Otthon szülésnél csinálnak gátmetszést?
A választ nem tudom, bocsi.
Kétszer szültem, kétszer próbáltunk gátvédelmet, kétszer vágtak végül.
1.: nem volt erőm, elhúzódott volna a kitolás.
2.: a doki(utál varrni!!!!) mondta, hogy OK szépen tágulok, de picit nagy a feje a lánynak, és vagy szépen kibújik, minden happy, mehet aludni vissza, vagy ahol egy nő repedhet ott repedek, és egész éjjel kézimunkázik, amit nem igazán akar egyikünk sem, vagy kapok 4icipici öltést.
Csak azért írtam, mert mindkétszer gátvédelemmel indultunk, de nem az lett.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:34
Otthon szülés van itthon is, egy nőnek alkotmányos joga megválasztani szülésének helyszinét, körülményeit. Csak az a gond, hogy nincs letisztázva: nem törvényellenes, de a segítőket büntetik.
Bár lassan már ez is elrendeződik.
Én úgy tudom, hogy otthon van gátvédelem. Azaz nem vágnak, mert ellazítják annyira. De biztos h van kivétel.
Nézd egyszer sikerült megszülnöd a babát, de ez nem jelent sokat. A msáodiknál bármiféle komplikáció felléphet. és nem gondolnám, hogy a gátmetszés bármit is jelent ezen a téren.
Én két gyerek után, azt a kérdést tenném inkább fel, van e lehetőség a monitorozásra, sűrgösségi császármetszésre, aztán továbblépnék, otthonszülésnél készenlétben van e egy neonatológus?
Úgyhogy otthonszülés ebben az esetben jutna eszembe, császármetszést is végző bárki, nem feltétlen kell orvosnak lennie, sőt igazán egy mentősnek örülnék, akinek vészhelyzetben is helyén van az esze és nem eszetlenül kitekeri a baba nyakát, mint Dr Geréb, és egy neonatológus.
Könyörgöm vonatkoztassatok már el.
Külföldön nem olyan ördögtől való az otthonszülés mint nálunk gondolják. A kérdező angliából ír. Ott nincs ebben semmi különös. Nem ellenvéleményt kért. Amúgy Geréb Ágnes is több 1000 egészséges babát segített a világra. Legalább olyan jó a statisztikája mint bármely kórházi orvosé. Ettől függetlenül én nem szülnék otthon, de mindeni maga dönthet erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!