Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés szülni? Azt...

Milyen érzés szülni? Azt lehet érezni amikor a baba fesziti szét bennt a hüvelyt és a hüvelynyilást is?

Figyelt kérdés
Milyen érzés? Fájdalmas, vagy égető, vagy milyen?Közben tolofájások vannak?
2011. máj. 16. 11:16
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, hát igen, érdekes, én meg kiváncsi vagyok, hogy kinek hogy zajlott le, melyik van több arányban!?
2011. máj. 16. 11:50
 12/26 anonim ***** válasza:
Nekem anno a csajok csak annyit mondtak, hogy iszonyat fájdalmas a szülés. Amikor túl lettem rajta, jól számon kértem, hogy nem világosítottak fel, hogy ennyire. Majd azt a választ kaptam, hogy: Most már te is tudod, milyen szar, de ugye nem hasonlítható semmilyen típusú fájdalomra, amit valaha tapasztaltál? Igazuk volt nem lehet leírni, pedig az enyém baromi gyors volt, Az utolsó 20 perc úgy volt nehéz, ahogy csak lehet.
2011. máj. 16. 12:04
 13/26 anonim ***** válasza:
Amikor szétfeszíti a baba feje a hüvelyedet és pont nem lehet nyomni..na az a legrosszabb rész, de az már legalább a vége:-)))
2011. máj. 16. 12:15
 14/26 anonim ***** válasza:
a vajúdás semmi sem volt ahhoz képest, mikor megkaptam az oxit, és jöttek a toló fájások....kb olyan volt, mintha oldalirányba, a két medence csontomnál fogva szét akartak volna szakítani.Az első fájás után totál szétestem, nagyon fájt, aztán összeszedtem magam és hamarosan kibújt a fiam:)
2011. máj. 16. 12:51
 15/26 anonim ***** válasza:
Nekem maga a kitolás nem fájt, sőt! Jó volt, hogy valamit végre tehetek és nem csak tűrni kell a fájásokat. Semmi feszítőt nem éreztem akkor, pedig nekem nem érték egymást a fájások, volt 1-2 percem pihenni 2 között. Elég hamar kibújt, kb. 15 perc volt. Meg is lepődtem, mikor mondta a szülésznő, hogy szőke lesz. Nem gondoltam akkor, hogy már látni lehet. Még egy nyomás, és kint volt. Nekem az maradt meg leginkább, hogy kizuttyant :)
2011. máj. 16. 14:10
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen én azt hiszem amikor a jóra emlékszem, akkor azt többek között a "kizuttyanás" jelenti. Nekem is feszítettek de inkább a válla. A vajúdás az, ami nekem nagyon fájdalmas volt. A negyedik gyerkőcnél viszont annyira erős toló fájásaim voltak, hogy az erőssége vetekszik a tágulással. Nyomtam is ezerrel, nem is tehettem mást. Ja igen a feszítésről annyit, hogy amíg a szülőcsatornában voltak, nem éreztem őket (bocs a többes számért, négyszer szültem), csak amikor már a hüvely külső részén haladtak át. Az volt már feszítő, de nem is annyira a fejük, mint a válluk égetett és feszített. Viszont a vállak után mindig csak egy nyomás volt, és jött a kizuttyanás. :) Ez tetszik. Igen, találó, hogy kizuttyan. :D A kórházban amikor a kismamákkal beszélgettünk én a szülésről ezt mondtam azoknak, akik még előtte voltak és kérdezték, hogy milyen a fájdalom: Előbb meg kell járnunk a pokoli kínok legmélyét ahhoz, hogy a végén a mennybe jussunk.
2011. máj. 16. 14:33
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Aki tud az irjon még nyugodtan! Kedves utolso,ha szabad kérdeznem, akkor neked nem törént kellemetlen változás a hüvelyedben? Arra gondolok, hogy 4 gyerköc után nem maradtál tág? És mindegyik szülésednél volt gátmetszés? Amugy pedig nagyon gratula a 4 gyerekedhez,lehet én olyan béna leszek, hogy egyet se tudok majd megszülni csak ugy ha valaki rámtehénkedik és kiyomja belőlem a babát:(
2011. máj. 16. 15:11
 18/26 anonim ***** válasza:
Nekem a vajúdás se volt fáklyás menet,na de a kitolás, húúú azt hittem ott halok meg.Annyira de annyira feszített, azt hittem szét szakadok, nagyon nagyon lassan jött a lánykám, de amikor kibújt a kisfeje,nagyon megkönnyebültem és utána már tényleg csak kizuttyan. Kb 40-45 percig tartott a kitolási szak, ezt megelőzte egy 17 órás vajúdás ebből 3 oxitocinnal. Húúú még félév távlatából is emlékszem mindne egyes részletre, fájdalomra:(:(
2011. máj. 16. 15:11
 19/26 anonim ***** válasza:

Első lányomat gátmetszéssel szültem, így kaptam érzéstelenítőt. Akkor nem éreztem semmit, csak azt hogy a baba feje elindult kifelé. Rásegítés is volt, úgyhogy a tolófájások megindulásáról sem igazán volt fogalmam.

Második lányomat múlt héten szültem. A kisasszony annyira igyekezett kifelé, hogy az orvos alig ért vissza a szülőszobára az osztályról. Nem volt idő sem érzéstelenítésre, sem gátmetszésre (lényegében mire a doki odaért, már elindult a baba feje), a burkot is csak az utolsó pillanatban tudta repeszteni. Nah, hát lényegesen más így szülni. A tolófájások most sem fájtak, de olyan szintű nyomáskényszerrel jártak, hogy egyszerűen képtelen voltam nem nyomni, pedig többször megkértek rá ( hátha visszaér az orvos addig ), a baba feje most nehezebben jött ki, és eléggé fájt is, de igazából akkor is csak a nyomásingerre tudtam figyelni. Amikor kijött a baba, akkor viszont mintha elvágták volna, megszűnt minden. Volt enyhe gátsérülésem, felületes, két öltés, de egyáltalán nem éreztem, csak a nagy megkönnyebbülést, plusz mikor odahozták a lányomat, akkor meg már csak ő tudott érdekelni. :)

2011. máj. 16. 15:59
 20/26 anonim ***** válasza:
Szerdán lesz 5 hete hogy szültem!36 óra volt az egész!Szerencsém volt mert mensi szerű volt a vajúdásom is a tolófájáoknál feszitést éreztem nem volt kellemes de vészes sem inkább tényleg égető érzés volt!Nem repedtem és vágni sem kellett!:)
2011. máj. 16. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!