Asztmával és hipertóniával lehet-e indokoltan kérni a császámetszést?
29 hetes kismama vagyok első babával, és ahány orvos annyifélét mond. Egyik szerint szülhetek hüvelyi úton, másik szerint a babának is jobb a császár ilyen esetben. Sajnos nincs választható orvos, ügyeletesnél kell szülni. (Aki persze semmit sem tud az épp keze közé került mamiról)
Én viszont félek. Elhúzódó vajúdás esetén be is fulladhatok, ami a baba oxigénhiányához vezethet.
Köszi a választ. Jelenleg gyógyszert szedek, így sikerül 140/90 alatt tartani, de ahogy múlnak a hetek alattomosan kúszik felfelé, bár a határt még nem értem el.
Egyébként nem vagyok altatható más okból kifolyólag :)Így biztosan érzéstelenítés lesz.
Szia!
Ne nőgyógyászt kérdezz, hanem ahhoz a dokihoz menj, aki az asztmádat kezeli. Én úgy tudom, ő adhat olyan szakvéleményt, amivel tervezett császárod lehet. Ezt viszed a szülésre mikor megindul, és akkor császároznak. Nem tudom asztmánál hogy van pontosan, de egy barátnőmnek szemészeti problémája volt, féltek hogy az erölködéstől leválhat a retinája. Ő is kapott szakvéleményt, és mikor beindultak a fájások és kórházba ment, rögtön császározták, nem is hagyták vajúdni. Mondjuk megjegyzem, csak a 2. szemész adta ki neki a szakvéleményt, az első azt mondta, hogy ha le akar szakadni a retinája, az lefog úgy is csak mástól... na köszi. Szóval sztem járj utána, még épp időben vagy!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!