Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Papás szülés? Biztos, hogy...

Papás szülés? Biztos, hogy jó? Nálatok hogy lesz?

Figyelt kérdés

26 hetes kismama vagyok. Amikor nálunk szóba jött a papás szülés, én mondtam a férjemnek, hogy nem ajánlom neki, mert semmi keresnivalója nincs ott olyankor.

Nem csak a látványba gondoltam bele, hanem abba a tehetetlen érzésbe is,amihez egy férfi nincs hozzá szokva. Ő ott teljesen esélytelen, hogy bármibe is beleszóljon ... Ez véleményem szerint a férfinak egy trauma.

Ha nagyon-nagyon és mindenképp bent akar lenni, akkor természetesen amíg vajúdok, mellettem lehet, ill. a végén ha megengedik a köldökzsinórt elvághatja.

De a kettő között menjen ki!! Nem nekik való.....szerintem...

2011. márc. 27. 08:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Decemberben szültem, a párom bent volt.

Nélküle nem ment volna...Nem nekik való? A gyermeke születéséről van szó!! Én nem tudtam volna megfosztani ettől az élménytől!!! Beleszólnia nem kell, nem is akarna szerintem, az hogy foghatja a kezed, simogathatja a fejed és melletted lehet a legszebb pillanatokban, minden másnál fontosabb. Csak annyit fog látni, amennyit akar, az pedig amikor először megpillantja a gyermekét, hidd el, hogy mindent feledtet. Nekem az volt a legszebb pillanat, amikor a férjem szemében megcsillant egy könnycsepp és láttam mennyire boldoggá tudtam tenni!!!

(egyébként a mai napig azt mondja, hogy hatalmas élmény volt)

2011. márc. 28. 11:36
 22/24 A kérdező kommentje:
Annyi pozitív élménnyel szolgáltok, hogy a végén még meggyőztök és beengedem a szülésnél a férjem :D
2011. márc. 28. 11:41
 23/24 anonim ***** válasza:

Az én férjem kerek perec kijelentette, hogy nem szeretne bent lenni a szülésnél,én tudomásul vettem a döntését,aztán máshogy alakult.

Nálam a szülést megindították(két sikertelen zselés indítás után burokrepesztéssel). Úgy volt, h kint fog megvárni, de megkértem, h legalább a vajúdás alatt jöjjön be egy kicsit, mert az előző napok kálváriája után jól esne, ha kicsit velem lenne.

De ő végig mellettem maradt (csak egyszer ment el enni:-)). A kitolás előtt mondtam neki, h nyugodtan menjen ki, nem kell bent maradnia, de ő kitartott. Fogta végig a kezem és tartotta a fejem minden nyomásnál.(Csak akkor fordult el, amikor meglátta a szülésznő kezében az ollót. Azt mondta, az már sok lett volna neki.) Hihetetlen erőt adott a jelenléte, nélküle biztos sokkal nehezebb lett volna az egész.

2011. márc. 28. 16:48
 24/24 anonim ***** válasza:
Velem a barátnőm volt bent. Ő már túl van egy nehéz szülésen, volt egy kis tapasztalata. 16 órán keresztül mellettem volt, tanácsokat adott, bátorított, tudta, hogy min megyek keresztül. Párom ezt nem tudta volna megtenni. Jó lett volna, ha ott van, de egyrész nem is bírja az ilyen dolgokat, másrészt meg nem akartam, hogy szenvedni lásson. Nem bántam meg. Mikor meg lett a baba, az őrzőbe bejött apa, és együtt szeretgettük meg a kislányunkat.
2011. márc. 29. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!