Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Manapság már vannak olyan...

Manapság már vannak olyan fájdalomcsillapítók, amiktől a szülés nem-vagy-kevésbé fájdalmas?

Figyelt kérdés

(Tudom, hogy azt mondják jobb a babának a fájdalomcsillapító mentes szülés)

Illetve minden kórházban lehet kérni, vagy keresni kell?

2011. júl. 17. 22:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bármit adhatnak, de fájdalommentes szülés nincs. És ez így van rendjén.
2011. júl. 18. 08:47
 12/14 anonim ***** válasza:
12%

Sajnos a nők nagyon elkényelmesedtek manapság, ez a véleményem. Mindent azonnal és gyorsan és fájdalommentesen. Szerintem szükségszerű ez a fájdalom, muszáj átélni. Én mindig a fejem a fogom, mikor olyanokat hallok vagy olvasok, hogy szeretné, ha megcsászároznák, meg gerincbe, az idegekhez közel érzéstelenítőt.

Egyáltalán nem tartom természetes jelenségnek, természetesen, ha elkerülhetetlen, akkor legyen, de tényleg csak akkor.

2011. júl. 18. 09:40
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

06:52 : "Kulfoldon nem is javasoljak!!! "

Hol kulfoldon???????

Kulonben meg az elotted valaszolo vagyok. Kulfoldon szultem, Kanadaba. Itt es Amerikaba a nok 80 % szul edaval. Sot, itt nem csak dokit fogadnak hanem anesztes dokit is. Tovabbra is tartom a velemenyemet,hogy a babara nincs semmilyen karos hatassal, engem az eda beadasa elott felvilagositottak mindenrol. Igen, elmondtak,hogy lebenulhatok ha veletlenul rossz helyre szurjak. En kulon rakerdeztem,hogy a gyerekre nezve milyen karos hatasa van. Azt mondtak,hogy semmi de elhuzodhat a szules es csaszar is lehet belole.

Ehez kepest en 19 orat (plusz elotte 12 ora rendszertelen fajasok) vajudtam ugy,hogy 1 cm-t tagultam, pedig eleve 5 perces fajasokkal kezdtem es az eda beadasa elott mar orak ota (fel 5-kor repesztettek burkot) osszeertek a fajasok, nem volt koztuk szunet. Ejfelkor kaptam az edat es reggel 6 orara teljesen kitagultam. Ertitek? 19+12 ora alatt 1 centit, 6 ora alatt eda mellett meg 9-et. Tehat ez se mindig igaz,hogy lelassitja a szulest. Es 7:50-kor mar kezembe is volt a 4kg-os 60 centis fiam.

Az utolso valaszolonek pedig: tipikus . Gondolom par ora alatt megszultel es az se volt nagyon fajdalmas. Csak ilyen tud errol igy irni. Mar megbocsass de szerintem ha valaki akkor en aztan megszenvedtem rendesen a gyerekemert.

Persze a masik veglet: ismeros csaj delutan 4-kor elkezdett vajudni, de elmondasa szerint nem volt veszes. Delutan 6 orakkor bementek, 7kor burkot repesztettek, 8kor mar orditott az edaert, 9-kor megkapta. Ejfel elott meg szult. Nem kell az elso komoly fajasnal edaert sohajtozni. Turni kell egy ideig. En 5-szor utasitottam el az edat. Ugy kellett a vegen rabeszelni. A foorvos jott be a lelkemre beszelni,hogy ha nem akarok csaszart akkor fogadjam el. Es meg akkor is nehezen mentem bele.

Szoval szerintem mindenki soprogessen a sajat haza tajan!!!

2011. júl. 18. 18:35
 14/14 szonyalena válasza:
Ezen mindig voltak viták és lesznek is hogy hogyan szüljünk fájdalom csilapitoval vagy a nékül. Én három gyereket szültem mindegyiket fájdalom csilapito nékül spontán s min a háromnál inditott szülésem volt elsöre 12 orát vajudtam , másodiknál 9 orát, harmadjára 4 orát s egyszer sem fordult meg a fejembe hogy kérjek fájdalomcsillapitot pedig nagyon csunyán fájt minden porcikám s nem orditoztam hanem koncetráltam ! S ha valaha negyedszere is szülnék oly mindegy menyire fájna nem kérnék fájdalom csillapitot! De mindenki más fajta fájdalom küszöbel rendelkezik! Enyi
2015. jan. 27. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!