Más is járt így?! : Nemrég szültem az ÁEK-ben (MÁV kórház), és császár után az aneszteziológus egy névjegykártyát adott a páromnak, jelenlétemben, és azt mondta, hogy: "amennyiben értékelni kívánnánk a munkáját".
Igen, ez a szitu pont annyira undorító mint amikor a szülész nyújtja a kezét a pénzért! Egy orvos KÓRHÁZI keretek között, amikor SZOLGÁLATBAN van(erre az időre kapja a fizetést)nem kérhet pénzt! Az más dolog, hogy ha választ valaki egy dokit(legyen az szülész, anesztes, sebész stb...), akitől elvárja, hogy Ő legyen ott a nagy eseményen, legyen az hajnalban, karácsonykor, a fia szülinapi ebédje alatt, bármikor amikor NEM Ő dolgozik, akkor szerintem azt mondatlanul is illik honorálni! Senki nem szolgál ki más embert ingyen a szabadidejében! Ha nincs választott orvosa valakinek, az fogja ellátni aki éppen akkor dolgozik, ügyel. Ezért pénzt nem kérhet és nem is kell adni(ezért van a fizetés). Hogy az aneszteseket védjem, sajnos róluk tényleg mindig megfeledkeznek, holott ugyanolyan orvosok(a busás paraszolvenciát felvevő szülészek is!), pedig nem egyszer tapasztalom, hogy nagyon sok figyelmet fordítanak a betegre(sokszor többet mint a szülész).Pedig az ő munkájuk nélkül egyes beavatkozások bizony igen fájdalmasak lennének! Kíváncsi lennék, császár után mennyi pénzt adnának a kismamák ha nem érzéstelenítenék őket! Mindenesetre hangsúlyozom a munkaidőben elvégzett beavatkozásért nem kérhet pénzt az orvos (természetesen ha a beteg úgy érzi, hogy megszeretné háláni biztos jól fog esni neki), tehát a fent említett szitut gusztustalannak tartom. Még szerencse, hogy ez nagyon ritka.
(egy orvos)
Jujj ez nagyon gáz!
Én azon is kiakadok, hogy a dokinak adunk. Hogy a szülésznők kapnak ajándékcsomagot, vagy ilyesmit, vagy a nővérkék, az okés még...
De ha azt elfogadjuk (én nem), hogy a doki kap, akkor ilyen szinten ő is kaphatna... Mikor pesten műtöttek, 6-7 éve, a szobatársak mind adtak az altatósnak is. Nekem eszembe sem jutott.
Uzsokiban szültem,nekem azt mondta a dokim szó szerint:(Ha nem akarja,hogy fájjon akkor 25000ft.lesz az EDA.)
Hát én nem kértem.
Hát én baromira sajnálom őket, hogy róluk mindenki megfeledkezik, és "csak" 100 ezer ft-ot visznek haza. Pofátlanság volt a dokitól, az szent.
Nekem fogadott dokim volt, szabadnapján jött be, egész nap velem volt, utána míg kórházban voltunk, minden áldott nap bejött hozzám. A szülésznőnek a nevét sem tudtam, ő kapott egy ajándékkosarat. A nővérkék az osztályon bunkók voltak, a csecsemősök is, nem is kaptak semmit.
Megértem a felháborodásodat, remélem egy petákot nem adtatok neki!
Én nem háborodok fel...2 gyereket szültem,mindkét esetben volt fogadott dokim és szülésznőm is,akiknek szintén megvolt a tarifájuk.Mivel a dokim beadhat EDA-t,így nem kellett külön anesztes(csak az elsőnél kértem fájdalomcsillapítást,a 2. babát a nélkül szültem).Ám 4 éve volt egy hangszál műtétem,az altatás előtt bejött az anesztes,bemutatkozott,elmondta,hogy mit hogyan fog tenni.Én megköszöntem Neki,és "hálám" jeléül oda is adtam a borítékot a következő szöveggel:kérem nagyon vigyázzon rám!Ennyi.
És még valamit:császár UTÁN adta,ergo ha adsz adsz,ha nem,nem.Mennyivel korrektebb,mint a doki,aki-sok esetben-előre meg is határozza a tarifát?!Ez a doki viszont Rád bízta,hogy mit teszel.
Egy kicsit szélsőséges történet a "hála pénzzel" kapcsolatban.Régen, már nem tudom hol és mikor, de hallottam, hogy műtöttek egy gyereket, és az orvos ki ment a szülőhöz és közölte, hogy X összeget le kell raknia, hogy a gyereke életben maradjon!!!!Na ez akkor mi?
A sok idióta, aki hálából pénzel tömi őket, mert van neki, az el ront mindent.Tényleg olyan ember kerül kórházba aki nem teheti meg, hogy pénzel tömje a dokit, vagy bármelyik zsebét az szívta...remek
Hát ez nagyon gáz szerintem is.
Persze megértem a másik oldal álláspontját is, hogy nagyon keveset keresnek, de basszus, ez akkor is pofátlanság!
Én is fel lennék háborodva!
megírhatnád a sztorit ide: [link]
Ez nagyon felháborító.
Lehet őket is sajnálni,hogy sokat tanultak és nincsenek megfizetve, de egy átlag ember egy átlag munkahelyen sem kér plusz pénzt.
Én is sokáig tanultam, 5 éves egyetem+ levelezőn még egy szak az 3 év és még most is egyetemre járok baba mellett, de nem fogok a diákjaimtól hálapénzt kérni, pedig én is csak a 100 ezer körül keresek, hiába a sok tanulás.
Én is pont a tanárokat akartam felhozni például. Ugyanis ha belegondolunk egyrészt alulról keresik a 100at, másrészt persze ott is van ajándék év végén (nem mindenkitől), de mondjuk egy bon-bon, vagy egy szál virág. És mikor az én gyerekemnek van év vége az oviban, sosem gondoltam rá úgy, hogy csak egy virág... Viszont most hogy szülésre készülök, és esetleg császár, és majd a doki a munkaidejében megcsinálja, azon eszem magam, hogy csak 20at tudok adni... Egyrészt most összesen nem keresek annyit, de ha a maxot keresném, az is a fizetésem negyede/ötöde...
És hát igen, szerencsétlen altató orvos... Ő kb olyan lehet, mint egy ének, vagy kémia tanár, aki sosem kap virágot... Ráadásul nem nagyon tud magánrendelést sem csinálni. Mert azért a nődokik ott szépen összeszedik a pénzüket, ha már az államtól nem kapnak. És ez rendben is lenne idáig... Mivel a magánrendelőjébe nem vagy köteles menni. (bár ez sem ilyen egyszerű, mert ha meg nem mész, nem nagyon éred meg a holnapot... sorra sem kerülsz, nem figyelnek rád..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!