Első szülésnél lehet kérni gát védelmet vagy bízzam a szülésznőre ő tudni fogja mi a jobb? (nincs szülésznőm). Ja és mi az, hogy csikló védelem? Ezt ma hallottam és csak néztem!
Nekem az első szülésnél nem volt se repeedés,se semmi.Megvolt a kellő gátvédelem. Nekem se volt szülésznőm.
S tornára se jártam.
Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Első gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4,12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam előre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet.
A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4,3 kg lett. Szülésznőt egyik esetben sem fogadtam.
A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de első gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön.
Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!