Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most vagyok 6 honapos, elso....

Most vagyok 6 honapos, elso. Oszinten mennyire faj a szules? Nem lehet semmihez sem hasonlitasni, gondolom, de megis ettol valaha fajdalmasabb dolgot megeltetek mar?

Figyelt kérdés
2011. júl. 8. 17:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én 4 hónapja szültem, és nem tudok neked olyan rémtörténeteket írni, amikre vágysz. Biztos vagyok benne, hogy létezik sokkal rosszabb fájdalom is!

Teljesen igaza van az "okoskodó" 18 hetes kismamának! Ne görcsölj rá!

2011. júl. 9. 23:22
 22/26 A kérdező kommentje:
legyszi ne irjanak mar az olyanok,mint a 2 utolso.semmi sem bosszantobb,mint a gunyos okoskodas.ha jot valaki nem tud irni,csak primitiven,legyszi ne irj semmit!nem vagyok sztorikra,kerdezem mihez lehet hasonlitani,volt-e valaha hozza foghato fajdalom.Javasoltak,keszuljunk fol a fajdalomra,el kell fogadni,csak nem akarok meglepodve szulni,hogy hu,en se ezt,se azt nem tudtam.elnezest kerek a 2 utolsotol,hogy probalok felkeszult lenni es erdeklodom mire szamitsak..ha nektek nem tetszik,ti ne csinaljatok,de en hagy dontdem mar el mit kerdezek.mindenki mas,ebben egyetertunk,eppen ezert nem kell masok dolgaba beleszolni,pl.miket kerdezek...es meg magyarazkodjak a kotekedoknek...
2011. júl. 9. 23:31
 23/26 Snapette ***** válasza:
Én iszonyúan féltem a szüléstől, a fájdalomtól, nem tudtam, mire számítsak, mennyit bírok ki. Az tény, hogy ilyet még nem éltem át, de mondjuk nekem sosem volt eltörve semmim, ahhoz nem tudom hasonlítani... Az igazság az, hogy én jobb szó híján nevezem fájdalomnak, inkább iszonyúan kellemetlennek mondanám a vajúdást. Én úgy éreztem, hogy szétmegy a derekam, ugyanis nekem csak az fájt, nem volt mensis érzésem, mintha nyomódtak volna szét a csontjaim - vágülis azt is csinálták... Nem tudom jobban elmagyarázni, de teljesen más, mint amikor rácsukod a kezedre a vasajtót, szóval másféle fájdalom. Úgy is mondhatnám, hogy alattomosabb. Szerencsére a fájások közt egyáltalán nincs semmi bajod, így van idő pihenni. Vajúdás alatt, mikor jöttek, hogy kéne szívhangot mérni kerek perec kijelentettem, hogy nem tudok hanyatt feküdni, így egy nővérke tartotta a hasamon az érzékelőket én meg oldalt voltam. Igazából a legkellemetlenebb addig volt, amíg nem nyomhattam, az nagyon sz*r volt, mikor már nyomhatsz akkor lefoglal az, és úgy a fájás sem olyan kellemetlen. Nekem meg speciel különlegesen rossz volt, mikor kibukkant a feje, nem is hogy rossz, hanem valami leírhatatlanul furcsa, fájdalommal és meglepetéssel kevert megkönnyebbülés, és én hörögtem is rendesen, de nem annyira mert fájt, inkább az erőfeszítéstől, de meg is lett 3 fájásból. Ötre értem a szülészetre és 6:25kor megszületett.
2011. júl. 11. 22:51
 24/26 anonim ***** válasza:

Na,igen... amikor megtiltják,hogy nyomj..na,az tényleg nehéz! Érzed,hogy nyomnod kell,hogy jön ki a baba,meg akar születni,de "nem szabad",de a testednek nagyon nehéz parancsolni! Ha szülni kell,akkor szülni kell!

A 2. gyerkőc születésénél parancsoltak rám,hogy még várjak a nyomással-akkor már remegtem,mert a testem tudta,hogy idő van. Ez volt a legrosszabb,meg amikor varrtak- nem hatott az érzéstelenítés. Mondjuk az utófájások sem voltak kutyák,de a varrást és a "vissza tartást" nehezebben viseltem.

2011. júl. 11. 23:07
 25/26 kíváncsicska ***** válasza:
Sajnálom ha okoskodónak tartottál (18 hetes kismama)De erre akkor sem tudsz szerintem felkészülni ha megkérdezed a véleményeket.Ugyanis nekem pont a leendő szülésznőm mondta, hogy ha lehet ne traktáljam magam történetekkel hogy kinek mennyire fájt a szülés, ugyanis minden ember más és más.Ja és még azt is mondta, hogy egy nőnél sincs két egyforma szülés.Erre is mondhatod hogy okoskodó vagyok, de ezt szülésznő mondta nekem.Ő meg gondolom tudja miről beszél.
2011. júl. 12. 21:28
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 18 hetes!

Bocs,hogy bele szólok,de van haszna a "közvélemény kutatásnak"! Miért? Hát azért,mert bár nincs 2 egyforma szülés,mégis jó tudni,mire számolhat az ember! Lehet sok olyan történetet olvas valaki,hogy: ez és ez volt a baj,ilyen meg olyan hosszúra nyúlt,és hogy mennyire fájt... De pont ezek a leírások adnak képet a várandósnak! Erőt,és kitartást sugallnak "ha nekik is ment,nekem is fog menni" - lényegtelen,hogy esetleg "kipottyan" a gyerkőc... és kellemesen csalódik a kismama! Hidd el nekem,ez így van,ahogy leírom! Rengeteg erőt képes adni a kismamának 1-1 szülés történet! -és most magamból indultam ki. Rengeteg szülés történetet olvastam az első babánk érkezése előtti pár hétben,sok olyan volt benne,ami császárral végződött,meg sokáig vajúdott és már alig bírta... de ezek sem ültették el bennem a félelem magját,és végül 40+3 hetesen,az első "fájástól" számolva 1óra 57 perc elteltével már a kezemben tarthattam a lányunkat!

Hidd el,hasznos a kérdés,és hasznosak a kérdésre érkezett válaszok a Kérdezőnek,és sok más kismamának,akik már a szülésen agyalnak! Mondanám,hogy majd Te is megtudod,ha közeledik a nagy nap.- de nem mondom,mert aktívan hallgatsz a dokidra (ami persze nem baj!) De tudod,néha az emberi kíváncsiság nagyon hasznos is tud lenni!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Üdv:2x szült,31 heteske

2011. júl. 12. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!