Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tele van a fejem a rémisztő...

Tele van a fejem a rémisztő szülés történetektől így szülés előtt pár héttel. Megtennék az anyukák, akiknek kellemes / nem szörnyű élménykét maradt meg a szülés, hogy megírják a sztorit? Nagyon szeretnék ilyet is hallani/olvasni!

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ettől függetlenül én nem biztos, hogy ilyen szerencsés leszek, de a rémsztorikkal tele a fejem.

Üdv.: 33 hetes:)

2011. máj. 13. 12:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálj a legpozitívabban hozzáálni, és úgy, hogy muszáj, hisz bent van már :)És hogy életetek legszebb napja lesz!Minél többször mondogatod, hangosan annál hamarabb elhiszed majd TE is! :)

Persze utólag könnyű....Tudom

8 óra volt az egész, 3 nappal a kiírt előtt és két nappal az apukája szülinapja előtt :)

(Bár mi sajna (vagy nem sajna) 31 hetesen már tartottunk egy főpróbát,amikor ki is nyíltam fájásokkal 2 ujjnyira)

Szóval éjjel fél kettőkor mensis görcsszerű fájásra ébredtem!5 percenként jött!4 után kimentem egy kicsit mozogni a nappaliba, hátha ez is csak jósló...Már a párom sem keltettem, mert szegény már akkor 16 éjjelt végigjóslózott velünk:)

Így mikor 3-kor

2011. máj. 13. 12:59
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálj a legpozitívabban hozzáálni, és úgy, hogy muszáj, hisz bent van már :)És hogy életetek legszebb napja lesz!Minél többször mondogatod, hangosan annál hamarabb elhiszed majd TE is! :)

Persze utólag könnyű....Tudom

8 óra volt az egész, 3 nappal a kiírt előtt és két nappal az apukája szülinapja előtt :)

(Bár mi sajna (vagy nem sajna) 31 hetesen már tartottunk egy főpróbát,amikor ki is nyíltam fájásokkal 2 ujjnyira)

Szóval éjjel fél kettőkor mensis görcsszerű fájásra ébredtem!5 percenként jött!4 után kimentem egy kicsit mozogni a nappaliba, hátha ez is csak jósló...Már a párom sem keltettem, mert szegény már akkor 16 éjjelt végigjóslózott velünk:)

Így mikor 3-kor 3 percesek lettek kicsit megijedtem és hívtam a szülésznőm!Mondta hogy 5 körülérjünk be!Ekkor szóltam Apinak, hogy úton a kisasszony :)Így Ő végre megborotválkozott zuhizott,majd én is, és elindultunk!Olyan szintű nyugalom lett úrrá rajtam az ébredéstől, hogy utólag nem nagyon hiszem el, mert igen izgulós ideges tipus vagyok!Fél hatkor értünk be a kórházba, a szülésznőm negyed hétre, addig megvizsgált az ügyeletes doki, aki boldogan közölte, hogy 2 ujjnyi, én meg mondtam neki, hogy 4 órája fáj és 8 hete két ujjnyi szóval semmit nem haladtam :(

Hát megjött a zsülésznőm,megvizsgált akkor elfolyt a vizem, és utána lettek igazi fájásaim!Viszont két óra alatt kitágultam teljesen!8-kor mehettünk be a szülőszobára (addigra lettem előkészítve, Norbi felöltözve zöldnek...)A fokim elment rendelni egy másik városba, mert első baba, nagyon nagy is, úgyse lesz meg dél előtt, nem is haladt a folyamat gyorsan a vizsgálatok alapján!Viszont mikor azt mondtam a szülésznőnek, hogy kellene valami fálydalomcsillapító mert ez már nekem egy kicsit gáz, közölte, hogy ki vagyok tágulva teljesen kb két fájás és jönnek a tolók...És hogy rohan telózni a dokimnak hogy kapja össze magát ha látni akartja a lányom! :)

