Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszést minden szülésnél...

Gátmetszést minden szülésnél csinálnak, ez elkerülhető, nagyon fáj?

Figyelt kérdés
Láttam rólla valahol a neten ahol illusztrálták a gátmetszést, hát nekem elég éjesztő, nagyon fáj, vagy a fájásoktól észre se lehet venni, első babát várom és nincs tapasztalatom:)
2009. jún. 8. 19:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Ez nagyon kórház és orvosfüggő.

[link] Ezt olvasd el, hasznos!!

De ma már léteznek kifejezetten gátmasszázs olajok, ezekről és a használatáról itt olvashatsz: [link]

2009. jún. 8. 19:17
 2/12 anonim ***** válasza:

Én észre sem vettem amikor gátmetszést csináltak.

Amikor meg varrnak akkor meg érzéstelenítőt kapsz,nem érzed.

2009. jún. 8. 19:18
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a két linket mindenképpen elolvasom,

Minden jót nektek:)

2009. jún. 8. 19:22
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! A gátmetszést nem nagyon lehet érezni szülés közben, mert fájás közben vágják, érzéstelenítőt is adnak valahol hozzá. De akkor tényleg nem érzed. Még a varrás sem fájt nekem. A gátseb és a gyógyulása az ami inkább fájdalmas, főleg az első 1-5 napban. Általában első szülésnél rutinból csinálnak. Ezt orvossal kell megbeszélni, és a szülésznővel, mert létezik gátmasszázs, olajok stb amit már szülés előtt lehet használni annak a területnek a lazítására, és ott a helyszínen az orvos dönti el, hogy kell-e alkalmazni. Ezt szerintem a legjobban ők látják. Sok minden szól mellette is, főleg első szülésnél. Nincs szakadás több helyen pl.

De a gátmetszéstől ne félj, kicsi ár azért a csodálatos kis lényért cserébe :o)

A fájásoktól sem kell félni, egy dolgot érdemes fejben tartani, hogy nem szabad hadakozni ellenük, hanem együtt kell működni velük.

2009. jún. 8. 19:23
 5/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én anno mikor szültem a fiamat,nem volt szükség gátmetszésre,mert jól tágultam,pedig első baba volt..a végén pedig csak 2 picike öltésem volt,az is "belül",de abból semmit nem éreztem.Ha a dokim nem mondja fel sem tűnik:)De azt is csak elővigyázatosságból csinálta meg...

Másnap már "törökülésben" szoptattam a fiam:)

2009. jún. 8. 19:45
 6/12 anonim ***** válasza:

engem is megrémisztett egy vágás,youtubeon láttam,hát egy az egyben rosszul lettem,de aztán arra gondoltam,hogy ha azt túléltem,hogy a végbelem mellett lévő sebet,amit 33 nappal azelőtt műtöttek és a varratot belül húzni is csomózni kellett,érzéstelenítés nélkül,és olyan volt mintha a beleim tépnék akkor ezt is túl fogom.pluszban kaptam még egy érzéstelenítő és aztán nem is várt semmit rögtön tűzkéssel vágott eseményt,akkor ezt is túl kell élni.

Am idd a málnalevélteát,szedj homi bogyót plusz gátmasszás és deniantal gél akkor sztem nem köti:)

2009. jún. 8. 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
a gátmetszés az nem fáj, de amikor engem vartak hát csillagokat láttam. kaptam érzéstelenitőt, inekciós tűvel szurkáltak ott lenn, baromi jó volt, de rögtön csinálta utánna, és nagyon fájt, lehet nem hatott még az érzéstelenitő.
2009. jún. 8. 19:57
 8/12 anonim ***** válasza:
A gátmetszés lesz a legutolsó a fájdalmak között minden értelemben.Akkor már örülhetsz,meg pár percen belül a kezedben tarthatod a pici babádat:o)Minden szülés más,de én a fájásokhoz kívánnék sok-sok erőt...
2009. jún. 8. 21:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem az első babánál csináltak,nem fájt(nem is éreztem),és csak 2 varratom volt(belül nem volt).A 2.babánál nem kellett,és nem is repedtem(se kívül,se belül)
2009. jún. 8. 21:24
 10/12 anonim ***** válasza:

Videón látva én is rettegtem tőle.

De egyáltalán nem éreztem, és nem fájt utána sem.

Ne félj, ez legyen a legnagyobb bajod:-)

2009. jún. 8. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!