Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 39 hetes vagyok, eddig fejvégű...

39 hetes vagyok, eddig fejvégű volt a baba megfordulhatott? Vagy csak a tengelye körül fordult el és maradt fejjel lefelé?

Figyelt kérdés
Épp NST-re mentem kocsival és valami olyan intenzív fájdalmas manővert hajtott végre a baba, hogy azt hittem szét is szakadok. Attól félek megfordult. A szívhangja eddig lent volt a baloladalon, most a jobboldalon találták meg és a mozgását is máshol érzem. Ilyenkor még meg tud fordulni? Alig van helye, nagyon vékony vagyok.
2009. márc. 2. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Ilyenkor szerintem már nem tud megfordulni mert benne van a szülőcsatornában. Én is 39 hetes vagyok.
2009. márc. 2. 16:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Én teljesen frászt kaptam, mert ilyet még sosem éreztem és nem is csinált ilyet. Utána az NST-n csak aludt a végén ébredt fel nagy nehezen. Úgy elfáradt ebbe a manőverbe én meg azt hittem azonnal megreped a burok.
2009. márc. 2. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem elkeseríteni akarlak, de előfordul, hogy ilyenkor is megfordul. Anyósomnak a szülőágyon fordult meg a kisebbik fia. Így nem kellett császározni. Azt mondta, hogy majdnem kiszakadt a hasa.

Szerintem ez nagyon ritka lehet, hisz nagyon kevés helyük van, így nálad sem biztos, hogy ez történt! lehet, hogy tényleg csak átmászott a másik oldalra! Azért említsd meg a dokinak, mert szüléskor ez fontos!

2009. márc. 2. 17:22
 4/8 anonim ***** válasza:

A baba szüléskor kerül a szülőcsatornába, előbb nem. Max beágyazódni tud, ami következtében lejjebb ereszkedik a has.

És igen, bármikor megfordulhat a baba, de ez miatt ne stresszeld magad, mert attól se neked, se a babádnak nem lesz jobb.

Nagyobb az esély rá, hogy csak helyzetet változtatott.

2009. márc. 2. 17:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak a tengelye körül fordult meg.
2009. márc. 2. 18:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a doki akkoriban azt mondta, hogy meg már nem fordul, mert a gravitáció lefele húzza a fejét.
2009. márc. 2. 18:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon bízom benne, hogy csak átfészkelődött és nem megfordult, mert nem szeretnék császármetszést ha csak nem muszáj.
2009. márc. 2. 19:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem majdnem végig fordítva feküdt a manóm! Utólsó 2 hétben fordult be örömömre, mert az orvosom már készített lélekben a császárra! Aztán utólsó héten, már a kórházban voltam visszafordult!Mindenki ki volt akadva, hogy ilyen nincs! Utolsó nap persze befordult a méhszájhoz szerencsére, bár igy is császár lett belőle oxigénhiány miatt! Én is vékony vagyok ezért nekem is baromira fájt! Ugyhogy még a végéig visszafordulhat! Sok szerencsét!:)
2009. márc. 3. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!