Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tobb gyerekes anyukak: 2. ill...

Tobb gyerekes anyukak: 2. ill tobbedik szules utan a menzesztek hasonlo kepp jott meg, mint az 1. baba utan?

Figyelt kérdés

Szoptatni tudtatok?

2. babam varom, 1-nel azert kellett abbahagynom a szoptatast, mert kistesot akartunk. Menzeszem viszont nem jott meg, mig teljesen el nem vettem a cicit :( Utanna viszont egy kaosz volt, de csak rovid ideig, mert 2,5 honapon belul terhes lettem :) Kivancsi vagyok, mire szamithatok majd most szules utan.

2011. ápr. 1. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első három szülésem után rendesen megjött pár hét múlva,mivel tápszeresek voltak.Most viszot a 4.szülésem után még nem jött meg 15,5 hónapja.Rengeteg tejem van s közbe anyatejleadó is vagyok.Jövőhéten megyek orvoshoz,akkor okosabb leszek.
2011. ápr. 1. 11:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló volt mint nálad.

Több dolog is volt, ami miatt elválasztottam a lányomat (10 hósan), de ez is benne volt, hogy kistesót akartunk. Az utolsó szoptatáshoz képest 2 hónap múlva jött meg először, aztán megjött még egyszer (35.napra), aztán terhes lettem.

Most 5 hós a pici, még nem jött meg. Lehet, hogy megint úgy lesz, mint az első babánál.

2011. ápr. 1. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első szülés után 10 hónapos korban jött meg, a második után 8 hónaposan, a harmadik után 4, a negyedik után pedig 2 hónapos korban. :-(

(Mindegyiket ugyanúgy szoptattam, és közben fejtem is, mégis egyre hamarabb megjött...)

2011. ápr. 4. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:

1. szülés után 3 hónapra,

2. és a 3. szülés után 6 hónapra jött meg először. Szoptattam mindegyiket, a nagyokkal a szoptatás alatt Continuint szedtem (akkor csak ez létezett).

Most a 4. szülés után 22,5 hónapra jöt meg.. Most Azaliát szedtem a szoptatás alatt.

Az első szülés nekem áldás volt a mensivel kapcsolatban, mert megszüntette a havonta jelentkező iszonyatos görcseimet. Mindegyiknél az első vérzés után visszaállt a normál cikluis (persze gondolom, a fog. gátló ebben segített). Nem lett erősebb egyik szülés után sem, sőt, most csupán 3 napig tart. Ja!Régen soha nem éreztem a peteérést, most a 4. szülés után minden hónapban :)

2011. ápr. 7. 09:37
 5/8 anonim ***** válasza:

1. baba:

6 hónapos koráig csak anyatejes volt, 11 hónapos koráig szopizott - 2 hónapos volt, mikor először megjött, és egyből vissza is állt a 28 napos ciklusom

2. baba

szintén 6 hónapig csak anyatejes volt, 10 hónapos koráig szopizott - 15 hónapos volt, mikor először megjött, most 2 éves, de még mindig nem állt vissza a ciklusom, valamikor 21 napra, van mikor 35 napra jön meg.

A doki szerint a szoptatás teljes abbahagyásától 1 éven belül kell megjönnie, és az abbahagyástól számított 2 év alatt kell rendeződnie. Előtte nem ad gyógyszert emiatt. (4 dokinál voltam már :-( )

2011. ápr. 7. 10:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szepen koszonom a valaszt! Kivancsi leszek, nalam majd most hogy lesz. Erdekes, hogy mennyire valtozo ez is mindannyiunknal.

4. valaszolo, ha a kesobbiekben terveznetek meg 1 babat, akkor pontossan tudnad, mikor kell cselekedni, de ez forditva is igaz ;)

5. valaszolo, nagyon sokat segitettel. Nekem a dokim csak folyton azt hajtogatta, hogy addig amig szoptatok teljessen normalis, hogy ne jojjon meg, oruljek neki.

Neked valojaban addig peteeresed sem volt, ha minden igaz mig nem jott meg. S ha meg 1 babat szerettetek volna, akkor...? Mit mondtak a dokik? Teherbe eshettel volna ezalatt az ido alatt?

2011. ápr. 7. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:

5. vagyok

Teherbe lehet attól esni, hogy szabálytalan a ciklusom. Legalábbis szerintük. Nekem eddig nem sikerült. Nem görcsölök rá a babára, úgy vagyunk vele, ha lesz, akkor örömmel fogadjuk. Az elsőnél után is így volt. De ott sem lettem terhes a szoptatás teljes abbahagyásáig, hiába jött meg rendesen közben. 11 hónapos koráig szoptattam, 13 hónapos volt, mikor terhes lettem.

Most már 2 éves a 2. lányom, de baba még nincs. Én visszajöttem közben dolgozni. Nem vagyunk ezerrel rajta a baba témán, csak nem védekezünk. Tehát nem tartjuk, hogy ovuláció, hőmérőzés stb. Szerintem amíg nem lesz normális a ciklusom, nem is lesz baba. Csak így elég idegesítő, mikor késik, és negatív a teszt, elmegyek dokihoz, az meg közli, hogy normális, hogy késik, majd beáll a ciklusom.

2011. ápr. 7. 10:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Nekem terhesseg elott csak addig volt rendszeres a menzeszem, mig tablettat szedtem. Se elotte, se utanna :(

Kozos megegyezesre abbahagytam a tabletta szedeset, hogy tisztuljon a szervezetem, igy 1 evig volt meg menzeszem. Kb 1,5 havonta ha megjott, neha akkor is csak 3 napra vagy csak 3 csopp formajaban. Nagyon duhito volt. De ennek ellenere nagyon konnyen terhes lettem, mert amikor teljesen abbahagytuk a vedekezest, 1,5 honapjara ra, terhes lettem. De nalunk ez csaladi lehet, mert anyumnak is, es tesvereimnel is hamar osszejott a baba. Bar nekik normalis ciklusaik vannak, ill. volt. 2. terhessegem elott, kb 2,5 honapig volt olyan idoszak, amikor megjott a menzeszem. Ezalatt kb 4x, de nem mindig vereztem rendesen.

Egy ismerosomnel viszont komoly gondokat okoz a rendszertelen menzesz. Terhessege elott a doki a vitaminokon tul mar vmilyen tablettakat is kiakart neki irni, de attol kb 90%-ban ikerterhessege lett volna. Igy azt nem szedte be. Szerencsere nemsokkal ra terhes lett. De sajnos, lassan 1 eve raalltak a kisteso projektra, de meg mindig semmi :(

Ami engem duhitett, hogy amig 1x is szoptattam, addig nem jott meg, igy addig nem lehettem terhes. Ennek ellenere, paran azt szajkoztak, hogy igenis osszejohetne a baba, mert az 1. menzesz elott mar van peteeres. De inkabb nem is kommentalom.

Kis korkulonbseggel akartunk kistesot, de meg igy sem lesz koztuk csak kicsivel tobb, mint 2 ev. Szerencsere nekunk osszejott. Remelem nalatok is mielobb baba lesz ;)

2011. ápr. 7. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!