Gátmetszést minden szülésnél csinálnak, ez elkerülhető, nagyon fáj?
Én észre sem vettem amikor gátmetszést csináltak.
Amikor meg varrnak akkor meg érzéstelenítőt kapsz,nem érzed.
Köszönöm a válaszokat, a két linket mindenképpen elolvasom,
Minden jót nektek:)
Szia! A gátmetszést nem nagyon lehet érezni szülés közben, mert fájás közben vágják, érzéstelenítőt is adnak valahol hozzá. De akkor tényleg nem érzed. Még a varrás sem fájt nekem. A gátseb és a gyógyulása az ami inkább fájdalmas, főleg az első 1-5 napban. Általában első szülésnél rutinból csinálnak. Ezt orvossal kell megbeszélni, és a szülésznővel, mert létezik gátmasszázs, olajok stb amit már szülés előtt lehet használni annak a területnek a lazítására, és ott a helyszínen az orvos dönti el, hogy kell-e alkalmazni. Ezt szerintem a legjobban ők látják. Sok minden szól mellette is, főleg első szülésnél. Nincs szakadás több helyen pl.
De a gátmetszéstől ne félj, kicsi ár azért a csodálatos kis lényért cserébe :o)
A fájásoktól sem kell félni, egy dolgot érdemes fejben tartani, hogy nem szabad hadakozni ellenük, hanem együtt kell működni velük.
Szia!
Én anno mikor szültem a fiamat,nem volt szükség gátmetszésre,mert jól tágultam,pedig első baba volt..a végén pedig csak 2 picike öltésem volt,az is "belül",de abból semmit nem éreztem.Ha a dokim nem mondja fel sem tűnik:)De azt is csak elővigyázatosságból csinálta meg...
Másnap már "törökülésben" szoptattam a fiam:)
engem is megrémisztett egy vágás,youtubeon láttam,hát egy az egyben rosszul lettem,de aztán arra gondoltam,hogy ha azt túléltem,hogy a végbelem mellett lévő sebet,amit 33 nappal azelőtt műtöttek és a varratot belül húzni is csomózni kellett,érzéstelenítés nélkül,és olyan volt mintha a beleim tépnék akkor ezt is túl fogom.pluszban kaptam még egy érzéstelenítő és aztán nem is várt semmit rögtön tűzkéssel vágott eseményt,akkor ezt is túl kell élni.
Am idd a málnalevélteát,szedj homi bogyót plusz gátmasszás és deniantal gél akkor sztem nem köti:)
Videón látva én is rettegtem tőle.
De egyáltalán nem éreztem, és nem fájt utána sem.
Ne félj, ez legyen a legnagyobb bajod:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!