Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni szex- ti meddig...

Szülés utáni szex- ti meddig vártatok vele? 3 hete szültem, de már kívánós vagyok.

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 17:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

En csak azt tudom,hogy a dolgokat a biologiai oldalarol kozelitem meg es abban bizok, nem altalanositasokban. Merthogy a hat hetes szabaly epp annyira az, pont ugy, mint hogy a gyermek negyven hetre szuletik elmeletben, gyakorlatban meg altalaban nem, hanek egy-ket hettel korabban, vagy kesobb. Kulonbozo emberek szervezete maskepp mukodik.

Nekem a dokim ezeket mondta: a mehszaj ket het alatt zar ossze egy egeszseges nonel normal lefolyasu szules utan. (Nem hat het alatt.) A fertozesveszely egeszen addig fenn all, amig tart a gyermekagyi verzes, mert az azt jelenti, hogy a meh falan levo seb, ahonnan a placenta levalt meg aktiv. (Altalaban ez sem eppen hat het, van akinek harom, van akinek akar nyolc het is lehet.) Akkor lehet szexelni, ha mindket fel lelkileg keszen all ra (erre meg fokepp nem lehet idokorlatot altalanosan huzni).

Ha ez a harom dolog rendben van, ebben a fontossagi sorrendben, akkor lehet szexelni. Ez tehat lehet harom het, lehet masfel honap.

Mert sokan kovezik az embert amiatt, hogy tokeletes feltetelek mellett ot het utan szexel, arrol viszont nem beszel senki, hogy az sodorja magat igazan veszelybe, aki akar hat het elteltevel ugy szexel, hogy meg tart a gyermekagyi verzese. Mert akkor bizony van fertozes veszely, bar elvileg ez az erdekes szabaly zold utat ad.

A fel csaladom szulesz, megkerdeztem kulfoldi szakkonyvekben is utanaolvastam, tehat nem fantaziabol beszelek.

Ezt nem kerdezted, de idetartozik: szules utan csak az elso harom hetben fogamzokeptelen a no. Azutan mar ugyanolyan eselyekkel indul teherbeeses teren, mint normal esetben, meg akkor is, ha egy ideig nincs menstruacio. Tehat vedekezni kell, ha nem iden szeretned megszulni a kovetkezo babat is.

Nekem egyebkent ket hetig tartott a gyermekagyi verzesem, negy hettel szules utan mentem ellenorzesre es akkor volt az elso szex, az orvos mindent rendben talalt es megerositett abban hogy szabad.

2009. febr. 27. 21:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi is 3 hetet bírtunk várni. Addigra már nem véreztem, jól éreztem magam. De inkább a lelkemnek esett jobban.
2009. febr. 27. 22:46
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat! Az biztos, hogy még nem szeretnék egy jó ideig újra terhes lenni, így ha arra kerül a sor, mindenképpen vésekezni fogunk. A 21.07es válaszadónak külön köszönet!!!
2009. febr. 27. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!