Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem túl korai még? Vannak...

Nem túl korai még? Vannak tapasztalatok? 5 hónapos a lányom szoptatok, nem védekezünk minél hamarabb szeretnénk kis tesót!

Figyelt kérdés
2009. febr. 21. 23:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kicsim három hónapos. Szívem szerint már most lennék újra terhes. A dokim azt mondta, hogy legalább fél évet várjunk!

2009. febr. 21. 23:19
 2/15 anonim ***** válasza:
65%
Én ezt hallásból tudom: ha most szülsz, akkor alig fogod bírni mindkettőjüket nevelni egyszerre, nagyon lefárasztó dolog. Sztem hagyj köztük pár év szünetet, mert a pici gyerek folyamatos ébrenlétet és ott levést igényel, most képzeld el ezt egyszerre 2 csemetével.
2009. febr. 21. 23:26
 3/15 A kérdező kommentje:
Nagy szerencsém van,a párom 2naponta melozik éjszaka,a pici lány nagyon nyugi baba. Mondjuk ha nem ilyen párom lenne aki mindenben segit akkor nem gondolkoznék rajta.
2009. febr. 21. 23:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ismeretségi körömben két pár is van. Az egyikőjüknél 13 hónap van a két gyerkőc között. Ők azt mesélik, hogy egyrészt nagyon kemény fizikailag, hiszen a nagyobbik is nagyon messze van még az önállóságtól a legalapvetőbb dolgokban is (evés, önálló közlekedés, kaki-pisi, stb.), másrészt folyton lelkifurdalásuk van, hogy nem tudnak elegendő időt szentelni sem az újszülött babájuknak, sem az alig egy éves nagyobbiknak, pedig ebben a korban mindkettőjük még 24 órás figyelmet igényelne. Azután ott van az anyagi oldala is, mert a kicsi még nem tudja megörökölni pl. a rácsoságyat, babakocsit, stb. így ezeket még 1x meg kell venni.

A másik párnak 3 gyereke van, akik szintén 1-1 év korkülönbséggel születtek. Ők valamivel nagyobbak, a legidősebb 5 éves. Ők arra panaszkodnak, hogy borzasztó erős a testvérféltékenység, a gyerekek ütik-vágják egymást egész nap, megy a harc minden téren a szülők figyelméért.

Na ezek az árnyoldalai, de persze biztosan rengeteg előnye is van, ha szinte egyszerre nő fel a két gyerkőc.

2009. febr. 22. 00:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
az anyuka szervezetének is szüksége van szünetre, hogy regenerálódni tudjon, újra elraktározni azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, nyomelemeket, amelyek nélkülözhetetlenek egy egészséges tergességhez.
2009. febr. 22. 00:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek igaza van, de sajnos nem mindig jó csak a szívre hallgatni, néha a józan észre sem árt. Én is ahogy elnézem az alvó babánkat, arra gondolok, de jó lenne, még pár belőle, nade akkor már nem tudnék csak vele annyit foglalkozni, és most van rá a legnagyobb szüksége. Én azt hiszem várok, amíg 3-4 éves lesz. Jó lenne egy harmadik is, hasonló különbséggel, mert akkor ha már nagyok lesznek, legalább nem egyszerre repülnek ki:)
2009. febr. 22. 01:40
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A szeretet nem osztódik, hanem sokszorozódik, tehát ettől nem kell félni! A testvérféltékenységet az ügyes szülő kikerüli, láttam példát nem egyet az ismeretségi körömben. Két gyerek nem mindig dupla gond, hiszen nagyon jól elszórakoznak egymással. Ha az apuka tud segíteni, még klasszabb. Az anyai szervezetre pedig rá kell bízni a dolgokat: akkor fog megfoganni a következő babóca, ha a szervezet már kész rá, addig nem!

Gratulálok a döntésetekhez, nagyon sok boldogságot kívánok a picurkákhoz és jó egészséget! (Nekem 6 és fél hós a lányom, rendkívül nyugis baba, mi is gondolkodunk a következőn!) :-))

2009. febr. 22. 07:16
 8/15 anonim ***** válasza:
78%
szerintem kicsit korai még.Nem?de ez az én véleményem. szerintem a szervezeted sem kész egy új babára. sok olyan szülőt látni, aki bajlódik a két kicsivel. nekem van egy 4 éves kislányom, és most jön a kistesó. úgy gondoltuk, jobb ekora korkülönbség. egy 4 éves már tud "segíteni". értelmes, megért, bizonyos dolgokat.
2009. febr. 22. 07:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam is 5 hónapos, és mi is szeretnénk neki kistesót. Én úgy tervezem, hogy 2-2,5 éves korában szeretnék szülni. Egyrészt anyagi okai vannak (nem vesznek vissza a munkahelyemre), másrészt a dióoki azt mondta, hogy 2 évnél előbb ne szüljek (császáros voltam, és valszeg a következő is az lesz).

Tesómmal 1 év 1 hónap van köztünk. Anyukám azt meséli, hogy nagyon nehéz volt amíg picik voltunk, utána viszont mindig együtt játszottunk.

2009. febr. 22. 11:07
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia,az én fiam a jövő héten lesz 4 hónapos.Ha minden jól alakul,akkor az ősszel elkezdünk próbálkozni a kis testvérrel.Így majdnem 2 év lesz köztük.
2009. febr. 22. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!