Utolsó hetes,40. hétben (vagy 41-ben) járó kismamák, hogy vagytok? Vannak előjelek?
Nekem az elsőnél kb. 3 órára rá kezdődtek a fájások. Most a másodiknál pedig negyedórára rá és azonnal 4-5 percesek (utóbbi esetben 2 és fél óra alatt megszületett a kisfiam, előzőnél kb. 8 óra alatt).
Az átlag kb. 3 óra a magzatvíz szivárgástól, de sokmindentől függ, hogy mennyire lesz gyors lefolyású. Egyéb esetben 6-12 óra múlva, ha minden rendben van, akkor is meg kell indítani a szülést.
Köszönöm, hogy megosztjátok a tapasztalataitokat. :)
Már az elején is annyira fáj, hogy a fájdalomtól nem nagyon tudsz szint e megmozdulni se? vagy az csak a 3 perceseknél van? Illetve még az érdekelne, hogy tényleg jobban fájnak a 3 percesek, vagy csak azért tűnnek rosszabbnak, mert rövid köztük a szünet? ilyenkor a has fáj, vagy inkább a derék?
Bocsi a sok kérdésért,de egy kicsit nyomaszt és félek, főként amiatt, hogy nem tudom, hogy fognak történni a dolgok.
Hidd el, hogy nincs 2 egyforma.én a másodiknál lehet csodálkozni fogok dolgokon:)))
Egyébként nekem szépen felfelé ívelő fájdalmam volt, tisztán mensi szerű, nem fájt a derekam, sehol máshol, csak a hasam alja.Rendes sima menstruációs fájdalommal indult és ez erősödött.Első voltam.
10:12 vagyok
mivel a napokban szültem (másodjára) :-), friss az élmény...
a fájás tényleg úgy kezdődik, mint amikor megjönne a menstruáció, kinél hány perces 10-20 közökkel, akár egyből 5 perces. A kezdetekben sosem erős. Majd mindenféle körülmény diktál, anatómia, méh/méhszáj állapota, magzat állapota stb. hogy a fájások hogyan "érkeznek"... szó szerint, ugyanis úgy kell elképzelni minden (és az erősnél is) fájást, hogy mens. görcs, majd húzódik össze a méhizomzat egyre jobban, ami ellen nem tudsz mit csinálni, bátran tűröd. Nem feltétlenül derékból, innen-meg-onnan, hanem egyszerűen fokozatosan "befeszülnek az izmok" a hasad kiterjedésében.
Ne gondolkodj ezen, hogy ez hogy zajlik majd. Sőt, át kell adnod magad az eseményeknek, hogy megkönnyítsd a folyamatot. A stressz és az "ellenállás" is visszatartó erő. A természet majd diktál, a körülötted levők pedig segítenek, mindig mondják, mit tégy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!