Több gyerekes anyukák, akiknek spontán (nem indított) szüléseik voltak: hasonlóan indult a vajúdás?
Mindegyik 5 perces fájásokkal kezdődött.
A lányommal előtte 2 nappal iszonyú hányinger kínzott.
Se magzatvíz nem fojt,se semmi.
Két szülés. Eléggé máshogy indultak, mindkettő rendszertelen fájásokkal, de az első babánál ez 26 órán át tartott, a másodikkal meg 3 hétig. Hol jöttek, hol mentek a fájások, közben iszonyatos derékfájás, mindenféle. Aztán két nappal előtte magzatvízszivárgás is volt. Másodjára mindig azt hittem, hogy most már indul, de aztán mégsem. :o)
Amikor viszont tényleg indult, akkor biztosan tudtam, hogy most már nincs visszaút.
Mindkettő a 38-on született.
Az elsőnél a 2. "fájásnál" elment a víz. Aztán gyorsan jöttek a "fájások". 1:57 perc volt cakkon púder az egész szülés. Utófájások nem voltak.
A másodiknál 3 órát tartott,5 perces fájásokkal kezdődött. A magzatvíz nem ment el magától,már perces fájások voltak-fél órája-mikor végre burkot repesztettek. Teljesen tág voltam már akkor,és már egyből nyomhattam is. Erőteljes utófájások voltak.
Üdv:2gyermekes,24 h.km.
Mindkettő rendszertelen fájásokkal indult. Az elsőnél nem tágultam, oxitocint adtak, úgy sikerült csak szülni, 18 óra után.
A másodiknál meg már egy hete jóslóim voltak, be is álltak időre, és pár óra múlva abbamaradt. Azt hittem agybajt kapok már :D Aztán egy hét után, végre ötperceseket mértem, és csökkent közöttük az idő. Elindultunk a kórházba, ott NST következett, a fájásaim meg ismét megbolondultak. Visszaugrottunk tízpercesekre, és rendszertelenek is lettek. Az orvos haza akart küldeni, hogy ebből max holnap lesz gyerek, a méhszájam is csak egyujjnyira van nyitva. Aztán kimentem a páromhoz dumálni, ott jött egy erős fájás tágulásos vérzéssel, visszamentem a szülőszobára, a szülésznő mondta hogy neki ez gyanús ( 15 másodpercenként fájásaim voltak akkor már, ez kb tíz perc alatt lezajlott), feküdjek fel az ágyra, megvizsgál mi folyik itt. A szülőágy elött állva megint jött egy erős fájás, szintén vérzéssel, és mire letettem a popómat az ágyra, a kislányom benn volt a szülőcsatornában :D A szülésznő már csak azt tudta megállapítani, hogy azonnal hívni kell az orvost, mert a magzatvíz nem ment el. Az utolsó pillanatban repesztett burkot a doki.
A két szülés teljesen más volt, az első gyakorlatilag fájdalommentes, de nagyon hosszú, a másodiknál meg azalatt a két fájás alatt azt hittem meghalok, viszont így nagyjából 15 perc alatt lezajlott az egész.
17:13as:
akkor már értem mért vállalkoztál a harmadikra is :)
Az elsőnél nyákdugó el, mvíz szivárgás, renyhe fájások, burokrepesztés, 18óra.
Második: mintha oldalról nyomkodnák a hasam össze, olyan fájások, rendszeresen rendszertelenül(10-5-4-3-2-10-5-4-3-2) aztán valamiért a doki alig bírta repeszteni a burkot, pedig csak az tartotta vissza a kicsit. 2óra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!