Milyen a császármetszést? És miért lett császár?
Én nem kérnék altatást, (és ha jól tudom csak sürgős esetben alkalmazzák ma már, mert ez a legveszélyesebb)
engem EDÁval császároztak, nem érzel semmit, viszont látod amikor kiemelik a babádat! :) csodálatos élmény!
Nekem sima szülésnek indult, gyorsan is ment az elején a tágulás, aztán kaptam edát, majd lelassult a folyamat, fájásgyengeség, + nem tágultam tovább, aztán leesett a baba szívhangja, ezért lett császár. De nagy babám volt, 4 kiló fölött, a feje pedig nagyon nagy volt, ezért én akkor nem bántam a császárt, mert a fejmérete miatt nagyon féltem a természetes szüléstől.
Nekem az első felkelés volt nagyon rossz, aztán még kb 3 napig nehezen tudtam felülni, lefeküdni, de nagyjából ennyi. Az edától semmi bajom nem lett. És összesen 3 napot voltunk kórházban! Én nem félnék a következő császártól!
Nekem altatásos császárom volt. A babát nagyon gyorsan kivették és rátették apa hasára. én még 2 órát bent voltam, mert nem áltt el fele a vérzés (magas vérnyomás miatt császároztak, közben derült ki hogy rajta volt a köldökzsinór). Nagyon nehezen ébresztettek fel, nem birtam sem kinyitni a szemem, sem megszolalni. megakartam kérdezni, hogy kislány vagy kisfiu, senki nem értette.
De azért nem volt rossz élmény, és biztos hogy császár lesz a második is (ha lesz 2-ik).
Ne félj, semmit nem fogsz látni vagy érezni, és én is úgy tudom, csak végszükség esetén altatnak. Az egyik szobatársamat altatták, ne tudd meg, milyen lehetett napokig köhögni a sebbel, valószínűleg kicsit felsérthették a torkát, amikor húzták ki a csövet. Brutálisan hangzik, de tényleg abszolút túlélhető a műtét.
Szóval nyugalom. :) Ja, első voltam.
áá ne akarj altatást akkor nem látod rögtön a kicsit :-))
mind a kettőnél jó volt h 1-2 percesen már ott volt velem és h hallottam mikor felsírt nya jo felnyüszögött....és amint kitoltak már hozták is a babocát a szobámba igaz az elsőnél azért meg kellet fenyegetni a csecsemőst h kimegyek érte ha nem hozza .-)))))
nem vett komolyan de ott volt a baba azért
az első szopi is hamar megvolt kb 1 órával a műtét után akkor tudtam úgy helyezkedni h menjen
ha altatnak akkor minden sokkal később lesz pl a szopi a babanézés stb....
Engem is császároztak fájás gyengeség miatt és mert a babám szívhangja is leesett. Ne félj nem fogsz fájdalmat érezni, ellenőrzik is, hogy érzel-e valamit. Persze amikor kiveszik a babát azt igen én úgy mondanám olyan érzésed lesz, mintha szét akarnának tépni de ez egyáltalán nem fáj csak fura érzés. Nekem az volt fura, hogy láttam a lábam ahogyan tettek át z ágyra de nem éreztem. Nekem a második nap volt nagyon rossz ott nagyon szenvedtem de kibírható éget és szúrt de utána ez is elmúlt. Amíg a varratokat ki nem szedték addig nehéz volt elindulni mert feszült de miután a kezdeti nehézségen túl voltam már simán tudtam mozogni. Altatást ne válasz mert akkor nem láthatod a babádat. Semmit sem fogsz látni és érezni.
Egy 7 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!