Tele van a fejem a rémisztő szülés történetektől így szülés előtt pár héttel. Megtennék az anyukák, akiknek kellemes / nem szörnyű élménykét maradt meg a szülés, hogy megírják a sztorit? Nagyon szeretnék ilyet is hallani/olvasni!
Tudom, hogy ettől függetlenül én nem biztos, hogy ilyen szerencsés leszek, de a rémsztorikkal tele a fejem.
Üdv.: 33 hetes:)
Szia!
Próbálj a legpozitívabban hozzáálni, és úgy, hogy muszáj, hisz bent van már :)És hogy életetek legszebb napja lesz!Minél többször mondogatod, hangosan annál hamarabb elhiszed majd TE is! :)
Persze utólag könnyű....Tudom
8 óra volt az egész, 3 nappal a kiírt előtt és két nappal az apukája szülinapja előtt :)
(Bár mi sajna (vagy nem sajna) 31 hetesen már tartottunk egy főpróbát,amikor ki is nyíltam fájásokkal 2 ujjnyira)
Szóval éjjel fél kettőkor mensis görcsszerű fájásra ébredtem!5 percenként jött!4 után kimentem egy kicsit mozogni a nappaliba, hátha ez is csak jósló...Már a párom sem keltettem, mert szegény már akkor 16 éjjelt végigjóslózott velünk:)
Így mikor 3-kor
Szia!
Próbálj a legpozitívabban hozzáálni, és úgy, hogy muszáj, hisz bent van már :)És hogy életetek legszebb napja lesz!Minél többször mondogatod, hangosan annál hamarabb elhiszed majd TE is! :)
Persze utólag könnyű....Tudom
8 óra volt az egész, 3 nappal a kiírt előtt és két nappal az apukája szülinapja előtt :)
(Bár mi sajna (vagy nem sajna) 31 hetesen már tartottunk egy főpróbát,amikor ki is nyíltam fájásokkal 2 ujjnyira)
Szóval éjjel fél kettőkor mensis görcsszerű fájásra ébredtem!5 percenként jött!4 után kimentem egy kicsit mozogni a nappaliba, hátha ez is csak jósló...Már a párom sem keltettem, mert szegény már akkor 16 éjjelt végigjóslózott velünk:)
Így mikor 3-kor 3 percesek lettek kicsit megijedtem és hívtam a szülésznőm!Mondta hogy 5 körülérjünk be!Ekkor szóltam Apinak, hogy úton a kisasszony :)Így Ő végre megborotválkozott zuhizott,majd én is, és elindultunk!Olyan szintű nyugalom lett úrrá rajtam az ébredéstől, hogy utólag nem nagyon hiszem el, mert igen izgulós ideges tipus vagyok!Fél hatkor értünk be a kórházba, a szülésznőm negyed hétre, addig megvizsgált az ügyeletes doki, aki boldogan közölte, hogy 2 ujjnyi, én meg mondtam neki, hogy 4 órája fáj és 8 hete két ujjnyi szóval semmit nem haladtam :(
Hát megjött a zsülésznőm,megvizsgált akkor elfolyt a vizem, és utána lettek igazi fájásaim!Viszont két óra alatt kitágultam teljesen!8-kor mehettünk be a szülőszobára (addigra lettem előkészítve, Norbi felöltözve zöldnek...)A fokim elment rendelni egy másik városba, mert első baba, nagyon nagy is, úgyse lesz meg dél előtt, nem is haladt a folyamat gyorsan a vizsgálatok alapján!Viszont mikor azt mondtam a szülésznőnek, hogy kellene valami fálydalomcsillapító mert ez már nekem egy kicsit gáz, közölte, hogy ki vagyok tágulva teljesen kb két fájás és jönnek a tolók...És hogy rohan telózni a dokimnak hogy kapja össze magát ha látni akartja a lányom! :)
És 8:45-től már feküdtem és nyomtam!9-re ért oda a dokim, 9:25-re meglett!Életem legcsodálatosabb élménye volt!ÉS az ahogy láttam a párom ahogy néz minket ahogy fekszik a mellkasomon....ÉS folytak a könnyei...Én nme tudtam sírni,én hihetetlen örömöt büszkeséget, kiváncsiságot szeretetet éreztem.....nagyon jó volt!Ha tehetném (anyagilag) akkor legalább még vagy 10* át szeretném ezt élni!Nem hittem, hogy ennyire pozitív élmény lesz!De legalább még egyszer szeret
ném átélni! Az a legjobb mikor pár naposan látod hogy először a szemedbe néz :) Nálunk ez 3 naposan volt de már itthon!Akkor megnézett magának!
Légy pozitív!Könnyű szüléstkívánok!
