Miért vagytok a természetes szülés hívei?
olvasd el ezt, és még pár kérdést a témában, és válaszd a császárt. egyetértek az egyik válaszadóval, én sem szeretnék tönkremenni alul.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Műtöttek bokaszalagszakadással, és a szervezetem kidobta a belső varratokat. Egyesével kellett kiműtögetni őket. Ezek után szerinted vágytam volna császárra??? Hogy aztán majd túrkáljanak bennem hetekig a belső varratokra vadászva, amint jönnek kifelé???
3x szültem, normál úton, EDA nélkül. Elég nyavalygós vagyok, mondhatni kényes, de simán végigcsináltam. 12 óra, van aki 24-et vajúdik.
A szülésznő, mielőtt kitolnád a babát, körbehúzza a kezét, hogy megnézze, mi a helyzet a köldökzsinórral.
Arra is figyel, hogy nem túl rövid-e a zsinór, nehogy elvérezz, amikor kikapják a babát.
Szóval ha nem egyedül kell szülnöd valahol a prérin, mégiscsak a spontán szülést javasolnám.
Arról nem is beszélve, hogy ha láttál már e.coli-tól elfertőződött császáros sebet, ahol az anyuka majdnem ráment, hát biztos nem vágynál semmilyen műtétre. Sajnos minél jobban fertőtlenítik a műtőket, annál agresszívebb törzsek vannak. Arról nem is beszélve, hogy hiába a protokoll, ha a takarítónő a wc-k után megy a műtőbe, és megfeledkezik róla...
Bármilyen műtéti beavatkozásnak vannak kockázatai, ahogy a sima szülésnek is, vesd össze a kettőt, és az alapján dönts - ha meg tudod fizetni, biztos van doki aki orvosi indok nélkül is bevállalja, ezért nem ítélhet el senki Téged, hiszen a Te testedről van szó.
Amúgy odalent meg minden rendben van - biztos alkati kérdés is, de tenni is kellett érte (gáttornával pl)
A fájdalom megfelelő légzéstechnikával teljesen elviselhető.
Természetesesn szültem mindkét gyermekemet.
Szobatársaim császárosok voltak,láttam őket szenvedni,rettegtem,h ne hogy nekem is császár legyen.
Szerencsém is volt,mindkét gyermekemet komplikáció mentesen,simán megszültem.
Term,szülés kontra császár,mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Neked kell eldönteni mit is szeretnél.
Császár nagy hasi mütét.
Tudod, kicsit szíven ütött a kérdésed.
Nagyjából ugyanolyan volt a hozzáállásom, mint Neked, csak én a gátmetszéstől rettegtem, de borzasztóan.
Évekig úgy gondoltam, hogy bármit, csak természetes szülést ne.
Aztán terhes lettem - de a hozzáállásom nem változott, ugyanúgy rettegtem a szüléstől, de lassan kezdtem hozzászokni a gondolathoz, ráadásul a párom is egyre inkább trenírozott arra, hogy EGYÜTT csináljuk végig mi hárman. És ezek a kilátások kezdtek egészen szívderítőek lenni.
Aztán pár napja megtudtam, hogy mindenképpen császárom lesz egy fertőzés miatt - érdekes, hogy most ebbe vagyok belebetegedve... Mert jelen pillanatban ott tartok, hogy természetes szülést, ne császárt.
Nem mentem tönkre alul 2 nagy gyerek után sem
A legjobb megoldás hüvelyi szülés EDA-val!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!