Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császár - milyen...

Programozott császár - milyen esetben lehetséges?

Figyelt kérdés

Az persze világos, hogy akkor, hogy ha veszélyeztetett terhes az illető nő.

Én azonban arra lennék kíváncsi, lehet-e külön kérni a császármetszést a nőgyógyászomtól, amennyiben rettegek a szüléstől? Sajnos ezt a félelmemet pszichológus segítségével sem sikerült leküzdenem, a párommal azonban már egyre jobban vágyunk egy babára..

Negatív hozzászólásokat ne légyszi!

2011. márc. 29. 17:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom így kifejezetten nem kérheted a császárt. Talán ha nagyon jó áron tudsz magándokit keríteni aki talál rá indokot.

Egyébként nem feltétele a veszélyeztetett terhességnek a császár. Én is az voltam, a 13-ik héttől fekvés, a 33-ik héttől élvezhettem csak a terhességet. A 42-ik héten született a fiam

Én császárral szültem, igaz nem programozott volt, előtte "szültem is egy kicsit" 14 óra vajúdás. Tolófájásokkal toltak a műtőbe.

A következő babát szeretném simán szülni, nekem sajnos nagyon negatív élményeim voltak a császármetszéssel kapcsolatban.

2011. márc. 29. 17:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Megosztanád velem a (negatív) élményeidet, kérlek!?
2011. márc. 29. 17:47
 3/14 anonim ***** válasza:
szia.én is császáros voltam(tervezett volt a szemeim miatt)nagyon rossz a látásom,kontaktlencsét viselek évek óta.(-7 és -17 dioptriával)nagyon sok barátnőmmel beszéltem a szülés mindkét formájáról.császár után tovább tart a felépülés és nem egy ,,leányálom,,.kicsit talán morbid,de nézd meg a neten,hogy zajlik egy császármetszés.rengeteg videó van fent,én is megnéztem,mert féltem tőle...és azután dönts szerintem,melyiket választod,már,ha lehet választani...
2011. márc. 29. 18:11
 4/14 anonim ***** válasza:

Én is nagyon féltem a szüléstől, de mi a párommal az utolsó pillanatig úgy terveztük, hogy bent lesz velem. Nagyon szeretett volna jelen lenni, amikor a kislánya megszületik. Azután úgy alakult, hogy császár lett a vége. Mikor megtudtam, hogy császár lesz, borzasztóan csalódott voltam a rendes szüléstől való félelmeim ellenére. Teljesen más érzés lehet, amikor még a köldökzsinóron lévő babát odaadják neked... Nekem a fejemhez tették pár másodpercre, hogy megnézzük egymást, semmi testi kontaktus, pedig nagyon vágytam rá, hogy megfoghassam, magamhoz ölelhessem... Persze negyed óra múlva az őrzőben ideadták, de az nem ugyanaz.

A felépülésről nem is beszélek, mert nagyon nehéz úgy ellátni egy babát (még ha van segítséged, akkor is), hogy közben nagyon fáj a sebed. A szopizást is elég későn kezdtük ez miatt.

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy közel 20 hónapja szültem, de néha most is sajog a sebem.)

Mindenki fél a szüléstől, de a babának és a mamának is a lejobb, ha természetes úton születik. Fel a fejjel és meglátod, ha odakerülsz, minden rendben lesz! :)

2011. márc. 29. 18:51
 5/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Hát. Először is (nálam úgy volt, bár lehet másnak más a tapasztalat), hogy 24 órát mozdulatlan kellett intenzíven feküdni műtét után.

Ja, azt nem írtam, mivel annyira kimerítettek az előzmények szinte végig aludtam a műtétet, de más kismamák élménybeszámolói borzasztóak voltak. Hogy hallott mindent, érzett attól független hogy nem fájt, hogy körül állják, beszéltették de nagyon félt stb...és hogy úgy érezték sosem lesz vége.

Tehát 24 óra fekvés (hátba szuri végett is). Engem tovább fektettek mert nem volt hely az osztályon.

Aztán a görcsök. Áll vissza a bélrendszer. Nem elég hogy fel vagy vágva, még puki görcseid is vannak, amit ha tetszik nem ki kell engedni, marha kellemetlen. :(

Orvosi viziten mindig megnyomkodták nem valami finoman, ami nagyon fájt.

Nagyon erős fejfájás.

Ha visszavittek a helyedre jobb esetben kapsz egy kötelet hogy felhúzd magad, alig bírsz mozdulni. Volt akinek hasizomból kellett kikelni az ágyból mert nem akart bepisilni. Nekem nagyon rossz volt. Amikor hozták a picikémet csak lerakták mellém. Nem tudtam csinálni vele semmit mozdulatlan, csak néztem. Később 2-3 nap múlva már tudtam mozogni, fel bírtam venni stb. Görnyedve járkáltam, aztán meg az az őrül fejfájás, mintha egy fejszét vágtak volna a tarkómba. Lassú a felépülés.

