Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért szeretne a legtöbb...

Miért szeretne a legtöbb császáros a következő gyereknél természetes úton szülni?

Figyelt kérdés

Abszolut nem kötekedésnek szánom, hiszen magam is császáros vagyok, illetve voltam, nagyon fájdalmas a felépülés belőle és a későbbiekben is jobban oda kell figyelnie az embernek magára, de ha a másodikat várnám, se szeretnék természetes úton szülni, még akkor se, ha a második császár - sokak szerint - sokkal fájdalmasabb, mint az első.

Érveket várok, kioktatással légyszi kíméljetek.

Köszike.

2011. ápr. 7. 15:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hát azért nem hinném,hogy a hüvelyi fájdalmasabb lenne.Császárosokból lógnak a csövek 3 napig,nem tudom mi lehet a kellemes benne.Nekem laparoszkópiás műtétem van csak,az is epe,és nem tudom azt mondani ,hogy éppen olyan egyenesen járkáltam egy hét után.

Mikor kell a császár akkor nincs mese.De mikor csak félelemből vállalják be a császárt,vagy mert sokan azt hiszik úgy kényelmesebb,akkor ledöbbenek.

2011. ápr. 7. 20:59
 12/19 anonim ***** válasza:

Szeretném én is a második babámat természetesen szülni, de ha megint császár lesz, most már tudom, hogy nem olyan vészes, mert nekem nem volt az, pedig nagyon-nagyon féltem tőle és nem is készültem fel rá....mert természetesnek indult, már a kitolásnál tartottunk, csak a lányom belekakált a magzatvízbe és téraránytalanság is volt, így nem tudtam természetesen megszülni, de ettől nem vagyok szomorú, mert így is anya vagyok, jó anya!

Nekem az első 1-2 nap volt rossz, de nem volt vészesen fájdalmas, csak a köhögés, tüsszentés, nevetés volt pár hétig kellemetlen, ja és belőlem nem lógtak csövek.

2011. ápr. 7. 23:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hol császároznak úgy, hogy 3 napig lógnak a csövek az anyukából. Engem este császároztak, reggelig ment az infúzió, aztán délelőtt ki is vették, mire hozták a gyereket. 4. nap reggelén hazaengedtek, mert már tudtam normálisan járni. A felkelés rossz volt még egy pár napig, de 1 hét után senki sem mondta meg rólam, hogy császároztak.

Sógornőm természetes úton szült, még 1 hónap után is csak állva tudott enni, mert nem tudott ülni, annyira szakadt, meg vágták... A szexuális életük azóta Nulla, mert neki nagyon fáj. Pedig a gyerkőc már 13 hónapos...

2011. ápr. 8. 09:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A kérdésedre válaszolva, én maradok a császárnál másodszor is, ha választhatok. Nekem pozitív élmény volt, vagyis nem volt semmi extra benne...
2011. ápr. 8. 09:21
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, akkor én is megosztom a tapasztalataimat, sajna nem túl kellemesek, de okulni jó.

Nekem fogadott dokim volt eredetileg, ő már a terhességem alatt megmondta, hogy valszeg császár lesz, mert túl alacsony vagyok, a baba meg hosszú.( én 150, a picim 53 centivel született )

Aztán a szülésem napján b*szott bejönni a kórházba, üzent vkivel, hogy nem ér rá.Na, kösz, szépen, ennyit a bizalomról, de nem is fogalakoztam vele, pedig az ügyeletes egy elég mogorva és unszimpi ember volt, olyan szinten nem foglalkoztaK velem, hogy majdnem késő lett.Természetes úton akarta, hogy szüljek, holott már a CTG is begatív jeleket mutatott, aztán ugyanaz történt, ami itt az egyik válaszíróval, belekakilt a magzatvízbe a drágám, na akkor toltak fel - egye fene alapon - a műtőbe, de állítom, hogy még akkor is gondolkodott rajta ez az elmebeteg, holott a szülésznő + egy másik orvos már előbb mondta neki a császárt, mert terhességi cukrom + pajzsmirigy alulműködésem is volt egész terhességem alatt, szóval nem voltam egyszerű eset, a vak is látta.

Szóval nálam életmentő volt a császár, én ezért is esküszöm rá, és eszembe nem jutna, hogy természetes úton szüljem meg a másodikat, mert ami stressz átéltem a szülésem napján ( és igen, nagybetűvel SZÜLÉS!), hát köszönöm szépen, inkább nem élnék vele, enélkül is NŐNEK és elsősorban ANYÁNAK érzem magam.Mivel tudom, hogy a másodikat is valszeg ügyeletesnél fogom szülni, mert a magánorvosokból vhogy egy életre elegem lett, akkor úgy gondolom, jobb is, ha császároznak, legalább nem szenvedek hiába.Aki ott aznap az ügyeleten szült, mind rossz véleménnyel volt erről a dokiról, úgy beszélt velük, mint a kutyával - már elnézést - én ilyen szempontból is összetettem a kezem.

2011. ápr. 8. 11:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Amikor én szültem minden császárosnak,vizeletszondája volt vagy 2 napig,azonkívül egy másik cső,amin távozott a felgyült véres akármi a hasüregből.Egyik kezükben fogták a vizeletes zacsit,a másikban pedig az a véres lötty volt.nem kisváros,és nem kiskorház,hanem egyetemi központ.
2011. ápr. 8. 13:42
 17/19 anonim ***** válasza:

Bocsi, kicsit OFF.

Hát én is Megye székhelyen, egyetemi kórházban szültem császárral, de senkinek nem lógott a hasából semmi, főleg nem cső, amiből akármilyen véres trutyi távozna, mivel ugyan úgy, mint a hüvelyi szülésnél, mi is hüvelyen keresztül tisztultunk... Bikinivonalnál vágnak, oda meg minek kéne bármilyen cső? A szobatársamat hosszában vágták, kapcsozták, mégsem lógott belőle semmi.

A vizeletes katéter meg nekem addig volt fent, míg fel nem kellett kelni.

Mint már írtam, este császároztak, reggel már fel kellett kelni, zuhanyozni menni. Katéterrel a kezemben érdekes lett volna...

1 napot voltam az őrzőben, este átkerültem rendes kórterembe, kihozták a babát, el kellett látni, velem volt onnantól végig. Senki sem nézett rám, egyedül kellett mindent megoldani, csövekkel nem tudom, hogy ment volna. De biztos vannak ilyen helyek...

2011. ápr. 8. 14:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Romániában vannak ezek a helyek,minden esetre érdekes,nem ugyanazt tanulják az orvosok mindenhol?Marosvásárhelyi orvosi diploma europaszinten elismert.
2011. ápr. 8. 14:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Én két sima szülésen vagyok túl- az egyik 3óra volt, a másik kb 45perc- se gátmetszés, semmi extra- tehát másnap már semmi bajom nem volt, nem is látszott rajtam, hogy szültem előző nap, annyi bajom volt csak, hogy szopik-e a gyerek!

Ezt csak azért írom, mert én a császártól rettegtem- és a szememben a császáros anyukák egyáltalán nem kevesebbek pl tőlem, hogy simán szültem- SŐT! Én soha nem szülnék császárral, mert én nagyon félnék tőle- hogy felvágják a hasamat, (nekem ez egy horror, hogy gerincbe szuri- Hu még leírva is...:-S) ugyhogy minden elismerésem annak, aki ezt átéli a gyerekéért!

Mindenkinek gratulálok a babákhoz!

2011. ápr. 8. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!