Bocsi, de mindig elküldi magától
17 hós kislány anyuja
Csak pozitívan állj hozzá!
Én úgy döntöttem, hogy könnyű és gyors szülésem lesz, és nem kell indítani:)
A kezdet nem így alakult, mert a fiatalúr jól érezte magát odabent, így hétfőn indítani akarták. Szombat este megbeszéltem vele, hogy ideje kibújni, jöjjön gyorsan és könnyen:)
Délután 4 körül kezdődtek a fájások, akkor távozott a nyákdugó is, 7-re mentünk be a kórházba, ott elfolyt a magzatvíz.
Onnantól egy darab fájásom nem volt, persze nem is tágultam, így negyed 10-kor kaptam oxitocint (nem volt a legjobb élmény, de legalább gyors volt:D), és 3/4 11-kor már a kezemben volt a fiam.
Mondtam is utána, hogy első szülésre tökéletes volt a 7 (mínusz 2 óra fájás nélküli idő:D) óra.
Könnyű és gyors szülést neked!
Szia!
Nekem nagyon jó élmény volt a szülés, már piszkálom is a párom, hogy mikor jön a köv. baba. (bár még csak 3 hónapos a kicsi:)))
Viszont azzal nem értek egyet a többiekkel, hogy nem lehet rá felkészülni.
Én mindent amit csak találtam a neten elolvastam a szülésről, és nagyon sok mindennek hasznát vettem.
Az én szülésem jóindulattal 5 óra volt. Azért mondom, hogy jóindulattal, mert az első másfél órában még nem gondoltam, hogy ez már az:)
Szóval egy péntek este filmeztünk itthon a férjemmel, és fél 11-kor megfájdult a hasam. Nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam csak rosszul ültem. Aztán kb 10 perc múlva jött mégegy, aztán 7 perc múlva, fél 12kor 5 perc múlva. De még ekkor se volt durva, gondoltam elmegyek zuhizni mert lehet hogy csak jósló. Még zuhi után se tudtam eldönteni, hogy pizsit vegyek, vagy utcait :) Aztán csak fájogatott, fél 1 körül úgy döntöttünk, hogy elindulunk. 1 után értünk be, a szülésznő úgy fogadott, hogy "Á, maga még nem fog szülni, nagyon mosolyog!".
A doki fél2kor vizsgált meg, és mondta, hogy reggelre babám lesz. A vizsgálat után kezdett nagyon fájni, be is paráztam, hogy reggelig ez azért így durva lesz:)
Szóval 1:45 kor vettek fel a szülészetre, ekkor átöltöztem, ilyesmi, mászkáltam, ekkor már kb 2 perces volt, eléggé fájt, de csak arra tudtam gondolni, hogy bizti lesz rosszabb is :) Aztán kb 3 előtt szóltam a férjemnek, hogy hívja a szülésznőt, mert már elég durva... megvizsgált a szülésznő, aztán burkot is repesztett, mert már 4 ujjnyira nyitva voltam. Gyorsan hívták a dokit (ügyeletesnél szültem), nyomtam párat, és fél4kor meg is született a kicsi fiam, 3780g és 57 centi volt. A végére nem nagyon emlékszem, olyan gyorsan történt:))) Utána a hasamra tették a picit, nagyon cuki volt, aztán felöltöztették, addig engem is elláttak, és még 2 órát együtt lehettünk 3an. A doki a végén azt mondta, hogy 5öt kéne szülnöm :)))
Szóval néhány tanács,ami nekem jól jött:
-homeós bogyók, még a vajúdás közben is szedtem
-fájás közben nem szabad a szemet-szájat összeszorítani, el kell lazulni bármilyen nehéz is
-a szülőágyon a derekat le kell szorítani
-úgy kell nyomni mintha wcznél, szem-száj becsuk, nem ordít :)
-és közben el kell képzelni, hogy mi is történik odabenn, összpontosítani, és hinni, hogy gyorsan sikerül.
Remélem tudtam segíteni, bocs ha kicsit hosszú lett:)
Minden jót!
17:37 vagyok.
Azt elfelejtettem írni, hogy amit nagyon rosszul csináltam, a következő: míg a szüléssel kapcsolatban mindenre felkészültem (jót-rosszat elolvastam) addig a gyermekágyról nem tudtam semmit, és így nagy sokként ért az, hogy az még ezerszer durvább mint a szülés.
úgyhogy azt tanácsolom, hogy lelkiekben arra is készülj fel, hogy ne érjen meglepetésként a nehézség!
