Papás szülés? Biztos, hogy jó? Nálatok hogy lesz?
26 hetes kismama vagyok. Amikor nálunk szóba jött a papás szülés, én mondtam a férjemnek, hogy nem ajánlom neki, mert semmi keresnivalója nincs ott olyankor.
Nem csak a látványba gondoltam bele, hanem abba a tehetetlen érzésbe is,amihez egy férfi nincs hozzá szokva. Ő ott teljesen esélytelen, hogy bármibe is beleszóljon ... Ez véleményem szerint a férfinak egy trauma.
Ha nagyon-nagyon és mindenképp bent akar lenni, akkor természetesen amíg vajúdok, mellettem lehet, ill. a végén ha megengedik a köldökzsinórt elvághatja.
De a kettő között menjen ki!! Nem nekik való.....szerintem...
Decemberben szültem, a párom bent volt.
Nélküle nem ment volna...Nem nekik való? A gyermeke születéséről van szó!! Én nem tudtam volna megfosztani ettől az élménytől!!! Beleszólnia nem kell, nem is akarna szerintem, az hogy foghatja a kezed, simogathatja a fejed és melletted lehet a legszebb pillanatokban, minden másnál fontosabb. Csak annyit fog látni, amennyit akar, az pedig amikor először megpillantja a gyermekét, hidd el, hogy mindent feledtet. Nekem az volt a legszebb pillanat, amikor a férjem szemében megcsillant egy könnycsepp és láttam mennyire boldoggá tudtam tenni!!!
(egyébként a mai napig azt mondja, hogy hatalmas élmény volt)
Az én férjem kerek perec kijelentette, hogy nem szeretne bent lenni a szülésnél,én tudomásul vettem a döntését,aztán máshogy alakult.
Nálam a szülést megindították(két sikertelen zselés indítás után burokrepesztéssel). Úgy volt, h kint fog megvárni, de megkértem, h legalább a vajúdás alatt jöjjön be egy kicsit, mert az előző napok kálváriája után jól esne, ha kicsit velem lenne.
De ő végig mellettem maradt (csak egyszer ment el enni:-)). A kitolás előtt mondtam neki, h nyugodtan menjen ki, nem kell bent maradnia, de ő kitartott. Fogta végig a kezem és tartotta a fejem minden nyomásnál.(Csak akkor fordult el, amikor meglátta a szülésznő kezében az ollót. Azt mondta, az már sok lett volna neki.) Hihetetlen erőt adott a jelenléte, nélküle biztos sokkal nehezebb lett volna az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!