeivel/unokáival majdnem ugyanúgy törődik, mintha a sajátja lenne. Mindkettő világot lát(ott), többször voltak külföldön, mint azt két kezemen meg tudnám számolni per év! Ők úgy vannak vele, hogy nincs örökösük, felélik a pénzüket. Egy másik családos nyugdíjas rokonom a saját szájától vonja szinte meg a falatot, csak, hogy minél több pénzt hagyjon maga után. És az örökösök eltűrik, mert nem tehetnek mást.

Minden éremnek két oldala van. A magára hagyott idős ember nem feltétlenül azért van magára hagyva, mert rosszul nevelte a gyerekét. A gyerekkori nevelés nagyban hozzájárul a személyiség kifejlődéséhez, de nem csak az határozza meg, hanem az évek alatt tapasztalt dolgok is. Egy "gyerek" hogyan tartsa el az idős szülőjét, ha a következő két dolog közül választhat: anyámra nyissam rá az ajtót, vagy a három műszakos, 12-16 órás munkarend után a gyerekemmel foglalkozzak? Mi a jó megoldás?

2011. szept. 23. 09:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem az ilyen kérdéseket, mert mindig előre tudom, hogy a válaszadók többsége általánosít. Itt is megkaptuk a szokásost: begolyóznak, szétmennek, stb.

Pedig ez nem igaz.

Legalább egy példát tudok mondani, ahol nem így történt.

A keresztszüleim fiatalon találkoztak, és házasodtak össze. A keresztanyukám születésétől kezdve egy betegségben szenvedett, azonban mivel az orvosok azt mondták, hogy a gyerekei nagy valószínűséggel nem örökölhetik, ezért többször is próbálkoztak a gyermekáldással. Csupán azt nem tudták az orvosok sem megjósolni előre, hogy az anya betegsége milyen kihatással lesz a terhességre (a 60-as évek vége, 70-es évek eleje, amiről most szó van).

Summa summarum: 7 terhességből három magzat még a méhében elhalt, négy pedig holtan született a 8. hónap után.

Ó, igen, megszenvedték, nyilván, nem is kicsit, de megtalálták a megfelelő vigaszt egymásban. Én jóval később születtem meg, minthogy ezek az események lezajlottak, de mégis: sosem láttam még két embert, akik 30 év házasság után is ilyen elemi szinten imádták egymást.

És igenis voltak gyerekeik: mi, közeli rokonok gyerekei lettünk egy kicsit az övéké is, minden nyáron komplett gyereksereg sorakozott náluk hetekig (volt, hogy öten-hatan a nyakukba szakadtunk, és nem azért mert a szülők lepasszoltak, hanem mert mi kértük, követeltük, hogy mehessünk, hisz imádtuk őket).

Tudom, sajnos nem ez az általános, de igenis van ilyen is. Hiszem, hogy ők tényleg megtalálták a beteljesedést egymásban és bennünk. Amikor a keresztanyám meghalt, a keresztapum nem maradt magára, még most, évekkel később is itt vagyunk neki, mindannyian a rokonok közül amint lehetőségünk vagy egy kis szabadidőnk van, lejárunk hozzá látogatni, beszélgetni.

2011. szept. 23. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!