Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van Rubint Rékán kivűl itt...

Van Rubint Rékán kivűl itt anyuka, aki szintén csak 5 kg-ot hízott?

Figyelt kérdés
2710 grammal született kisfia. Nem kevés 3. gyereknek?Sokak azt mondják, hogy 2., vagy 3. stb. gyerek nagyobb súllyal születik, mint az első. Én 10 kg-ot híztam terhesség alatt és majd' 4kg-os kislányt szültem.
2011. márc. 13. 11:47
1 2 3
 21/27 bettineni ***** válasza:
100%

Sokan vitatjak, vajon nem tulzas-e vagy önzöseg, amit R.Reka kepvisel, es hogy hogyan jut egyaltalan ideje a gyerekeire. Ketsegbe vonjak, hogy jo anya-e.

Bennem is felmerültek hasonlo kerdesek, mikor lattam, a felvetelt arrol, hogy az utolso napokban is intenziven tornazott.

En is a napokban fogok szülni, mara vagyok kiirva. Szeretnek, szerettem volna sokat mozogni, de mar a terhessegem kezdete ota iszonyu izületi fajdalmaim vannak. A hasam egy kis setatol is rögtön megkenyedik, ami megallasra kesztet.

Jo annak, aki rendithetetlenül vegig tudja mozogni a 9 honapot.

Reka babajanak szerintem nem artott, hiszen egeszsegesen jött a vilagra.

Nekem sem lesz nagy babam, mert en sem vagyok nagy termetü, es ez igy van rendjen.

A magzat mindenkeppen magahoz veszi, amire szüksege van. Elszivja a kalciumot, vasat, zsirparnait is az anyai szervezettöl elveve epitgeti.

Ha csak nem korosan sovany az anya, mindig lesz anyi tapanyag, nyomelem, vitamin, ami a magzatnak kell.

Ugyanakkor Örültnek, bolondak kell lennie annak, aki terhesseg alatt akar fogyni azaltal, hogy kevesebbet eszik.

En nem fogtam vissza magam, ettem ittam. Sajnos csak az evesre tudtam gondolni, a termeszet igy gondoskodik a babakrol :)

Most 13 kiloval nyomok többet, a babaval, a magzatvizzel, placentaval, a visszatartott viz es megnövekedett vermennyiseggel együtt.

Ugyanakkor mindenki azt mondja, hogy pici a hasam es hogy semmit sem hiztam.

Szüles utan igen aktiv idöszak következik, a megfelelö minösegü tejhez is szükseges nehany plusz kilo, ejszakai ebrenlet, takaritas, setalas, szoptatas, mind megteszi majd a hatasat.

Szep es becsülendö dolog sok gyermeket vallalni, de

mostanaban valahogy divatta kezd vallni.

Valoban jogos a kerdes, kellö idöt tud-e tölteni a gyermekeivel egy maximalista vagy karrierista nö.

Mindenben az arany közeputat kell megtalalni, semmit sem jo tulzasba vinni. Ez szol mindenkinek, nem csak a Rekanak, nem csak a nöknek.

Amugy en sem bantom a Rekat, ez az elete, ök igy jok ahogy vannak.

Az sokkal durvabb, ha valaki addig szül, amig fiut nem szül, vagy azert szüli sorra a gyerekeket, hogy tamogatashoz jusson.

Az a lenyeg, hogy a gyermek szeretetböl jöjjön a vilagra, es meg is kapja, amig szüksege van ra.

Boldog minen nö, akinek egeszseges a babaja es elegendö teje van a szamara, a többi nem szamit.

2011. márc. 14. 15:40
 22/27 anonim ***** válasza:
Én is csak keveset 7kg-t hiztam. S én most is fogyok szoptatok... vitamint is ettem. 2600grammos és 50cm os volt a babám.
2011. márc. 14. 21:20
 23/27 anonim ***** válasza:

nem olvastam el még a régi kommenteket, de menjen már a búsba az a nő! nekem tök mindegy, hogy mennyit hizott, hogy mit csinál magával, de miért kell ezt a világnak kürtölni, ráadásul úgy, mint ha ez lenne a normális?

számoljunk egy kicsit:

2.71 kg a baba

1 kg magzatviz

1 kg a méh növekedése miatt

a mellek is megduzzadnak, az is kb. fél kiló...

és akkor most nagyon minimum adatokat irtam, ott van még a méhlepény is...

a lényeg, hogy a súlygyarapodásnak alaphangon is olyan 8-9 kilónak kellene lennie. a 2710 grammos baba meg akárhogy is, de elég pici. én is ennyivel születtem,csak a 36. hétre. még ha a genetika indokolná, de RR és Norbi se olyan apró termetű.

2011. márc. 16. 12:19
 24/27 A kérdező kommentje:
Én annak idején megkérdeztem a nőgyógyászomat, hogy azért születnek nagy babák, mert anyuka magzatvédő vitamint eszik? Azt mondta, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy igen. Még azt is mondta, hogy a 3 kg alatti babák igeni kicsinek számítanak. Én nem ettem magzatvédő vitamint, mégis nagy babám lett. Igaz, magas vagyok énis és a párom is. És Réka (sem) alacsony...
2011. márc. 17. 11:43
 25/27 anonim ***** válasza:
Én 175,párom 185 magas.Testvére 2m-es. Vitamint is ettem,mégis csak 50cm-es és 2,6kg-os babám lett. nem parázok rajta,h mekkora,egészséges és kész:) utsó
2011. márc. 17. 13:02
 26/27 anonim ***** válasza:
én is 5 kg-t híztam és 3 kilós lett a lányunk.
2011. márc. 17. 13:38
 27/27 anonim ***** válasza:
21 évesen szültem, 57 kilóval kezdtem a terhességet, 62-vel mentem szülni, és 52 kiló lettem. Szültem egy 52 centis 2850 grammos kisfiút.
2011. márc. 17. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!