Van Rubint Rékán kivűl itt anyuka, aki szintén csak 5 kg-ot hízott?
Sokan vitatjak, vajon nem tulzas-e vagy önzöseg, amit R.Reka kepvisel, es hogy hogyan jut egyaltalan ideje a gyerekeire. Ketsegbe vonjak, hogy jo anya-e.
Bennem is felmerültek hasonlo kerdesek, mikor lattam, a felvetelt arrol, hogy az utolso napokban is intenziven tornazott.
En is a napokban fogok szülni, mara vagyok kiirva. Szeretnek, szerettem volna sokat mozogni, de mar a terhessegem kezdete ota iszonyu izületi fajdalmaim vannak. A hasam egy kis setatol is rögtön megkenyedik, ami megallasra kesztet.
Jo annak, aki rendithetetlenül vegig tudja mozogni a 9 honapot.
Reka babajanak szerintem nem artott, hiszen egeszsegesen jött a vilagra.
Nekem sem lesz nagy babam, mert en sem vagyok nagy termetü, es ez igy van rendjen.
A magzat mindenkeppen magahoz veszi, amire szüksege van. Elszivja a kalciumot, vasat, zsirparnait is az anyai szervezettöl elveve epitgeti.
Ha csak nem korosan sovany az anya, mindig lesz anyi tapanyag, nyomelem, vitamin, ami a magzatnak kell.
Ugyanakkor Örültnek, bolondak kell lennie annak, aki terhesseg alatt akar fogyni azaltal, hogy kevesebbet eszik.
En nem fogtam vissza magam, ettem ittam. Sajnos csak az evesre tudtam gondolni, a termeszet igy gondoskodik a babakrol :)
Most 13 kiloval nyomok többet, a babaval, a magzatvizzel, placentaval, a visszatartott viz es megnövekedett vermennyiseggel együtt.
Ugyanakkor mindenki azt mondja, hogy pici a hasam es hogy semmit sem hiztam.
Szüles utan igen aktiv idöszak következik, a megfelelö minösegü tejhez is szükseges nehany plusz kilo, ejszakai ebrenlet, takaritas, setalas, szoptatas, mind megteszi majd a hatasat.
Szep es becsülendö dolog sok gyermeket vallalni, de
mostanaban valahogy divatta kezd vallni.
Valoban jogos a kerdes, kellö idöt tud-e tölteni a gyermekeivel egy maximalista vagy karrierista nö.
Mindenben az arany közeputat kell megtalalni, semmit sem jo tulzasba vinni. Ez szol mindenkinek, nem csak a Rekanak, nem csak a nöknek.
Amugy en sem bantom a Rekat, ez az elete, ök igy jok ahogy vannak.
Az sokkal durvabb, ha valaki addig szül, amig fiut nem szül, vagy azert szüli sorra a gyerekeket, hogy tamogatashoz jusson.
Az a lenyeg, hogy a gyermek szeretetböl jöjjön a vilagra, es meg is kapja, amig szüksege van ra.
Boldog minen nö, akinek egeszseges a babaja es elegendö teje van a szamara, a többi nem szamit.
nem olvastam el még a régi kommenteket, de menjen már a búsba az a nő! nekem tök mindegy, hogy mennyit hizott, hogy mit csinál magával, de miért kell ezt a világnak kürtölni, ráadásul úgy, mint ha ez lenne a normális?
számoljunk egy kicsit:
2.71 kg a baba
1 kg magzatviz
1 kg a méh növekedése miatt
a mellek is megduzzadnak, az is kb. fél kiló...
és akkor most nagyon minimum adatokat irtam, ott van még a méhlepény is...
a lényeg, hogy a súlygyarapodásnak alaphangon is olyan 8-9 kilónak kellene lennie. a 2710 grammos baba meg akárhogy is, de elég pici. én is ennyivel születtem,csak a 36. hétre. még ha a genetika indokolná, de RR és Norbi se olyan apró termetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!