Hány hetesen és hogyan indult be a szülés nálatok?
Ez teljesen normális ilyenkor. Azért kellemetlenebb állva mert akkor a gravitáció is "besegít" a baba helyezkedik a szülőcsatornába és ezt érzed. Alul feszíti a nyakcsatornát és ez az érzés egy kicsit kellemetlen. Figyelgesd a hasad, lehet majd egy pár napon belül le fog "szállni", lejjebb lesz mint volt. Ez attól lesz majd, hogy behelyezkedett a baba.
A jóslófájást úgy lehet megkülönböztetni a szülési fájástól, hogy a jósló egyre ritkábban jelentkezik és végül el is múlik, a szülési fájás pedig egyre gyakrabban és egyre erősebben jelentkezik. Fájás közben a hasad megkeményedik és a baba tolódik lefelé a kijárat felé, érezhetsz alul szúró érzést és fájhat a derekad meg hátul a feneked alján a csontod is.
Pihenj amennyit csak tudsz, keress egy kényelmes testhelyzetet, tudom ilyenkor már nem könnyű kényelemben lenni mert sehogy se jó. Nekem oldalt volt a legkényelmesebb feküdni úgy, hogy a két lábam közé betettem egy díszpárnát. :) Ha reklamált a fiam, hogy neki ez így nem okés akkor a másik oldalra fordultam. :) Nekem a vége felé ülni már egyáltalán nem volt jó, állni végképp nem... úgyhogy főleg járkáltam meg feküdtem.
Már nincs sok hátra neked, ha már a köv. héten megszülsz nem lesz koraszülött a babád, de az is lehet, hogy kihúzod végig. Én már nagyon türelmetlen voltam és sürgetni akartam a fiam, de hiába való volt, 42. hétre született csak meg.
Pihenj sokat, élvezd ki még ezt a kis időt (már amennyire tudod) és vigyázz magadra! Könnyű szülést!
De jó, hogy feltetted ezt a kérdést! Ugyanennyi idős vagyok és ugyanezt érzem! NEkem is első baba és kisfiú lesz. Pont ma vagyunk 35.hetesek :)
Akkor ezek jósló fájások. Jó tudni, már nem tudtam, hogy ez most normális érzés, vagy nem. Nincs a vállamon egy kisangyal, hogy mindig megsúgja, mikor mit miért érzek. Néha azért jól jönne. De így is jó, hogy megkérdezted!!
Köszönöm!!:)
TOvábbi szép babavárást és könnyű szülést neked!!:)
Szia! Nekem elég nagy pocakom van, legtöbbször azt hiszik, talán ikrek :)
Én Fehérgyarmaton szülök, július 8-ra vagyok kiírva.
Nekem napra pontosan jött a picurkám.
augusztus 14.re voltam kiírva és meg is született :)
13.án az nst-n mondták hogy vagy ma vagy holnap szülni fogok,de ha ma nem indul meg akkor 14.én menjek be reggel a korházba magzatvíz vizsgálatra.Hajnali 2 kor jöttek a fájások.
majd 10:20 kor burkot repesztettek és 16:58 kor meglett a babám császárral.
a közte lévő időt nem részletezném :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!