Ténleg bátor volt a szülésznőm?
3600 g-os babát szültem és nem csinált gátmetszést.
3.szülésem volt!
Inkább tapasztalt.
Gátmetszést nem bátortalanságból, hanem kényelemből szoktak csinálni.
Nem volt bátor. Ez lenne a normális. Én első szülésnél 3800g-os babát szültem gátmetszés nélkül, másodikra 4000g-os babát. Fel se merült a gátmetszés kérdése.
Amúgy külföldön már csak nagyon-nagyon ritkán csinálnak ilyet, ugyanis kifejezetten káros az anyára nézve és egyáltalán nem segít a babának sem az esetek több, mint 95 százalékában.
Ja, hozzáteszem, nem olyan széles a csípőm, mint a Panama-csatorna, sőt, kifejezetten inkább keskeny, alapból vékony alkat vagyok, de ez sem indok arra, hogy az embert szükségtelenül szétszabdalják.
Ha valakinek nagyon lazák a kötőszövetei akkor nincs szükség gátmetszésre. Ezt szülés közben föl kell tudni mérnie a jó szülésznőnek. Mert ha pl nagy a baba feje és nincs gátmetszés, akkor az repeszthet akkorát, hogy egész a végbélig nyúlik. És akkor még a buksi után jönnek a vállak, azoknak is ki kell férnie. És egy esetleges repedés már tényleg nagyon kellemetlen lehet.
Nekem ezt most mondta el a szülésznőm.
36 hetes km
Szia 3 gyermekes anyuka vagyok szintén. Az első 4350 gramm, vágtak és repedtem is, de azért mert 2 tolófájásra kint volt a lányom. MAtyóhímzés az én varrásomhoz képest semmi volt. A doki 1 órán keresztül fércelt össze.
A második 4860 gramm, ott egészen addig ment a gátvédelem, amíg vállelakadásos nem lett, ekkor jött a gátmetszés, amit 2 öltéssel megúsztam.
A harmadik 4950 grammal gátvédelemmel született, nem volt repedés sem.
Viszont egy valamit utólag: Sokkal rosszabb volt a gátvédelmes szülésem, mint az első, mikor sokat varrtak. Ekkora gyerek után éppúgy nem bírtam ülni 2 hétig, sőt az előző hegeim sajogtak. Ráadásul a kitolási szakasz is jóval lassabb volt. Mondtam a dokinak, ha mégegyszer szülök, akkor inkább vágjon :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!