És 8:45-től már feküdtem és nyomtam!9-re ért oda a dokim, 9:25-re meglett!Életem legcsodálatosabb élménye volt!ÉS az ahogy láttam a párom ahogy néz minket ahogy fekszik a mellkasomon....ÉS folytak a könnyei...Én nme tudtam sírni,én hihetetlen örömöt büszkeséget, kiváncsiságot szeretetet éreztem.....nagyon jó volt!Ha tehetném (anyagilag) akkor legalább még vagy 10* át szeretném ezt élni!Nem hittem, hogy ennyire pozitív élmény lesz!De legalább még egyszer szeret

2011. máj. 13. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:

ném átélni! Az a legjobb mikor pár naposan látod hogy először a szemedbe néz :) Nálunk ez 3 naposan volt de már itthon!Akkor megnézett magának!

Légy pozitív!Könnyű szüléstkívánok!

Bocsi, de mindig elküldi magától

17 hós kislány anyuja

2011. máj. 13. 13:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Csak pozitívan állj hozzá!

Én úgy döntöttem, hogy könnyű és gyors szülésem lesz, és nem kell indítani:)

A kezdet nem így alakult, mert a fiatalúr jól érezte magát odabent, így hétfőn indítani akarták. Szombat este megbeszéltem vele, hogy ideje kibújni, jöjjön gyorsan és könnyen:)

Délután 4 körül kezdődtek a fájások, akkor távozott a nyákdugó is, 7-re mentünk be a kórházba, ott elfolyt a magzatvíz.

Onnantól egy darab fájásom nem volt, persze nem is tágultam, így negyed 10-kor kaptam oxitocint (nem volt a legjobb élmény, de legalább gyors volt:D), és 3/4 11-kor már a kezemben volt a fiam.

Mondtam is utána, hogy első szülésre tökéletes volt a 7 (mínusz 2 óra fájás nélküli idő:D) óra.

Könnyű és gyors szülést neked!

2011. máj. 13. 13:11
 15/21 krisztivan ***** válasza:
Nem tudsz a szülésre felkészülni hisz mindekinek más.Szerintem is életem legmeghatározóbb élménye marad,pedig mind a ketten(fiammal) megszenvedtük a világra jöttét.Én is úgy gondoltam az elején hogy a 38.héten szülni fogok-hiszen már akkor is mondták,hogy 4 kg körüli jó lenne ha kibújna-de a fiatalember nagyon jól érezte magát bent.40 hét 10 napra inditották.Burokrepesztés,oxi bekötés,1 perces fájások déli 12-től.Du.4-kor eda,5-től kisfiam beforgatása jó szögben kb.este 7-ig,3/4 8-kor jött a doki"szüljünk"felkiáltással.Szépen rákönyökölt a pocakomra és 20.15-re sikerült kinyomni a babám.Rárakták a hasamra és én annyira el voltam fáradva,hogy csak az jutott eszembe "úr isten milyen nehéz"(4430gr).Hihetetlen még a mai napig is hogy az én pocakomból bújt elő,Ő az én fiam.Bármikor újra kezdeném,ennél értelmesebb fájdalom nincs a földön!Szép szülést neked!
2011. máj. 13. 13:32
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon megható amiket írtok, örülök, hogy sokatoknak ilyen élmény maradt a szülés:)
2011. máj. 13. 14:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nagyon jó élmény volt a szülés, már piszkálom is a párom, hogy mikor jön a köv. baba. (bár még csak 3 hónapos a kicsi:)))

Viszont azzal nem értek egyet a többiekkel, hogy nem lehet rá felkészülni.

Én mindent amit csak találtam a neten elolvastam a szülésről, és nagyon sok mindennek hasznát vettem.

