EDA-n kívül még milyen fájdalomcsillapítók jöhetnek még szóba szülés közben?
Biztos vagyok benne, hogy szeretnék majd valamit kapni a fájdalmamra szülés közben, de EDA nem biztos hogy lehet a mi kórházunkban...Mit szoktak még javasolni, adni, ami ér is azért valamit?
37 h km
Kéjgázt használtam. Jó volt és elég.Így éreztem mindent, de csak mikor már nagyon fájt, akkor szívtam belőle.Enyhítette a fájdalmat és így elviselhető volt.Nem is akartam volna, hogy teljesen fájdalommentes legyen.Így volt teljes az egész.
(Igaz én amúgy elég jól viselem a fájdalmat)
Csak azért kattintottam a kérdésre, mert engem is érdekel. Én szinte biztos, hogy szeretnék majd EDA-t kérni. Szerintem is az a leghatásosabb akkor, ha valakinek nagyon-nagyon alacsony a fájdalomküszöbe, de majd meglátjuk.
Kéjgázt én kaptam a fogorvosnál, tök jól ellazít az tény, de a fájdalmat ugyanúgy érzed, max. annyira nem érdekel. Én nem éreztem semmit, mert kaptam érzéstelenítőt is mellé, így eléggé élvezhető volt:) De eleinte nekem is hányingerem volt tőle.
Nem igaz, hogy nagyjából ugyanolyan hatásosak, ez nagy tévedés.
Egyszerű: A kéjgáz átmenetileg letompitja a tudatot, érzékelést, igy lehet, hogy pár percre az ember elfeledkezik a fájdalomról, csak az a gond, hogy arról is, ha éppen mondjuk nyomnia kéne.
Az EDA az idegek területén hat, közvetlenül fejti ki a hatását, mig a tudat TELJESEN ép marad, azaz minimális fájásérzet mellett maximálisan megmarad az ember kooperáló-és cselekvő (konkrétan nyomó ...) képessége.
Emellett az EDA gyorsitja a tágulást, elősegiti a magzat szülőcsatornán való áthaladását, hatékonyabb a tolás, nem vesziti el az anya pont addigra az erejét, amikorra a legnagyobb szükség lenne rá. A magzat oxigénszegényen töltött ideje lerövidül, csökken a magzati koponyára háruló méhszáj-nyomás ...
Azért ez elég nagy különbség, nem?
A gázt akkor már nem szívod, amikor nyomnod kell!Csak a vajúdás-tágulási szakaszában.
A kitolási szakaszban már nem kell gáz.De akkor már nem is azzal vagy elfoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!