Szülés közben sérülhet a csiklo?
A csikló sérüléséhez nagyon durva repedés kell, ezen felesleges parázni.
Gátsérülést elég gyakran okoz a baba, főleg ha első gyerek, vagy a doki inkább vág. De egyre jobban terjed, hogy először a szülésznő megpróbálja a gátvédelmet.
Nekem nagy volt a babám, és még a méhszájamat is varrta a doki. :S
A hüvely elég rugalmas, de ott is lehet pár sérülés, sőt szülés után közvetlen minden, de minden duzzadt, dagadt, és azt fogod gondolni, az életben többé nem áll helyre. :) De aztán két nap után már ennek nyoma sincs.
Ez a terület vérerekben gazdag, és arra van "kitalálva", hogy a szülés során elszenvedett sérüléseket minél gyorsabban regenerálja.
Annyira feszít és nyom a baba, ahogy halad kifelé, hogy egyáltalán nem fogod észrevenni ezeket a sérüléseket, ha jó a szülész, akkor a varrás sem fog fájni, én észre sem vettem.
Pici repedést, sérülést nem varrnak, a természetre bízzák, ez a legszerencsésebb eset. :)
A legtöbben mindenféle maradandó károsodás nélkül szülnek, talán tízezerből egy, akinél ez tartós gondot okoz, de komplikáció mentes szülésnél szinte kizárt.
A Kegel-gyakorlatok vagy a Kriston-féle intim torna pedig hamar visszaállítja az eredeti állapotot, sőt. ;D
A lányom úgy bújt ki, hogy a kezét a feje mellett tartotta. A hüvelyfal emiatt több helyen sérült, ill. a kisajkamat beszakította egy picit. Az utóbbival nem csináltak semmit.
Csiklósérülésről még nem hallottam. Remélem azért jobban ki van találva a dolog, minthogy ilyen megtörténjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!