Az én szülésem jóindulattal 5 óra volt. Azért mondom, hogy jóindulattal, mert az első másfél órában még nem gondoltam, hogy ez már az:)

Szóval egy péntek este filmeztünk itthon a férjemmel, és fél 11-kor megfájdult a hasam. Nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam csak rosszul ültem. Aztán kb 10 perc múlva jött mégegy, aztán 7 perc múlva, fél 12kor 5 perc múlva. De még ekkor se volt durva, gondoltam elmegyek zuhizni mert lehet hogy csak jósló. Még zuhi után se tudtam eldönteni, hogy pizsit vegyek, vagy utcait :) Aztán csak fájogatott, fél 1 körül úgy döntöttünk, hogy elindulunk. 1 után értünk be, a szülésznő úgy fogadott, hogy "Á, maga még nem fog szülni, nagyon mosolyog!".

A doki fél2kor vizsgált meg, és mondta, hogy reggelre babám lesz. A vizsgálat után kezdett nagyon fájni, be is paráztam, hogy reggelig ez azért így durva lesz:)

Szóval 1:45 kor vettek fel a szülészetre, ekkor átöltöztem, ilyesmi, mászkáltam, ekkor már kb 2 perces volt, eléggé fájt, de csak arra tudtam gondolni, hogy bizti lesz rosszabb is :) Aztán kb 3 előtt szóltam a férjemnek, hogy hívja a szülésznőt, mert már elég durva... megvizsgált a szülésznő, aztán burkot is repesztett, mert már 4 ujjnyira nyitva voltam. Gyorsan hívták a dokit (ügyeletesnél szültem), nyomtam párat, és fél4kor meg is született a kicsi fiam, 3780g és 57 centi volt. A végére nem nagyon emlékszem, olyan gyorsan történt:))) Utána a hasamra tették a picit, nagyon cuki volt, aztán felöltöztették, addig engem is elláttak, és még 2 órát együtt lehettünk 3an. A doki a végén azt mondta, hogy 5öt kéne szülnöm :)))

Szóval néhány tanács,ami nekem jól jött:

-homeós bogyók, még a vajúdás közben is szedtem

-fájás közben nem szabad a szemet-szájat összeszorítani, el kell lazulni bármilyen nehéz is

-a szülőágyon a derekat le kell szorítani

-úgy kell nyomni mintha wcznél, szem-száj becsuk, nem ordít :)

-és közben el kell képzelni, hogy mi is történik odabenn, összpontosítani, és hinni, hogy gyorsan sikerül.

Remélem tudtam segíteni, bocs ha kicsit hosszú lett:)

Minden jót!

2011. máj. 13. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:

17:37 vagyok.

Azt elfelejtettem írni, hogy amit nagyon rosszul csináltam, a következő: míg a szüléssel kapcsolatban mindenre felkészültem (jót-rosszat elolvastam) addig a gyermekágyról nem tudtam semmit, és így nagy sokként ért az, hogy az még ezerszer durvább mint a szülés.

úgyhogy azt tanácsolom, hogy lelkiekben arra is készülj fel, hogy ne érjen meglepetésként a nehézség!

2011. máj. 13. 17:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Íme az én 2 sztorim:

Az első lányunkkal a 40+3 héten hajnalban indult be a szülés. Hajnali 2:17-kor éreztem az első "fájást",de azt hittem,csak jósló. Aztán 10 perc múlva a következőt,akkor megrepedt a magzatburok. Aztán felgyorsultak az események,ébresztettem a párom,fürödtem,majd mivel azt gondoltam rendszertelenek a fájások,így hívtuk a mentőt. A mentőben már nem éreztem fájást,csak a baba feje nyomta a "kijáratot" amit én nem fogtam fel,csak a szülés után. Aztán beértünk a kórházba,gyors betegfelvétel,majd hajnali 4:14-kor megszületett az első lánykánk...tiszta apja :D Igen,jól számolsz: 1óra 57 perc telt el az első "fájás" és a születés közt. Azért írtam a "fájást" így,mert annyira halvány görcsöskék voltak,hogy ... pedig én vagyok az,aki nem bírja a fájdalmat. Babás szobába kértem magunkat. Jajj,de jó is volt!

