Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is járt így?! : Nemrég...

Más is járt így?! : Nemrég szültem az ÁEK-ben (MÁV kórház), és császár után az aneszteziológus egy névjegykártyát adott a páromnak, jelenlétemben, és azt mondta, hogy: "amennyiben értékelni kívánnánk a munkáját".

Figyelt kérdés
Teljesen fel vagyok ezen azóta is háborodva!
2011. jún. 21. 20:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Az ÁEK-ben pár éve botrány volt abból, hogy epidurális érzéstelenítést eleve csak úgy adtak be, hogy közölték előtte, 10 e Ft-ba kerül, kéri v. sem. Sokéve így ment. Valaki panaszt tett, sajtóban is lejött a dolog anno.

[link]

[link]

[link]

Szóval a probléma nem új, csak most kevésbé nyílt. De egy cseppet sem felháborítóbb, mint a tarifáit közlő szülészorvos.

2011. jún. 22. 06:23
 22/26 anonim ***** válasza:
Március végén szültem ott, sürgősségi császárral, de sem nekem, sem a férjemnek még csak meg sem próbáltak ilyet. Megdöbbentő!
2011. jún. 22. 06:58
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Az egész nagyon gáz, úgy ahogy van!!! Nyilván,mindenkinek a gyerek egészsége a legfontosabb. Hogy ez kialakult szokássá vált, hogy az ember honorálja a biztonságát, amúgy is van sok mindenért izgulni, az természetes. De hogy lett ebből ekkora biznisz???? Manapság nem egyszerű gyereket vállalni, sokan anyagi megfontolásból nem szülnek, érthető. Én spec. december óta táppénzen vagyok, eddig éjjel-nappal dolgoztam, hogy ellássam a gyerekeimet, akkor is kevés volt ez az összeg, hát még most, szóval megérezzük a kiesést. Nem beszélve a szülésről, egy kisbaba is elég költséges. Azzal egyet értek,hogy ha valakinek magán rendelése van, tarifája is van, akinek nem tetszik, vegye igénybe a TB által finanszírozott ellátást. Ha én hálás akarok lenni egy parlagi kórházi dokinak, hagy legyek nagylelkű, de ne szabja meg senki, mennyire. Ha az altató orvosnak, szint úgy. Pofátlanság, hogy le akart húzni. Mert nyilván, ha úgy végezte volna a dolgát, meghálálná az ember.....Nagyon jó lenne, ha a hálapénz fogalma visszakerülne az őt megillető helyre!!!!!
2011. jún. 22. 10:47
 24/26 anonim ***** válasza:

Előző vok, közben azon gondolkodtam, hozzám is ilyen szöveggel jönne, mit válaszolnék?

"Köszönöm szépen, következő szülésem alkalmával Önt fogom felfogadni" (aztán kíváncsi lennék, bejön-e éjszaka, ha épp nem ügyeletes, vagy eltolja miattam a nyaralását, mint a dokim :))

vagy

" Mivel semmilyen extra szolgáltatást nem nyújtott, én sem fogok. Próbálkozzon legközelebb."

vagy

"Köszönöm, akkor majd erre a címre küldjem a babám fotóját, ugye?"

vagy

"1-10-ig megfelel???" (az értékelés)

vagy

egyszerűen rárajzolok egy mosolygós arcot (smile)

:))))))))

2011. jún. 22. 10:57
 25/26 A kérdező kommentje:
Először is: kedves utolsó hozzászóló :) Ezek eszembe sem jutottak abban a percben... pedig lehet, hogy csak egy számot kellett volna a névjegy kártyára írnom, vagy/és egy smile-t?! :) Ez az orvos egy idősebb, őszes- bajuszos férfi (nem írom ide a nevét)! Amúgy pedig az orvosom, akihez nem magán rendelésre jártam, soha egyszer sem mondta, hogy mennyit fizessek, vagy, hogy pénzt kér tőlem, de mindig segítőkész volt, és a császár előtt, alatt, és után is rendes volt, megérdemelte a "hálát", de az, hogy egy altató orvos, aki egy érzéstelenítőt ad be, (ami egyébként is a munkája), pénzt kér burkoltan... teljesen felháborított!Mert valóban, ha én úgy gondolom, hogy megérdemli, akkor adok neki, de így!?Nem adtam... Elhiszem, hogy kevés a fizetése, de én sem milliókat kereső politikus vagyok!!!Tehát, értem, hogy "paraszolvencia", de akkor ezt bármely munkahelyen lehetne alkalmazni a "korrupció" szó/fogalom helyett... A szülésznő egyébként tündéri volt, így is, hogy nem fogadott volt, a csecsemős osztályra pedig egy ajándék kosarat vittem!Köszönöm mindenki hozzászólását!!!
2011. jún. 22. 13:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Egyet értek :)))
2011. jún. 22. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!