Akkor is adtok pénzt szülés után ha ügyeletesnél szültök?
Szia!
Már korábban leírt eset volt nálunk is: volt fogadott dokim, de a baba korábban jött (hirtelen és nagyon gyors szülés is volt), a dokim pedig koferenciára utazott, emiatt az ügyeletesnél szültem. Utóbbi másnap is bejött meglátogatni, nagyon kedves volt. Mivel a szülésem mindennel együtt kb fél órát tartott, a szülésznő is ugyanannyit volt velem, mint maga a doki. Én a saját orvosomnak szánt pénzt kettéosztottam a fogadott és az ügyeletes között, a szülésznő pedig cukrászdai sütit kapott. A saját dokim a pénzt a 6-hetes kontrollon kapta meg, kedves volt ő is, nem értette, hova tűntem hirtelen az osztályról, mikor visszaért a konf-ról. :-)
Üdv.
Szerintem ne avval foglalkozz, hogy illik vagy nem illik. Ha tetszik az orvos hozzáállása és futja, akkor adj neki valamennyit.
Nálunk ha fogadzs is orvost, csak akkor vezetheti le a szülést, ha munkaidőben van. Egyéb esetben nem hívják be, így marad az ügyeletes. Szülésznő fronton nem tudom mi a módi. Nekem egyik sem volt megfogadva. Szülésznőt alig láttam, mert mihelyt bekerültem a szülőszobára komplikáció lépett fel, hívták a professzort, aki azonnal áttolt a műtőbe császárra. Így nem is az ügyeletes dokinál, hanem az ov profnál szültem. Utána is jött naponta többször megnézni, és a kisfiamat is megnézte. Adtam neki 20.000 Ft-ot. Ennyire futotta.
A csecsemősökről csak annyit, hogy 5 nap alatt alig láttam őket. Nekem az osztályos nővérek segítettek mindenben, így a baba körül is. Ők kaptak egy nagy ajándékkosarat kávéval, bonbonnal és több tábla csokival.
Hát köszönök minden hozzászólást... én a csecsemősöknek azért adnék valamit mert nálunk állítólag nagyon lelkiismeretesek és kedvesek, de persze majd meglátom. Nálunk sajnos szülésznőt nem lehet fogadni, dokit meg nem tudok, nincs annyi pénzem. Meg állítólag a fogadható dokik írtó túlhajszoltak, mert a rendes ügyeletük mellett, van hogy összejön 4-5 szülésük és aludni se tudnak hazamenni... akkor már inkább egy kipihent ügyeletes. A boltosnénis hozzászólásra annyit, hogy a boltosnénitől nem függ a gyerekem és az én életem... talán mégsem ugyanaz nem?
A többieknek köszi!
Én senkinek nem adtam semmit.
Én azt vallom, hogy ez a dolguk, erre esküdtek fel, és ezért kapják a fizetésüket.
Én sem kapok senkitől "jattot", és a 38.000 ft gyes+cspből elég nehéz megélni jattolás nélkül is...
Szóval szerintem nem gáz, és nem lennél vele egyedül.
Még annyit, hogy pénzen nem tudsz életet és egészséget venni. Nem a pénztől fog minden rendben zajlani-főleg, mivel a pénzt utána adod, a dokinak fogalma sincs, hogy fogsz adni vagy nem.
Én sem adtam, és csodás volt a szülész, kedves, aranyos, minden nap bejött és megnézett minket. Igaz, fiatal, lelkes, lehet ezért figyelt jobban, mint egy megcsömörlött doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!