39 hetes terhes vagyok. Nincs fogadott orvosom, se szülésznőm. Leírnátok hogy zajlik a felvétel szülés elött a kórházba?
Érzem hogy jön a baba :akkor telefonáljak be a kórházba hogy megyek?vagy csak indúljak el?ott ha megérkezem akkor a betegfelvételre kell mennem és mondani hogy jöttem szülni?vagy a sürgőségire?rögtön ki kell tölteni valami papírokat?Kistarcsán fogok szülni.
kérlek írjátok le nektek hogy zajlott.(akinek nem volt fogadott orvosa,csak bement amikor jött az idő)
Nekem van ugyan fogadott orvosom, de amikor 27 hetesen elkezdődtek a fájások akkor egyből a szülészetre kellett mennem. Ott megvizsgáltak, amíg feküdtem és vártuk az orvosomat, minden adatot megkérdeztek és rögzítettek a gépben. Mindenre rákérdeztek.
Aztán megjött a dokim, ő is megvizsgált, utána meg vittek át az előkészítőbe. Ott töltöttem az első 4 órát, majd miután nem volt vész át vittek a sima szülészetre és így tovább.
Ja, és nem telefonáltam. Párommal beültünk a kocsiba a csomaggal együtt. Nem nagyon izgatott és hatott meg abban a percben, hogy oda csörögjek, hogy úton vagyunk. Eléggé megvoltunk ijedve mind a ketten. De ezért egy rossz szót sem kaptam!
Az orvosomat meg hívták, amint bevittek a vizsgálóba.
Nekem sem volt,sem orvosom,sem szülésznőm.Hajnalban elfolyt a magzatvíz,a férjem pont dolgozott,felhívtam a mentőket,és megkérdeztem várhatok-e pár órát míg hazajön a férjem,vagy küldenek mentőt?Mondták inkább mentő.Beértünk, a szülőszobában kellett jelentkezni,ott megvizsgáltak,és ott is maradtam a szülőszobán.Mivel ez hajnalban volt,reggel jött a váltás,ő is megvizsgált,addigra beért a férjem is,majd szépen elvoltunk egész nap kettesben,mivel nem voltak fájásaim,oxi hatására sem.este 9-kor végre eldöntötték,hogy úgysem lesz ebből semmi,tehát császár,és este 9-kor a két ügyeletes doki kivette a kisfiamat:)Semmi okom nem volt panaszra szerencsére.
Neked is hasonló jó dokit kívánok!
Nekem sem volt fogadott orvosom, sem szülésznőm. Amikor öt percesek voltak a fájások, felhívtam a védőnőmet, hogy induljak e a kórházba, és azt mondta hogy lassan elindulhatok. Nálunk egyenesen a szülőszobákhoz kell menni, ha nincs nyitva az ajtó, csengetni kell. Ott mindjárt NST következett, majd mikor látták, hogy ez szülés lesz, jött az orvosi vizsgálat, ahol megnézték mennyire van nyitva a méhszájam. Ezután borotválás, beöntés, zuhanyozás, majd ismét NST, közben a szülésznő elkérte az eredményeimet, és segített kitölteni a papírokat, mi lesz a gyerek neve stb., utána mondta hogy ha apás szülés lesz, akkor lassan elindulhat a párom is a kórházba. ( ő a munkahelyén volt ) Ezután már csak vártunk mikor érkezik a baba. :)
Este fél nyolckor megszületett a lányom, megvizsgálták, APGAR-t néztek, és elvitték az osztályra ( születése után rámtették, és fürdetés, öltöztetés után is odahozták, odaadták apának is, ő ettől könnyekig hatódott :) )
Én még két órán keresztül megfigyelés alatt voltam, aztán átvittek engem is a szülészetre. Nagyjából ennyi :)
Nekem sem volt senki fogadottam, én is Kistarcsán szültem. :)
Hajnaltól kezdődtek a fájások, de megvártam a fél 9-et, mire már nagyon fájt, hogy ne úgy járjak, mint az előző babónál, hogy nagyon elhúzódott a dolog és ott kellett szenvednem a kórházban.
Szóval fél 9-kor be, akkor már nem nagyon tudtam járni, ezért egy nővérke bekísért egyből a szülőszobába és ott kérdezgetett ki, mikor már ágyon feküdtem.
Gyerkőc apukája addig elvitte a nagyihoz a nagyobbikat, majd bejött, utána már ő mondta az adatokat meg ilyesmit.
Jött a doki, megnézett, aztán nem sokkal utána megszületett (11-re) a babó.
Nagyon jó tapasztalataim vannak a hellyel kapcsolatban. :)
(Menj fel egyből a szülőszobára, telefonálni nem kell.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!