A második lányunkkal a 40. hét végén bezavart a doki a kórházba,mondván,hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok,bármikor szülhetek. Bementem,és sokat mondogattam a dokiknak,hogy indítsák már meg a szülést,semmi humorom sokáig bent lenni. Hát,nem indították. El kezdtem hát lépcsőzni. Nagyon sokat lépcsőztem,gondolva,ha úgy is nyílok folyamatosan (másnap hogy bementem,már félig voltam nyitva),akkor ezzel rásegítek.Nem tudom tényleg rásegített e,de 2 nappal azután hogy bementem,hajnal 5 után kicsivel éreztem az első fájást,ami ezúttal kellemetlenebb volt,mint az első lányunk születésekor,de még mindig nem volt annyira erős,mint amiről sokan beszámolnak. 5-10 percenként jöttek,váltakozva. Reggel 7-kor a ctg-vagy nst vagy mi,nem mutatott semmit,hogy szülnék az nap,de azt a gép gondolta. :) Fél 8-kor szóltam a dokinak,hogy idő van,de az legyintett,és azt mondta,hogy ezek csak keménykedések,és a gép sem mutatott semmit. Aztán percenként jöttek a fájások,fél óráig. Akkor már végre bemehettem a szülőszobába,ahol gyorsan burkot repesztettek,és végre nyomhattam...

Mind a 2 szülésnél volt gátmetszés. Másodjára már a legrosszabb a varrás volt,mert a lidokain nem használt,és éreztem ahogy varrnak. Aztán persze már előre féltem a varratszedéstől..

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!

Üdv:2 gyermekes,22 hetes pocakos. :D

2011. máj. 14. 16:59
 20/21 anonim ***** válasza:

38. héten este 7kor rendszeresen keményedni kezdtem ,fájásom SEMMI nem volt, aztán tusolás... meg lazulás amit ilyenkor szoktam ,de csak nem akart abbamardni... aztán apa 11kor hazajött, és ékfélkor bementük, h inkább zavarjanak haza, h bolond vagyok, mint h baj legyen, hát bent tartottak, mert 1 ujjnyira nyitva voltam... apa hazajöhetett. aztán reggel 8kor apa visszajött ,sétálgattunk, keményedtem szépen folyamatosan, fájásom semmi, a derekam fájt, de hát a végén az már amúgy is, mert 16+ volt rajtam... aztán jöttek a dokik, tágulok szépen, akkor ágy, meg infúzió, meg epit be, meg minden, mert igaz h fájásaim nem voltak, de tágultam, és a fiam nem akart lejönni a méhszájhoz, az epi ebben segített!!! egész végig beszélgettünk férjemmel, nevetgéltünk, viccelődtünk. volt h annyira nevettünk h a nővér beszaladt h azt hitte sírok :) férjem állt az nst gép mellett és mondta h nah most, meg most meg most van fájás :) én meg oké, mert semmit nem éreztem belőle. aztán 3körül elindltak, hát összeteszem a 2 kezem, h csak akkor, mert az tényleg rossz volt, de csak 4ig, mert akkor már elkezdtünk tolni, és 16:55re megvolt a fiam!!!!! gyorsan, ügyesen toltunk, az sem volt "gáz", v rossz...

nekem vmi csodálatos élmény volt az egész, pláne így h nem voltak fájások, és mikor rámrakták férjem elkönnyezte magát, én meg csak annyit tudtam mondani, h istenem, istenem istenem... és végre magamhoz ölelhettem a fiam MA 11 hónapja :) és már sírok is... :D annyira boldog voltam ,és vagyok ma is, és mindíg, és akkor is, és egész nap :))))))) bár ha egész nap fájtam volna lehet akkor is így gondolnám :)

kívánom teljes szívemből, h ennél rosszabb szülésed ne legyen!!!!!!!! sok sikert, és jó babázást!!!!! :)

2011. máj. 15. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!