Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek sikerült a gát védelem...

Kinek sikerült a gát védelem az első szülésnél? Mit csináltatok, és hogyan?

Figyelt kérdés
2009. szept. 8. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem igen. Igaz, széles a csípőm, a baba feje kicsi volt, és csak 2740g-al született. A szülélsznő masszírozta a gátamat végig, előtte nem csináltam semmit. Lassan is jött a baba (26 óra vajúdás után) így volt időm tágulni.

Szép, könnyű szülést!

2009. szept. 8. 15:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Jó babázást
2009. szept. 8. 15:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a 36. héttől kezdve búzacsíraolajjal masszíroztam, a szülésnél is mindent úgy csináltam, ahogy a szülésznő és a doki mondta (tudta a dokim is h gátvédelemmel szeretnék szülni ha lehetséges), sajnos még így is vágtak egy nagyon picit. De annyira picit,hogy már2 napra rá már törökülésben ülve az ágyon ültem. nem tudom ez mennyire befolyásolja, de nekem gyors szülésem volt 2 órás és 3 kilós babuci. Én ugy gondolom, ez adottság kérdése, hogy ki tud gátvédelemmel szülni.
2009. szept. 8. 15:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem kenegettem magam, nem is masszíroztak, mégsem volt szükség gátmetszésre. Figyeltem a szülésznőre és a dokira, hogy mikor nyomjak, mikor ne, más nem volt. 4500 és 4300 grammal szültem.
2009. szept. 8. 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is gatvedelemmel ment az egesz, nem tornaztam, nem kenegettem, semmi. Igaz en kulfoldon szultem, ahol a gatmetszest vegso esetekben alkalmazzak. Nem is volt ra szukseg egyaltalan.

Szerintem nem lehet erre felkeszulni, valaki ilyen alkat es valaki reped.

24/L

2009. szept. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!