Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kell tudni a nemi herpeszr...

Mit kell tudni a nemi herpeszröl a szülésnél? Mik a tapasztalatok? Tanàcsok?

Figyelt kérdés

Nekem pàr éve volt nagyon durva nemi herpeszem ami kb 3 havonta jött ki rajtam. Később derült ki hogy a férjemnek szeretője van és el is vàltam. Azota ujra férjhez mentem és hàl istennek miota nincs viszonyom a volt férjemmel, azota semmi ilyen problémàm nincs.

Most terhes vagyok a mostani férjemtöl és a terhesség elején(kb 3honaposan) kijött a szàmon a herpesz.

Most 36+4 hetes vagyok azota semmi és a nemi herpesz azota se jött ki és bizom benne hogy màr nem is fog mivel pàr éve màr mutatkozott. Vélemény?

2011. aug. 1. 00:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Bocsi én nem tudok tanácsot adni, csak azért írok, mert engem is érdekelnek a válaszok.

Én a férjem szájáról kaptam el lent a herpeszt... :)

Az első iszonyat kínszenvedés volt, aztán még vagy 2-3-szor előjött nagyon enyhén, azóta nem vettem észre, ennek már jó ideje.

De úgy olvastam, hogy ha észre sem vesszük, attól még belül lehetnek hólyagok amitől baja lehet a babának ( agyhártyagyulladás, vagy most lehet, nagyon hülyeséget írtam), nem tudom pontosan mi, de megfertőződhet, ha épp a szülés pillanatában aktív a vírus, bár ezt gondolom te is tudtad.

Én nagyon szeretnék természetes úton szülni, jó lenne tapasztalatokról olvasni.

2011. aug. 1. 00:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha éppen nincs a szülésnél, nincs gond, ha igen, megfertőzheti a babát, ennek elkerülése végett császármetszést szoktak végezni, úgy tudom.
2011. aug. 1. 01:00
 3/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Most utánaolvastam, ezek szerint nekünk nem kell már tőle tartanunk és szülhetünk természetesen:

Hasznos tudnivalók

A nemi szervi herpesz nem zavarja sem a terhességet, sem a szülést. Azok szervezetében, akik már átestek fertőzésen, a méhlepényen átjutni képes, tehát a magzatot is védő ellenanyagok termelődnek. Veszélyes helyzet két esetben fordulhat elő:

A súlyos lefolyású első betegség a terhesség első három hónapja alatt spontán vetélést eredményezhet.

Súlyos első betegség a terhesség utolsó időszakában is okozhat problémát, ekkor ugyanis még nem termelődik ellenanyag, ami a magzatot megvédené. A szülés közben elszenvedett magzati fertőzés halálos agyhártya-agyvelőgyulladást okozhat. A kockázat csökkentésére ilyenkor császármetszés javasolt.

[link]

2011. aug. 1. 01:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Én kérdeztem a dokit, lehet természetesen szülni, ha nem aktív a herpesz. Ha aktív, akkor császár.
2011. aug. 1. 06:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszokat! Meg mondom öszintén engem az zavar hogy nem vilàgositott fel az orvosom, csak annyit mondott ha elöjön szülésnél, akkor leragaszt.. Utàna màr nem is hagyott szohoz jutni ezzel a témàval kapcsolatban :S

Mi az hogy leragaszt?! Vannak esetleg màs tapasztalatok vagy fontos dolgok amiket tudnom kéne még? Holnap megyek ujra hozzà mert 1 hete bizonytalanul hagyott és ugy döntöttem ha nem vilàgosit fel rendesen és nem tàjékoztat semmiröl, akkor màsik korhàzba megyek màsik orvoshoz. Szerintetek ?

2011. aug. 1. 17:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ő az a fajta doki, akitől mindent részletesen ki kell kérdezni. Sok doki ilyen, ha nem kérdezel, nem mond semmit. Csak ezért ne váltsd le, hanem kérdezz meg mindent olyan részletesen, ahogyan téged érdekel, akkor úgyis válaszol gondolom.
2011. aug. 2. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!