Szerintetek tényleg hasznos a málnalevél tea? Vagy csak inkább hinni akarjuk, hogy segít?
Elég nehéz bebizonyítani a hatását, mivel a szülések még ugyanannál az embernél is teljesen különbözőek tudnak lenni, ugyanakkor viszont ugyanazt a szülést nem lehet megfigyelni teával és tea nélkül is.
Egy dolog viszont biztos: ártani nem árt. Akkor miért ne adnánk meg neki az esélyt, hogy talán segíthet?
(Zárójelben jegyzem meg, hogy én ittam és az első -és ezidáig egyetlen- szülésem az első gyengécske fájástól számítva kb. 5 óra alatt lezajlott problémamentesen.)
Én szülés előtti két hétben ittam / túlhordtam a lányomat.
Aztán 16 órát vajúdtam, alig akartam tágulni.
Szóval nekem nem használt :)
De lehet én vagyok béna :D
Valahol olvastam a málnalevél tea konkrét hatásairól. Leginkább arra jó, hogy lazít bizonyos izmokat, legfőképpen a beleket említették, hogy jól kitisztítja és ezáltal lesz "könnyebb" a szülés. Sok köze nem mutatkozott konkrétan a szülés körüli méhtevékenységekhez stb.
Ezért átgondoltam és nem vettem meg. Maradtam a homeopátiás szereknél. Kb. 2 hétig szedtem és bizony mindenki meglepetésére gyönyörűen felpuhult a méhszájam, olyannyira, hogy a szülés folyamatát is elősegítette (mindenestül 3 óra alatt "lezavartuk" a szülést).
Kedves Utolsó!
Megírnád nekem,hogy melyik volt az a homeopátiás bogyó,ami ennyit segített?Kipróbálnám,hátha.... :)
Köszi mindenkinek!
Homeopátiás drnőnk rendelte így:
a 36. hét első napja: Pulsatilla C30 1x5 golyó
2., 3., 4., 5. 6. napon: Cimicifuga C9 1x5 golyó
7. napon: Arnica C15 1x5 golyó
2 hét után azért hagytam abba, mert kicsit hitetlen és türelmetlen voltam, de rá nemsokra a 38. hét végén megszületett a kisfiúnk. Pedig tanulhattam volna abból, hogy a szintén, az első homeopátiás rásegítéses hónapban összejött a babánk. Mindvégig valamilyen immunerősítőt, egyebet szedegettem, egész télen én ápoltam a családomat...
Ezek az én tapasztalataim.
Köszönöm szépen!
És drágák ezek a bogyók?Lehet minden gy.tárba venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!