Mindennek már 16 hónapja, de még mindig szokott fájni a vágás helye.

Bízd rá magad a sorsra! Én is féltem, de amikor már odajutottam csak azon járt az agyam legyen már vége, és megfoghassam a picikémet. Így vagy úgy, de a lényeg meglesz, és túlélhető.

Hisztis voltam, nem bírom a fájdalmat, de le van....-va, a lényeg itt szuszog a kiságyban! :)

2011. márc. 29. 19:10
 6/14 anonim ***** válasza:
szia,megint én...a 2. vagyok.az előző hozzászólóhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy nekem fel kellett kelnem 12 óra után a hashajtó miatt.2-szer kikínlódtam magam a wc-re: semmi eredmény.harmadjára,mire odaért a nővér,már ágytál lett a belőle.mivel baba-mama szobába kértem magam,rendszeresen fel kellett kelni(bár...mindenkinek,felénk így szokás)szóval minden 2 órában húztam fel magam a kötélen,hát mit mondjak...k**va szar volt:)mondjuk a hasam nem fáj már,de itthon sem volt könnyű egyedül(párom külföldön dolgozik)az első 1-2 héten majd szétszakadtam :(.tényleg érdemes átgondolni,melyik a jobb,viszont tényleg igaz,amit mondani szoktak:minden fájdalom elmúlik,mikor rám mosolyog a kis huncut :)))
2011. márc. 29. 20:37
 7/14 anonim ***** válasza:
"A császármetszés ma Magyarországon és a világ számos más országában is a leggyakoribb hasi műtét. Sokkal ritkábbak a szövődmények, a műtéti technika is sokat fejlődött, gyorsabb a gyógyulás. Altatás helyett gerincérzéstelenítésben végzik legtöbbször, aminek szinte sosincs komolyabb szövődménye. A széles spektrumú antibiotikumok miatt – ebből minden császáros kismama kap a műtét során megelőzésképpen – nagyon ritka a sebfertőzés, és vérkészítmények is rendelkezésünkre állnak. Ezért aztán sok esetben valóban biztonságosabb, mint a bizonytalan kimenetelű spontán szülés."-Dr. Hammersberg Elemér szülész-nőgyógyász főorvos
2011. márc. 29. 20:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem progis császárom volt(faros baba,toxémia).De nagyon jó volt!Műtét után 5 órával már fel is kelhettem.Egyébként csak egy doki kell hozzá akinek kifizeted a megbeszélt összeget és kész,megcsinálja.Én egyébként szintén nem szerettem volna természetesen szülni!!!De a sors meg is oldotta.
2011. márc. 29. 20:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Épp valamelyik nap hallottam a rtl reggeli műsorában egy nőgyógyász nyilatkozott, hogy ha a kismamának pszichológustól van igazolása, akkor megcsászározzák!

Szerintem ez Nálad fenn áll!

Ha van állandó nőgyógyászod akkor beszéld meg vele őszintén a problémát még a baba vállalás előtt. Ha normális megérti a dolgot, pláne ha egy másik orvos támasztja alá a Te szavaidat!

Nekem 2 programozott császárom volt, az első téraránytalanság miatt, a második hegszétválás veszélye és szintén téraránytalanság miatt!

Nekem nincsenek rémtörténeteim, nagyon fáj utána 1-2 napig, de én az első perctől kezdve, ahogy megkaptam a babát én láttam el, gyorsan felépültem.

A műtét sem réme éles fájdalmat nem érzel, csak húzó érzés lehet, én hallani csak a szívót hallottam, és a kicsit ahogy felsírt és már hozták is puszira! :))

2011. márc. 29. 22:00
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia, én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, de sürgősségi császár lett altatásban, az altatásnak is vannak előnyei pl. fejfájás utána nincsen, nem érzel semmit mert ugye alszol, hátránya: kb.2 óra múlva láthattam a kislányomat ami nagyon rosszul esett, hogy nem hallottam felsírni stb. nekem egyébként a felépülés nagyon jó volt, az egyedüli fájdalmas dolog az első felkelés volt, utána már nem nagyon fájt, a 2.nap már le-föl "ugráltam" az ágyra, mentem fogadni a látogatókat, a vágás helye 3.naptól kezdve egyáltalán nem fájt, még a varrat szedés se amire úgy mentem vissza itthonról:) szóval én nagyon szívesen megszülném a következőt természetes úton mert kíváncsi vagyok az milyen de ha azt mondanák hogy lehet programozott császár vajúdás nélkül hát nagyon elgondolkoznék melyiket válasszam!
2011. márc. 29. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!