Hogy zajlott indított szülésetek?
Nekem zavaros magzatvíz miatt kellett megindítani.
A fent leírtak alapján előkészítés (borotválás ha nem csinálod meg magadnak, beöntés) nekem utána burkot repesztettek és vártunk egy órahosszát, hogy kiderüljön kell-e oxitocin. Nem jöttek a fájások kellet oxitocin azután egy órára rá jöttek a fájások kb.
Én epidurális érzéstelenítéssel szültem közben azt is bekötötték.
kb. 10 körül repesztették meg a burkot és 16 órára született meg a kisfiam.
Ja és azt elfelejtettem, hogy olyankor végig a hasadon van az nst.
Előkészítés,burokrepesztés, 4és fél óra kétperces fájások,aztán kitolás. Egészséges 4kilós fiúgyermek,boldog apuka.
Második indítás nélkül császárral.
Mindkettő az volt, de csak a 2.at írom le:)
9kor kaptam tablettát, 2 órán át NSTn voltam majd mentem vissza a szobámba. Fél 2re kellett visszamennem a szülőszobába. Dél körül már jöttek a fájások is, de csak a megbeszélt időre mentem vissza. Méhszájvizsgálat, kis NST, majd 2kor beöntés, fél óra wc, majd 45 perc tusolás:)
Fél 4kor méhszájvizsgálat, kis NST, 3:40kor burokrepesztés, jöttek a tolók de csak 4:05kor nyomhattam, addig vissza kellett tartanom. 4:13kor felsírt a babám:)
Az elsőt azért nem írom le, mert ott nem éreztem még a fájásokat sem, csak a doki diktált és az első furcsa érzéstől a felsírásig összesen 2 óra telt el, ebből az utolsó 15 perc volt a kitolás. Tolás előtt fél órával volt burokrepesztés. Előtte meg csak furcsát éreztem lent, de az nem fájás volt:)
1. nap: reggel 8-kor felrakták a zselét, beindultak a fájások, de leálltak. Délben vissza az osztályra.
2. nap: Délelőtt 10 felé le a szülőszobára, rám rakták a ctg-t, de a baba nem nagyon mozgott, így felmerült a császár. Vártak még két órát, mikor látták, hogy eleget mozog felrakták ismét a zselét. A fájások ekkor be sem indultak. Délután 4-kor vissza az osztályra.
3. nap: Ekkor már nem zseléztek, mert úgy gondolták nincs értelme. Beöntés után burokrepesztés(du. 2-kor), és kaptam oxitocin infúziót is. Feküdnöm kellett végig, még pisilni sem mehettem ki, ágytálat kaptam. Kb este 8 felé kelhettem föl, amikor már beékelődött a baba feje. Persze csak az ágy mellett toporoghattam, mert rajtam volt a ctg. Este fél 11-re lett meg a lányom, de úgy, hogy negyed 10-kor még nagyon császár felé húzott a dolog, mert nem tágultam. A doki kézzel rásegített (na az egy brutál dolog), magyarán kitágított annyira, hogy utána szinte azonnal megindultak a tolófájások. (Itt megjegyezném, hogy alig két ujjnyira voltam kitágulva és ugye 4 ujjnyinál indulhat a kitolás.) Nem emlékszem pontosan, de legalább 3-4 fájás alatt tágított a doki.
Persze minden szülés más,volt olyan akinek a zselétől igen intenzíven beindultak a fájások. Reggel 9-kor felrakták neki, du. fél 2kor burkot repesztettek és 10 perc múlva meglett a baba. Azt mondják az számít, hogy hányadik szülés. Aki még nem szült (nekem is az első volt), annál sokkal lassabban megy a dolog.
Remélem neked kellemesebb lesz és szép emlékként marad meg az emlékezetedben.
Szia!
Nekem a 4.gyerekem volt csak indított,az előző három spontán megindult.Mivel a 4.szülésem volt,így a kiírt dátum után elindították 3 nap túlhordás után.S elég nagy is volt.4300 és 62 cm.Reggel bementünk a kórházba adatokat felvettek,megvizsgáltak,beöntést kaptam s bekötötték az infúziót.
Ez volt reggel 9 körül,az igazi fájdalmak 11 után kezdődtek,de akkor kőkeményen.Végül is csak fél óra volt maga a pokol.11:50-kor meg is született a kisfiam,aki ma már 19 hónapos nagyfiú.
Nekem az a tapasztalatom,hogy at indított szülés sokkal gyorsabb,viszont fájdalmasabb.
Ne aggódj,minden rendben lesz!
Könnyű szülést!
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!