Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akkor is adtok pénzt szülés...

Akkor is adtok pénzt szülés után ha ügyeletesnél szültök?

Figyelt kérdés
Nekem nincs fogadott orvosom, többek közt azért, mert nem futja rá... Akkor is illik pénzt adni ha ügyeletesnél szülök? Lehet hogy kb. 15 percig fogom látni... Nagyon bunkó vagyok ha így nem adok? Szerintem a csecsemős nővérkék többet fognak velem foglalkozni, nekik esetleg adnék a végén egy csomag kávét meg valami bonbont...
2009. ápr. 1. 12:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én ügyeletes dokinál szültem, mert csak szülésznőt fogadtunk.De mivel az ügyeletes doki kifejezetten kedves volt, neki is adtam varratszedéskor, de csak 5000-t.De ha nem lett volna nagyon rendes nem adtam volna.De ha nem tudsz adni akkor se érezd magad rosszul.Végül is nem kötelező!
2009. ápr. 1. 13:20
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ügyeletesnél szültem, a 6 hetes kontrol után adtam neki 10e ft-ot. A szülésznő nem kapott, pedig neki is szántam, de sajna a babámat 1 naposan elvitték másik kórházba és én mentem utánna. Ilyesmire nem volt időm, a nevére meg nem emlékeztem.
2009. ápr. 1. 14:01
 13/18 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Már korábban leírt eset volt nálunk is: volt fogadott dokim, de a baba korábban jött (hirtelen és nagyon gyors szülés is volt), a dokim pedig koferenciára utazott, emiatt az ügyeletesnél szültem. Utóbbi másnap is bejött meglátogatni, nagyon kedves volt. Mivel a szülésem mindennel együtt kb fél órát tartott, a szülésznő is ugyanannyit volt velem, mint maga a doki. Én a saját orvosomnak szánt pénzt kettéosztottam a fogadott és az ügyeletes között, a szülésznő pedig cukrászdai sütit kapott. A saját dokim a pénzt a 6-hetes kontrollon kapta meg, kedves volt ő is, nem értette, hova tűntem hirtelen az osztályról, mikor visszaért a konf-ról. :-)

Üdv.

2009. ápr. 1. 15:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne avval foglalkozz, hogy illik vagy nem illik. Ha tetszik az orvos hozzáállása és futja, akkor adj neki valamennyit.

Nálunk ha fogadzs is orvost, csak akkor vezetheti le a szülést, ha munkaidőben van. Egyéb esetben nem hívják be, így marad az ügyeletes. Szülésznő fronton nem tudom mi a módi. Nekem egyik sem volt megfogadva. Szülésznőt alig láttam, mert mihelyt bekerültem a szülőszobára komplikáció lépett fel, hívták a professzort, aki azonnal áttolt a műtőbe császárra. Így nem is az ügyeletes dokinál, hanem az ov profnál szültem. Utána is jött naponta többször megnézni, és a kisfiamat is megnézte. Adtam neki 20.000 Ft-ot. Ennyire futotta.

A csecsemősökről csak annyit, hogy 5 nap alatt alig láttam őket. Nekem az osztályos nővérek segítettek mindenben, így a baba körül is. Ők kaptak egy nagy ajándékkosarat kávéval, bonbonnal és több tábla csokival.

2009. ápr. 1. 15:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia!A mostoha tesóm 2 éve szült. Mostoha tesónak nem volt magán dokija.Anyukámat kérte meg,h. vigye be a kórházba,mikor megindult a szülés.Anya megkérdezte a dokit h. bent-e lehet a mostoha lányával a szülésen?És a doki azon nyomban megengedte pedig anya nem volt olyan tanfolyamon.Nagyon rendesen türelmesen lerendezte a szülést,és a legvégén kapott egy 5000-t.És a következő napokban is még meglátogatta tesómat.
2009. ápr. 1. 16:15
 16/18 A kérdező kommentje:

Hát köszönök minden hozzászólást... én a csecsemősöknek azért adnék valamit mert nálunk állítólag nagyon lelkiismeretesek és kedvesek, de persze majd meglátom. Nálunk sajnos szülésznőt nem lehet fogadni, dokit meg nem tudok, nincs annyi pénzem. Meg állítólag a fogadható dokik írtó túlhajszoltak, mert a rendes ügyeletük mellett, van hogy összejön 4-5 szülésük és aludni se tudnak hazamenni... akkor már inkább egy kipihent ügyeletes. A boltosnénis hozzászólásra annyit, hogy a boltosnénitől nem függ a gyerekem és az én életem... talán mégsem ugyanaz nem?

A többieknek köszi!

2009. ápr. 1. 17:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Én senkinek nem adtam semmit.

Én azt vallom, hogy ez a dolguk, erre esküdtek fel, és ezért kapják a fizetésüket.

Én sem kapok senkitől "jattot", és a 38.000 ft gyes+cspből elég nehéz megélni jattolás nélkül is...

Szóval szerintem nem gáz, és nem lennél vele egyedül.

2009. ápr. 1. 18:34
 18/18 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy pénzen nem tudsz életet és egészséget venni. Nem a pénztől fog minden rendben zajlani-főleg, mivel a pénzt utána adod, a dokinak fogalma sincs, hogy fogsz adni vagy nem.

Én sem adtam, és csodás volt a szülész, kedves, aranyos, minden nap bejött és megnézett minket. Igaz, fiatal, lelkes, lehet ezért figyelt jobban, mint egy megcsömörlött doki.

2009. ápr. 1. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!