Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy talán könnyebben...

Igaz, hogy talán könnyebben szül az akinek széles a csípője?

Figyelt kérdés
Pocim is alig van,mert állítólag széles a csípőm és elfér a baba.
2008. febr. 13. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy könnyebb, bár szerintem ez csak amolyan babona féle hiedelem. Nekem van egy ismerősöm ill nem is egy aki olyan "gizda" hogy csak na. És mindannyian szó szerint kipottyantották a babájukat. Pedig az egyiknek 5 kilós volt!

Szerintem ehhez adottság is kell, attól is függ hány éves vki, mennyit mozgott, nemcsak terhesség alatt, hanem előtte. Pl aki sportolt rendszeresen, szerintem annak könnyebb.

Tudok olyat is hogy széles volt a csípője és mégis nehéz volt a szűlés. Ha más nem akkor 20-30hét múlva megtudod.. :)

boldog babavárást!

22 hetes kismama

2008. febr. 13. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én megkérdeztem orvostól.
2008. febr. 13. 13:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi a válaszokat. Azért én a legrosszabbra számítok (10-15 óra vajúdás), és inkább örülök, ha nem így lesz, csak azért a szívem mélyén pici reménykedem...

Különben a 30. hétben vagyok (már most izgulok egy picit). Ja, a sportra azt hallottam, hogy pont annak nehezebb mert akik sportolnak azoknak nem nxúlnak az izmaik túl könnyen...no majd meglátjuk.

Mindenkinek kellemes babvárást kívánok!

2008. febr. 13. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

IGEN!!! Tapasztalatból mondom. Nővérem vékonyka nő, de szép széles, nőies csípője van. Ő az első gyerekét 2 óra alatt szülte meg!! Értesd az első fájástól a felsírásig. A másodikat 1,5 óra alatt. Nekem is nagyon széles a csípőm. Nekem az első baba 4 óra volt. A második 3. MOndjuk vele kicsit húzós volt, mert 4 kilós volt, a fejkörfogata 38 cm. Mikor a csecsemősnővér megmondta ezt a nőgyógyimnak, láttam hogy elsápadt. Pedig simán kifért a baba. meg is kérdeztem, mennyi az átlagos fejkörfogat: 33-35 cm.

Vagyis sokatszámít, hogy a medencecsont milyen széles!!!!

2008. febr. 13. 15:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én orvosom azt mondta, hogy ha kívülről széles a csípőm, az nem azt jelenti, hogy belül is az. Nekem is nagyon széles. Az elsővel ettől, függetlenül nagyon sokáig vajúdtam (24 óra), a második viszont nagon hamar meg lett, pedig nem volt kicsi (4250 gr.,és csak 51 cm). Anyukámnak pl. nem széles a csípője, nem is egy hatalmas nőszemély a maga 156 cm-ével, mégsem volt nagy hasa az öcsémmel. Amikor bement szülni 57 kg volt, és szült egy 4350 gr-os babát. Minden esetre sok szerencsét!
2008. febr. 13. 16:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy könnyen fogok szűlni mert széles a csípőm. Én nem mondanám, hogy könnyen szültem. 24 óra vajúdás, és 250 kitolás után született meg a lányom. A barátnőmnek nincs széles csípőja de 1 óra után potyognak belőle a gyerekek, 3 is van már neki.

Könnyű szülést!

2008. febr. 13. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!