Íme az én 2 sztorim:
Az első lányunkkal a 40+3 héten hajnalban indult be a szülés. Hajnali 2:17-kor éreztem az első "fájást",de azt hittem,csak jósló. Aztán 10 perc múlva a következőt,akkor megrepedt a magzatburok. Aztán felgyorsultak az események,ébresztettem a párom,fürödtem,majd mivel azt gondoltam rendszertelenek a fájások,így hívtuk a mentőt. A mentőben már nem éreztem fájást,csak a baba feje nyomta a "kijáratot" amit én nem fogtam fel,csak a szülés után. Aztán beértünk a kórházba,gyors betegfelvétel,majd hajnali 4:14-kor megszületett az első lánykánk...tiszta apja :D Igen,jól számolsz: 1óra 57 perc telt el az első "fájás" és a születés közt. Azért írtam a "fájást" így,mert annyira halvány görcsöskék voltak,hogy ... pedig én vagyok az,aki nem bírja a fájdalmat. Babás szobába kértem magunkat. Jajj,de jó is volt!
A második lányunkkal a 40. hét végén bezavart a doki a kórházba,mondván,hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok,bármikor szülhetek. Bementem,és sokat mondogattam a dokiknak,hogy indítsák már meg a szülést,semmi humorom sokáig bent lenni. Hát,nem indították. El kezdtem hát lépcsőzni. Nagyon sokat lépcsőztem,gondolva,ha úgy is nyílok folyamatosan (másnap hogy bementem,már félig voltam nyitva),akkor ezzel rásegítek.Nem tudom tényleg rásegített e,de 2 nappal azután hogy bementem,hajnal 5 után kicsivel éreztem az első fájást,ami ezúttal kellemetlenebb volt,mint az első lányunk születésekor,de még mindig nem volt annyira erős,mint amiről sokan beszámolnak. 5-10 percenként jöttek,váltakozva. Reggel 7-kor a ctg-vagy nst vagy mi,nem mutatott semmit,hogy szülnék az nap,de azt a gép gondolta. :) Fél 8-kor szóltam a dokinak,hogy idő van,de az legyintett,és azt mondta,hogy ezek csak keménykedések,és a gép sem mutatott semmit. Aztán percenként jöttek a fájások,fél óráig. Akkor már végre bemehettem a szülőszobába,ahol gyorsan burkot repesztettek,és végre nyomhattam...
Mind a 2 szülésnél volt gátmetszés. Másodjára már a legrosszabb a varrás volt,mert a lidokain nem használt,és éreztem ahogy varrnak. Aztán persze már előre féltem a varratszedéstől..
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv:2 gyermekes,22 hetes pocakos. :D
38. héten este 7kor rendszeresen keményedni kezdtem ,fájásom SEMMI nem volt, aztán tusolás... meg lazulás amit ilyenkor szoktam ,de csak nem akart abbamardni... aztán apa 11kor hazajött, és ékfélkor bementük, h inkább zavarjanak haza, h bolond vagyok, mint h baj legyen, hát bent tartottak, mert 1 ujjnyira nyitva voltam... apa hazajöhetett. aztán reggel 8kor apa visszajött ,sétálgattunk, keményedtem szépen folyamatosan, fájásom semmi, a derekam fájt, de hát a végén az már amúgy is, mert 16+ volt rajtam... aztán jöttek a dokik, tágulok szépen, akkor ágy, meg infúzió, meg epit be, meg minden, mert igaz h fájásaim nem voltak, de tágultam, és a fiam nem akart lejönni a méhszájhoz, az epi ebben segített!!! egész végig beszélgettünk férjemmel, nevetgéltünk, viccelődtünk. volt h annyira nevettünk h a nővér beszaladt h azt hitte sírok :) férjem állt az nst gép mellett és mondta h nah most, meg most meg most van fájás :) én meg oké, mert semmit nem éreztem belőle. aztán 3körül elindltak, hát összeteszem a 2 kezem, h csak akkor, mert az tényleg rossz volt, de csak 4ig, mert akkor már elkezdtünk tolni, és 16:55re megvolt a fiam!!!!! gyorsan, ügyesen toltunk, az sem volt "gáz", v rossz...
nekem vmi csodálatos élmény volt az egész, pláne így h nem voltak fájások, és mikor rámrakták férjem elkönnyezte magát, én meg csak annyit tudtam mondani, h istenem, istenem istenem... és végre magamhoz ölelhettem a fiam MA 11 hónapja :) és már sírok is... :D annyira boldog voltam ,és vagyok ma is, és mindíg, és akkor is, és egész nap :))))))) bár ha egész nap fájtam volna lehet akkor is így gondolnám :)
kívánom teljes szívemből, h ennél rosszabb szülésed ne legyen!!!!!!!! sok sikert, és jó babázást!!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!