Alkat kérdése, hogy a szülésnél tágul a méhszáj, vagy nem? Tapasztalatok?
Szerintem egy nagy része pszichés (a többi lehet alkati).
Minél többedik baba, annál könnyebben megy a tágulás.
Ha fél a kismama, akkor az lassítja és le is állíthatja a szülést, vagyis a tágulást.
És talán a baba méretétől/erőnlététől is függ. Kisebb baba nehezebben "megy előre".
És, többedik szülésnél már minden lazább "odalent".
Én így tapasztaltam. 2x szültem eddig.
Sajnos nem tudom, de remélem nem.
Az elsőnél én is 23 órát vajúdtam, a doki egyszer manuálisan tágított, azt mondta, hogy egy jó másfél órát nyertünk vele. hát remélem most gyorsabban fog menni.
Neked is a legjobbakat!
Alkati, genetikai, pszichés...hát nem is tudom.
Én sem tágultam, de pontos okát nem tudom. Dokim szerint ez alkati kérdés is, én pedig abban biztos vagyok, hogy a félelem a vajúdás alatt rossz hatással van a tágulásra.
Jó kérdés, én bár még nem is vagyok terhes, de már előre rettegek (ha igaz, amit írtatok, akkor ezen rettegésnek köszönhetően másodjára sem fogok tágulni...)
A fiammal egész napos oxitocin injekció, meg valami tabletta ellenére sem tágultam egy cseppet sem. Császár lett a vége... :(
És mint írtam, még nem vagyok terhes, de eleve "úgy fogok készülni", hogy a második is császár lesz - ha lesz!
Én egyáltalán nem féltem, vártam a kitolást, de nem tágultam semmit burokrepesztésig. Utána másfél óra alatt teljesen. :)
Ez egy jó hozzáállás, valahogy csak "kijön" majd. :)
könnyű szülést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!