Milyen érzés szülni? Azt lehet érezni amikor a baba fesziti szét bennt a hüvelyt és a hüvelynyilást is?
Első lányomat gátmetszéssel szültem, így kaptam érzéstelenítőt. Akkor nem éreztem semmit, csak azt hogy a baba feje elindult kifelé. Rásegítés is volt, úgyhogy a tolófájások megindulásáról sem igazán volt fogalmam.
Második lányomat múlt héten szültem. A kisasszony annyira igyekezett kifelé, hogy az orvos alig ért vissza a szülőszobára az osztályról. Nem volt idő sem érzéstelenítésre, sem gátmetszésre (lényegében mire a doki odaért, már elindult a baba feje), a burkot is csak az utolsó pillanatban tudta repeszteni. Nah, hát lényegesen más így szülni. A tolófájások most sem fájtak, de olyan szintű nyomáskényszerrel jártak, hogy egyszerűen képtelen voltam nem nyomni, pedig többször megkértek rá ( hátha visszaér az orvos addig ), a baba feje most nehezebben jött ki, és eléggé fájt is, de igazából akkor is csak a nyomásingerre tudtam figyelni. Amikor kijött a baba, akkor viszont mintha elvágták volna, megszűnt minden. Volt enyhe gátsérülésem, felületes, két öltés, de egyáltalán nem éreztem, csak a nagy megkönnyebbülést, plusz mikor odahozták a lányomat, akkor meg már csak ő tudott érdekelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!